题目内容
As we all know, animals are our good friends. Many kids love animals very much. They like to go to the zoo every Saturday, Sunday or even every day on weekdays. But do you want to go to the zoo at night?
Usually, the zoos aren’t open at night. But if you are in Singapore, you may have a chance to visit a zoo at night. There is a night zoo in Singapore. Its name is Night Safari. It is open at night. Why? That’s because many animals only wake up (醒来)in the evening, like tigers and wolves. During the day, they like to sleep, so it’s the best time to watch them at night.
Is that interesting? Welcome to the Night Safari!
1.Who likes to go to the zoo?
A. Everyone B. Animals
C. Good friends D. Many children
2.When do they go to the zoo?
A. On Saturdays
B. On Sundays
C. On weekdays
D. A, B and C
3.Where can you see tigers and wolves at night?
A. Every zoo in China
B. Every zoo in the world
C. Every zoo in Singapore
D. Only in Night Safari in Singapore
4.What is Night Safari?
A. An animal’s name
B. A people’s name
C. A zoo’s name
D. A place’s name
5.Why is the best time to watch some animals at night?
A. Because they are sleeping at night.
B. Because they aren’t sleeping at night..
C. Because they are beautiful at night.
D. Because they aren’t dangerous at night.
1.D
2.D
3.D
4.C
5.B
【解析】
试题分析:孩子们都是在白天去动物园看动物,但是新加坡有一个动物园可以让孩子们在晚上看到一些动物,因为这些动物白天睡觉,晚上不睡。
1.D考查细节理解。根据第一段 “Many kids love animals very much. They like to go to the zoo”可知,孩子们喜欢动物,他们喜欢去动物园。故选D。
2.2】D细节理解题。根据“They like to go to the zoo every Saturday, Sunday or even every day on weekdays.”可知,周末甚至是平时每天都去动物园。故选D。
3.3】D细节题。根据第二段中的内容可知,在新加坡的Night Safari动物园里,你会在晚上看到老虎和狼。故选D。
4.4】C考查细节理解。根据“There is a night zoo in Singapore. Its name is Night Safari.”可知Night Safari是一个动物园的名子。故选C。
5.5】B推断题。根据“During the day, they like to sleep, so it’s the best time to watch them at night. ”可知有些动词喜欢白天睡觉,晚上醒着,所以晚上是观察他们的最好时间。故选B。
考点: 介绍类短文