题目内容

书面表达(15分)

假设Tom是你的好朋友,下面表格是他的相关信息,请写一段短文把他介绍给大家认识。字数60词左右,必须根据表格信息介绍,可以适当发挥。

From

the U.S.A

Age

14

School

Green Junior High School

Class

Class4, Grade 7

English teacher

Mr. Lee

Looks(长相)

tall, a round face, big eyes,

Clothes

a blue shirt, white pants,

My Friend

Please let me introduce my good friend Tom He is from the U.S.A.He is 14 years old.He is in Class 4,Grade 7,Greeen Junior High.School.His English teacher is Mr.Lee.He is very tall and he has a round face.And he has big eyes.He often wears a blue shirt and white pants.He often helps me,so I like him very much.

【解析】

试题分析:此篇文章叫小作者介绍自己的好朋友的情况,小作者首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的文章的内容。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。

【亮点说明】这篇短文不仅使用了大量的的短语,可见该生英语功底扎实。.如He is very tall and he has a round face.And he has big eyes.等使文章的表达更丰富,更有逻辑性,更富有条理.

考点:考查提纲类作文。

练习册系列答案
相关题目

The children in the village wear dirty, cheap clothes. They sleep beside cows and sheep in small houses. They have no school. But they can write 26 English letters, and some know a few English words.

How did it happen? It was because a U.S. group called One Computer Every Child offered them 20 computers. Can children teach themselves to read when they have no schools or teachers but have the help of today’s new technology(技术)? The goal(目的) of the group is to find out the answer. And the results are exciting. “The children are learning more than they would in one year of school,” said Matt Keller, who organized the programme.

The fastest learner was an eight-year-old boy called Kelbesa Negusse. He said that he himself was like a lion. Keller said, “Seven months ago he didn’t know any English. But now he has known many words. I think if you give them food and water they will never leave the computer room. They will spend day and night there.”

Kelbesa said, “I like the computer because I can learn things with it.” He added, “I know many English words, like dog, monkey, horse, sheep, cow, pig and cat.”

Keller said that One Computer Every Child was planning a programme for children who couldn’t go to school.

1. From the first paragraph, we can learn that the people in the village are _____________.

A. easy B. poor C. rich D. bored

2. How can the children in the village learn English words?

A. They go to school every day.

B. They have good teachers.

C. One Computer Every Child gave them computers.

D. They can learn from books.

3. What is the goal of One Computer Every Child?

A. To teach children how to use today’s new technology.

B. To help children to spend their free time.

C. To help children out of their hard life.

D. To help children teach themselves to read through new technology.

4.What can we learn from the passage?

A. Kelbesa is in Grade 2 now.

B. Keller is the teacher of those children.

C. The computers help the children a lot.

D. Kelbesa doesn’t like the computer.

5. What is the best title for the passage?

A. How to learn by yourself

B. The development of One Computer Every Child

C. Computers are better than teachers

D. Learning with the help of computers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网