题目内容

阅读理解

  BEIJING(Xinhua)--Chinese have started to enjoy cars at low prices after the country became a member of the World Trade Organization (WTO). At the same time, competition between people has become stronger. According to the China's Ministry of Personnel(人事部), about 170 million people will lose their jobs after the country has joined the WTO.

  However, many Chinese people living in other countries have come back home to face the challenges. So far ,about 130 thousand people have returned. These days, people, especially youths, have got to know the challenges of entry to the WTO. Books on the WTO have been hot selling. Some people are learning more about the WTO by going to night schools.

(1) This passage is probably ________.

[  ]

A. a story
B. a note
C. a letter
D. a news report

(2) According to the passage, how many people will lose their jobs after China has joined the WTO?

About________.

[  ]

A. 170,000
B. 170,000,000
C. 130,000
D. 300,000,000

(3)Who cares more about the challenges of entry to the WTO? __________.

[  ]

A. Old people.

B. Children.

C. Young people.

D. People from other countries.

(4)In this passage ,“hot selling” means __________.

[  ]

A. the books sell well

B. people buy the books on hot weather

C. the books sells at high price

D. people buy the books because they are new

(5) What's the main idea of this passage?

A. China has entered the WTO.

B. China meets the WTO challenges.

C. Many Chinese people have returned from foreign countries.

D. Some Chinese people are learning about the WTO by going to night schools.

答案:D;B;C;A;B
解析:

(1) D 根据最前面的黑体字来判断。

(2) B 根据第一段最后一句。

(3) C 根据第二段第三句。

(4) A 联系上下文来推断。

(5) B 综合判断。


练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网