题目内容

One day Einstein(爱因斯坦) was walking in the street in New York. His friend met him and said to him, “Einstein, you should buy a new coat. Look, how old your coat is!” But Einstein answered, “It doesn’t matter. Nobody knows me here.”
After a few years Einstein became a famous scientist. But he still wore the old coat.
His friend met him again and asked him to buy a new one. But Einstein said, “I needn’t buy a new one. Everyone knows me here.”

  1. 1.

    Einstein was ______ scientist.

    1. A.
      an English
    2. B.
      a Chinese
    3. C.
      an American
    4. D.
      a Japanese
  2. 2.

    Einstein’s coat was very old. His friend ______.

    1. A.
      gave him a new one
    2. B.
      asked him to buy a new one
    3. C.
      helped him buy a new one
    4. D.
      helped him mend(修理) the old coat
  3. 3.

    Einstein didn’t want to buy a new one because ______.

    1. A.
      nobodyknew him
    2. B.
      he likedthe old one
    3. C.
      he had no money
    4. D.
      he didn’t mind it
  4. 4.

    A few years later Einstein ______.

    1. A.
      bought a new one
    2. B.
      became a great scientist
    3. C.
      still wore an old coat
    4. D.
      B and C
  5. 5.

    The title(题目) of this article should(应该) be ______.

    1. A.
      Einstein’s Coat
    2. B.
      Einstein and His New Coat
    3. C.
      Einstein and His friend
    4. D.
      Einstein
CBADD
1.根据文章内容One day Einstein(爱因斯坦) was walking in the street in New York.可知答案为C
2.根据文章内容“Einstein, you should buy a new coat. Look, how old your coat is!”可知答案为B
3.根据文章内容His friend met him again and asked him to buy a new one. But Einstein said, “I needn’t buy a new one. Everyone knows me here.”
4.根据文章内容After a few years Einstein became a famous scientist. But he still wore the old coat.可知答案为D
5.根据文章内容可知答案为D
练习册系列答案
相关题目

阅读理解

  One day Einstein(爱因斯坦)gave a lecture(演讲)in many places in America.His driver always listened to him and knew the lecture so well that he was sure he could give it himself.So Einstein agreed that the driver gave the lecture for him.As nobody knew Einstein there, the driver gave the lecture for Einstein that evening.At first he was a bit afraid, but Einstein's smile made him feel better.He gave a good lecture and the people were quite pleased.

  Then the driver started to leave and Einstein followed him without a word.When they got to the door, a man asked the driver a difficult question.

  The driver said,“This question is very easy, please ask my driver behind me to answer it.”

(1)

Einstein ________.

[  ]

A.

was a great American musician

B.

gave the same lecture in many places in the USA

C.

was interested in lectures

D.

was afraid to give a lecture

(2)

Einstein agreed to let his driver give the lecture because ________.

[  ]

A.

he was too busy

B.

his driver could give it himself

C.

nobody there knew him

D.

both B and C

(3)

When the driver was a bit afraid, Einstein ________.

[  ]

A.

smiled at him and made him feel better

B.

was angry with him

C.

left at once

D.

gave the lecture instead of him

(4)

When the driver left, Einstein ________.

[  ]

A.

walked in front of him

B.

stayed there

C.

walked after him and said nothing

D.

went on another lecture

(5)

It's clear that ________.

[  ]

A.

the driver knew the answer to the question

B.

the question was very easy

C.

the driver didn't know the answer to the question

D.

Einstein couldn't answer that question