题目内容
Mary is an English girl. She is six years old. She is in France(法国) now. her mother says to her, “You are six years old, and you will go to school. It is a goood school and you will like it.”
“Is it an English school?”
“Yes, it is,” says her mother.
Mary goes to school, the teacher speaks good English.and there are two other English girls in the class, too. Mary likes the school.
Today, Mary goes back home from school. She says to her mother, “we have a new girl in our class. She is six years old,too. She is very nice, but she isn’t English. She is German(德国人)”.
“Does she speak English?” asks Mary’s mother.
“No, but she laughs(笑) in English,” says Mary.
1.划线单词“it”指代的是“ ”
A. France B. English
C. the school D. the class
2.There are English girls in Mary’s class.
A. five B. four C. three D. two
3.Mary goes to school in .
A. England B. Germany(德国)
C. France D. we don’t know
4.The new girl in Mary’s class comes from .
A.France B. Germany
C. England D. The U.S
5.Which of the following sentence is ture?(下面的句子哪句正确)
A.Mary and the new girl are in the same school.
B. Mary speaks English
C.The new German girl is very nice.
D. The new German girl speaks English .
1.C
2.C
3.C
4.B
5.A
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了玛丽是个英国女孩,她现在在法国,她现在6岁了,去英国的法国的一所学校上学。
1.细节理解题。根据It is a goood school and you will like it.它是个好的学校,你会喜欢它的。可知选C。
2.细节理解题。根据there are two other English girls in the class, too在班里有另两个英国学生。可知应选C。
3.细节理解题。根据She is in France(法国) now.现在她在法国。故选C。
4.细节理解题。根据She is German她是德国人。可知故选B。
5.归纳理解题。通过we have a new girl in our class.我们班里有一个新同学。故选A。
考点:故事类阅读。
从方框中选择恰当的句子补全对话,其中有两项多余。 (5分)
A. That’s OK B. I’ll tell her about it C. This is Linda speaking. D. What can I do for you? E. It’s very kind of you F. who are you? G. May I speak to Sally? |
A: Hello! 1.
B: Sorry, she isn’t at home now. Who’s that
A: 2.
B: Hi, Linda. I can take a message(口信) for you.
A: 3. We’ll go for a picnic after school. Please tell her to wait(等) at the school gate(大门). We’ll be there at five in the afternoon.
B: All right. 4.
A: Thank you very much.
B: 5. Goodbye.
A: Bye
Beijing Sunshine Secondary School offers after-school clubs and activities from Monday to Friday. These activities are offered to all of the students at no cost. The school decides to give its students opportunities(机会) to become successful lifelong learners.
Clubs and activities | Time | Place | Advisor(指导教师) |
Art Club | Tuesday& Thursday 3.05PM—4.35PM | Art Room | Ms. Wang |
Chess Club | Monday& Wednesday 3.05PM—4.35PM | Chess Room | Mr. Zhang |
Computer Club | Tuesday& Thursday 3.05PM—4.35PM | Computer Room | Mr. Chen |
Sewing Club | Monday& Wednesday 3.05PM—4.35PM | The dressmaker’s | Ms Wang |
Web Design | Monday 3.05PM—4.35PM | Computer Room | Mr. He |
Drama Club | Tuesday& Thursday 3.05PM—4.35PM | Music Room | Ms Qing& Ms Yao |
Dress Designing | Friday 3.05PM—4.35PM | Art Room | Ms Wang |
Other helpful clubs and activities, as you like. | |||
1.Why does the school offer its students the clubs and activities?
A. To make the students get ready for work.
B. To help the students spend their free time.
C. To make some money.
D. To give the students abilities to learn.
2. What is Ms. Wang good at?
A. Music and dancing. B. Sport and games.
C. Computers and design. D. Dress and art.
3. Who teaches you Web Design?
A. Mr. Zhang B. Mr. Chen
C. Mr. He D. Ms. He