题目内容

Do you know Eskimos? Let me tell you something about their lives.

Eskimos live near the North Pole (北极). There are only two seasons there, winter and summer. There is no spring or autumn there. The winter nights are long. You can't see the sun for more than two months, even at midday. The summer days are long. For more than two months, the sun never goes down and there's no night.

Eskimos have warm clothes. They make their clothes from the skins of animals. From skins (皮毛) they make coats, caps and shoes. Near the North Pole trees can't grow, for it is too cold there. The Eskimos have to make their houses from skins, snow or stone. When they got out in storms and can't get back home, they make houses of snow. They leave these houses when the storm(风暴) is over.

Life is hard for the Eskimos, but they still like to live there.

1. Near the North Pole there are _____ in a year.

A. two seasons - winter and summer

B. two seasons - spring and autumn

C. four seasons – spring,summer,autumn and winter

D. two seasons sometimes and four seasons sometimes

2.How long does the longest day or night last (持续) near the North Pole?

A. 24 hours B. Over a week

C. A month D. Over two months

3.Eskimos use skins to make _____.

A. stones B. animals C. trees D. clothes

4.There are no _____ near the North Pole.

A. days B. nights C. trees D. animals

5.To protect (保护) Eskimos from storms, their houses are made of _____.

A. animals B.stones C. snow D. rain

1.A

2.D

3.D

4.C

5.C

【解析】

试题分析:本文介绍了住在北极的爱斯基摩人的生活。因为在北极他们的季节只有冬天和夏天,没有树木,他们用动物的皮来做衣服,当遇到风暴的时候,如果回不了家,就做雪屋来抵御暴风。

1.小题1】细节理解题。根据There are only two seasons there, winter and summer. 在北极一年只有两个季节,冬天和夏天,故选A。

2.小题2】细节理解题。根据For more than two months, the sun never goes down and there's no night. 大约两个多月的时间,故选D。

3.小题3】细节理解题。根据They make their clothes from the skins of animals. 爱斯基摩人用动物的皮来做衣服,故选D。

4.小题4】细节理解题。根据Near the North Pole trees can't grow 在北极附近没有树,故选C。

5.小题5】细节理解题。根据When they got out in storms and can't get back home, they make houses of snow. 为了保护自己遭遇风暴,他们自己造雪屋,故选C。

考点:文化类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Shenzhen is a city in South China. It is not very big, but it has attracted (吸引) people of the whole country and the whole world,too.

Just about thirty years ago, it was only a small fishing village, There were not many people there. Most of them lived on fishing. Things have greatly changed since the 1980s. It became the first special economic zone(经济特区) in China.

Because of the opening policy(政策), economic changes between China and the outside world have taken place. People can come and go easily between Shenzhen and Hong Kong. Both foreigners and Chinese have built a lot of factories, companies and tourist attractions(景点) there. People all over the country have come to find jobs. Many of them have settled down in this new booming(兴起的) city.

Shenzhen is developing so fast that it has become a well-known metropolis(大都市) in China.

1. Shenzhen lies_______ China.

A. in the south of B. to the south of

C. in the north of D. on the south of

2. About thirty years ago most of the people in Shenzhen_______.

A. worked in the factories B. did housework

C.caught fish for a living D.lived a happy life

3. When did Shenzhen become a special economic zone?

A. At the end of the 1880s. B. In the 1980s.

C. At the beginning of the 1880s. D. In the 1790s.

4. What have foreigners and Chinese done in Shenzhen according to the passage (短文)?

A. They have come to visit their friends.

B. They have built a lot of factories, companies and tourist attractions

C. They have got lots of money from China.

D. They have come to buy things.

5."Many of them have settled down in this new booming city. " In this sentence, "settled down" means "_______"

A. write down B. sat down

C. calm down D. stayed there

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网