题目内容

任务型阅读 阅读下面的材料,根据材料内容完成表格,每空1词,每词1分, 共10分

A True Story

There is a nature reserve in Jiangsu called the Yancheng Reserve. A special girl worked there.Her name was Xu Xiujuan. Xu Xiujuan came from Heilongjiang Province. She came to work in the Yancheng Reserve in 1986.For a long time,her family cared for cranes in the Zhalong Nature Reserve in northeast China.

The Zhalong Nature Reserve is the summer home of many red-crowned cranes.The cranes start their families there. In the Zhalong Nature Reserve,Xu Xiujuan’s job was to help the workers of the reserve look after the cranes when they had babies.The reserve’s workers wanted to try to increase (增加) the number of red-crowned cranes because these birds are very rare.

Xu Xiujuan enjoyed her work very much. In her diary she wrote “I love cranes and I love nature.when I walk in the countryside,I forget the unhappiness in my life”.

On 16th September 1987, two little cranes from the Yancheng Reserve flew into the wild and did not come back .It was evening. Xu Xiujuan was worried and went to look for them. Someone told her that a farmer caught the birds. She tried to get to the farmer’s house as quickly as possible. She took a short cut, but she had to cross a river. Sadly, the river was much deeper than she thought. The young girl drowned(淹没) when she was just twenty-three years old. Xu Xiujuan died for the lovely red-crowned cranes.

A True Story

Where

The story happened in the Yancheng 1. .

2.

On 16th September 1987,

Who

A special 3. called Xu Xiujuan.

She came from 4. Province, China.

Her job was to take 5. of the cranes when they had babies.

How

Two little cranes from the Yancheng Reserve flew into the wild and didn’t 6.

She was 7. and went to look for them.

The river was too deep for her to 8. ,so she drowned.

She lost her 9. at the 10. of 23.

1.Reserve

2.When (Date/ Time)

3.girl

4.Heilongjiang

5.care

6.return

7.worried

8.cross

9.life

10.age

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了在江苏有一个叫做盐城的自然保护区,一个特殊的女孩在那工作,她的名字叫做徐秀娟,她为了寻找千鹤,牺牲了。

1.细节理解题。根据There is a nature reserve in Jiangsu called the Yancheng Reserve.在江苏有一个叫做盐城的自然保护区。可知答案是Reserve。

2.细节理解题。根据第二个表格可知是时间。可知答案是When (Date/ Time)。

3.细节理解题。根据A special girl worked there.Her name was Xu Xiujuan.一个特殊的女孩在那工作,她的名字叫做徐秀娟。可知答案是girl。

4.细节理解题。根据Xu Xiujuan came from Heilongjiang Province.徐秀娟来自黑龙江省。可知答案是Heilongjiang。

5.归纳理解题。通过her family cared for cranes她的家人照顾千鹤。可知答案是care。

6.细节理解题。根据two little cranes from the Yancheng Reserve flew into the wild and did not come back . 两个小鹤从盐城保护区飞到野外,没回来。可知答案是return。

7.细节理解题。根据Xu Xiujuan was worried and went to look for them.徐秀娟很担心,就去寻找它们。可知答案是worried。

8.细节理解题。根据but she had to cross a river. Sadly, the river was much deeper than she thought. 但是她必须要过一条河。可悲的是,这条河是比她想象的更深。可知答案是cross。

9.细节理解题。根据The young girl drowned(淹没) when she was just twenty-three years old. 这个小女孩淹死时,她才二十三岁。可知答案是life。

10.归纳理解题。通过The young girl drowned(淹没) when she was just twenty-three years old. 这个小女孩淹死时,她才二十三岁。可知答案是age

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

If you go to visit London,you will see a lot of buses and cars on the road,you will also see a lot of bikes because more people travel by bike.Why?

There are a lot of reasons for this.First,it’s very cheap to buy a bike,and riding bikes is quick, too.You often need to wait for a bus for half an hour.When the bus comes,there are so many other buses and cars on the roads so the bus moves very slowly.The underground train(地铁)is quick but very expensive.

I travel to work by bus for about four years.I often arrive at work late and feel tired.Then one day , a friend of mine says, “I go to work by bike,why don’t we travel together?”“Because my bike’s old,”I answer,“and there are so many buses and cars on the road.I feel afraid…”“Don’t be afraid!”says my friend,“If you follow me and we ride slowly,you will be fine.”

Two days later I buy a new bike.We go slowly, but we arrive at work quickly. I spend 40 minutes going by bus, but only half an hour by bike! Now I love riding a bike. And I feel healthy. Many people think my idea is good and maybe you’ll see more bikes on the road in the future.

Many people think in the same way as I do.That’s why you see a lot of bikes on the road.Who knows,perhaps in the future we’ll have roads for bicycles only.I hope so!

1.There are ___________ people travelling by bike now in London.

A.no B.fewer C.more D.a lot

2. I travel to work by bus for ___________.

A.a few months B.about four years

C.two years D.one year

3. Which is NOT mentioned(提到) about the good things of riding a bike in the passage?

A.we can have more time.

B.we don’t need to pay much money.

C.we can keep healthy.

D.we can keep the air clean.

4. Which of the following is TRUE?

A.I begin to ride a bike to work because I had no bus to take.

B.The bus moves slowly because there are so many people in it.

C.Buses,cars and bikes run on the road in London.

D.I spend 40 minutes going by bike.

5. Maybe you’ll see more _________ on the road in the future.

A.cars B.buses C.vans(货车) D.bicycles

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网