题目内容

“How can I learn English well?” This is a question many students ask. In my opinion, the most effective way is to learn lessons by heart. If you can recite the text and write it out, you’ve learned it fairly well. And if you can tell, in your own words, what the lesson says you’re a very successful learner indeed. Your English will be quite perfect.

This is a difficult task. However, if you try to learn by heart only part of each lesson, you’ll find it not half so hard as you might have thought.

Learning this way, you will make rapid progress. Of course, writing is also necessary. It helps you a lot on our way to success in English.

Equally important is to feel the language. You should be able to laugh at jokes and be shocked at bad news. When using English, try to forget your mother tongue. Instead of helping you, your own language gets in your way. So, never try to see English through translation.

1.In the writer’s opinion, the most effective way in learning English is ________.

A. to practise speaking, writing and feeling it

B. to forget your own native language

C. to translate everything into his own language

D. to memorize the English words and grammatical rules

2.“Instead of helping you, your own language gets in your way.”This sentence means that memorizing your own language can ________.

A. help you to study English well

B. stop you mastering English

C. make English easy to learn

D. help you notice mistakes

3.Equally important is to feel the language. “to feel the language” here means________.

A. to get a knowledge of English by touching

B. to be able to read and write English

C. to translate English into your own by imagining

D. to be able to experience the rich sensation of the language

 

【答案】

1.A

2.B?????????????????

3.D???????????????????????????????????????????????

【解析】??

试题分析:本篇文章讲述了如何把英语学好。学习英语最有效的途径就是用心去学习。 多复述课文,多书写,多培养语感,你的英语一定会学好的。同时,在学英语的时候,忘记自己的母语,那会是你学习的阻碍。

1.细节理解题。句意:在作者看来,学英语最有效的方法是什么?根据:In my opinion, the most effective way is to learn lessons by heart.最有效的方法是用心学习 If you can recite the text and write it out, you’ve learned it fairly well.如果你能复述文章,写下来,你就学的很好了 writing is also necessary. 写也很必要Equally important is to feel the language. 同样重要的是对语言的感觉,故选 A

2.推理判断题。句意:你自己的语言在挡路而不是在帮你。这个句子意味着记着你自己的语言能做什么?根据:When using English, try to forget your mother tongue.当使用英语的时候,试着忘记你的母语。可知母语是你学习英语的阻碍。故选B。?????????????????

3.词义猜测题。句意:同样重要的是对语言的感觉。“to feel the language”意味着什么。根据文章中:You should be able to laugh at jokes and be shocked at bad news. 你应该能够对笑话感到发笑,能够对坏消息感到震惊。意味着对语言的感觉,故选D。??????????????????????????

考点:教育类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

At midnight Mr. King coughed again. He got up and took some medicine. Before he lay down again, he smoked. And he couldn’t go to sleep any longer. He found the medicine book and began to read it. He was afraid he had lung cancer. He seemed to see death was waiting for him. Tears(眼泪) ran down his face. He didn’t see his wife was standing by him.

“What’s wrong with you, dear?” asked the woman.

“Nothing,” the old man answered and covered his face with his hands.

The old woman opened the book and understood at once. She said, “You must stop smoking right now.

“I began to smoke when I was nine, you know. How can’t I do that?”

“But I think health is more important.”

Mr. King coughed again and his wife said, “Go to see a doctor tomorrow. He will be able to help you, I think.”

The doctor told Mr. King to have an Xray examination of his lungs. And then he looked at the Xray carefully for a long time.

“Tell me the truth, doctor.”said Mr.King, “Do you see any shadows(阴影)in my lungs?”

“No, I don’t see anything.”

“Yes?” the old man said happily. “Really?”

“Yes. Your lungs are turning black. How can I see any shadows?”

1.Mr.King got up to      .

A. smoke again

B. talk with his wife

C. read the medicine book

D. take some medicine

2.Mr. King coughed because      .

A. he couldn’t go to sleep

B. he was afraid to die

C. he smoked too much

D. he was too old

3.     , so tears ran down his face.

A. Mr. King thought he had lung cancer

B. Mr. King couldn’t understand the book

C. Mr. King was too sad to go to sleep

D. The doctors refused to help Mr. King

4.The doctor told Mr. King to have an Xray examination because      .

A. he was sure the man would die soon

B. he wanted the man to stop smoking right now

C. he wanted to know if there was something wrong with his lungs

D. he was sure the man would soon be all right

5.Which of the following is true?

A. There was nothing serious with Mr. King.

B. Smoking too much caused Mr. King’s lungs to turn black.

C. The doctor found some shadows in Mr. King’s lungs.

D. Mr. King decided to stop smoking at once.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网