题目内容

My name is Lily. This is my classroom. There are 40 desks, 40 chairs, a bookcase, a computer and a teacher’s desk in it. It has two green doors and four windows. There’s a clock and a map on the wall(墙壁). Look, that is Kate. She is my friend. A red bag, three black pens and four green pencils are on her desk. My favourite day is Saturday. We have no classes on Saturdays and Sundays.

1.How many pencils are there on the desk?

A. Three                                             B. Two.                                    C. One                                   D. Four.

2.The doors are _____________.

A. green                                                  B. red                                C. white                             D. blue

3.What’s on the wall’?

A. A clock.                                               B. A map.                     C. A bookcase.          D. A and B.

4.Lily’s favourite day is _____________.

A. Monday                                              B. Friday                             C. Saturday               D. Sunday

5.Which is TRUE? (哪一个是正确的)

A. Kate’s pencil is yellow.

B. There are 4 pens on the desk.

C. There are 4 windows in the classroom.

D. The bag is yellow.

 

【答案】

 

1.D

2.A

3.D

4.C

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了教室的情况。教室里的布置,窗户,门,墙上挂的。另外介绍了朋友kate以及我最喜欢的星期。

1.细节理解题。从文中A red bag, three black pens and four green pencils are on her desk.桌子上有一个红色书包,三支黑色钢笔和四个绿色的铅笔盒,故选D。

2.细节理解题。文中It has two green doors and four windows.它有两扇绿色的门和四个窗户。所以选A,门是绿色的。

3.细节理解题。文中描述There’s a clock and a map on the wall(墙壁)墙上有钟和地图。所以选D。

4.细节理解题。文中描述My favourite day is Saturday.我最喜欢的是周六。故选C。

5.判断推理题。文中It has two green doors and four windows.它有两扇绿色的门和四个窗户。从而判断C正确。

考点:日常生活类短文阅读。

 

练习册系列答案
相关题目


Hello, Li Hua!
My name is Peter.
I’d like to introduce (介绍) myself first. I’m a boy. I come   1  England. I live in the   2   of London. It is the   3  of England. I live with my family in a flat on a busy street. There    4  eight people in my family.  5 are my grandparents, my parents, my two sisters ,my younger brother and I.
Our house is very    6   . It has 10 rooms. I  7   a bedroom with my younger brother. We often listen to music in our bedroom. My   8  place is the balcony. I can play games,   9   comics and chat   10  friends there. When my mother   11   meals for us in the   12  , I often go there to help   13   . There is a nice  14  room. After dinner, we like to watch TV there. It is very beautiful and quiet here. Our neighbours are   15 to us and we are happy to live here. Please write soon. 
Best wishes
Yours, Peter .

【小题1】
A.onB.ofC.toD.from
【小题2】
A.centreB.townC.streetD.country
【小题3】
A.shopB.capitalC.restaurantD.school
【小题4】
A.isB.areC.amD.have
【小题5】
A.TheyB.HeC.You D.She
【小题6】
A.largeB.smallC.littleD.cheap
【小题7】
A.liveB.amC.sitD.share
【小题8】
A.likeB.loveC.enjoyD.favourite
【小题9】
A.lookB.buyC.readD.reading
【小题10】
A.with B.ofC.onD.and
【小题11】
A.cookB.cooksC.doD.make
【小题12】
A.kitchenB.balconyC.cupboardD.table
【小题13】
A.sheB.herC.heD.hers
【小题14】
A.readingB.drawingC.sitting D.walking
【小题15】
A.sadB.excitedC.freeD.friendly



Hello, my name is Sandy. My dream house is on a beach. It has two gardens. The front garden is large and has many beautiful flowers and trees. We can take a walk and enjoy the beautiful flowers in it. There is a swimming pool in the back garden. We can swim there at any time.
On the ground floor, there is a big hall. You can see it after you walk past the front door. On the right of the big hall is a wonderful living room. There we can chat with friends, have a good rest, watch TV and enjoy different kinds of entertainments (娱乐). On the left, there is a computer room and a study. They are mine. I want to be a computer game designer, so the computer room is my favourite.
On the first floor, there are six bedrooms, and each has a modern bathroom. When my friends stay with me, they can have a bath in their own rooms. There is a big bed in each bedroom. So we can sleep comfortably.
Well, that is my dream house. Don't you think it's wonderful?
【小题1】Sandy has ____ in the front garden of her dream house.

A.a swimming pool B.a computerC.many flowers and trees D.a hall
【小题2】Sandy can      ______ in the back garden of her dream house.
A.swimB.sleep comfortably C.cook delicious meals D.watch TV
【小题3】Which room does Sandy like best?
A.The kitchen. B.Her bedroom.
C.The bathroom. D.The computer room.
【小题4】Sandy and her friends can do the following things in the living room except(除了) __.
A.watching TVB.having a good rest
C.playing ball games D.chatting with each other
【小题5】How many bathrooms are there on the first floor?
A.Six.B.Eleven.C.One.D.Fifteen.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网