题目内容

Some Advice on Travel
1. Forget fashion(时尚)! Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys(旅行).
2. Traveling on trains and buses can be boring, so take a good book to read.
3. If you’re going somewhere cold, remember to put on your warm clothes!
4. If you are going somewhere sunny, remember to bring your sun-block(防晒霜) and sunglasses.
5. Always take a camera with you to capture those special moments.
6. Be careful with your things whenever you go to a busy place, like a train station. There are many thieves there!
7. Most countries have lower prices for students, so if you are a student, take your student card with you.
8. Always leave room in your bag and buy presents on the way home.
9. Bus tours often stop at expensive shops along the way, save your money by buying presents at local shops.
10. If you travel abroad(国外), remember to take your passport. Whatever you do, don’t lose it!
【小题1】 If you go to Hainan Island for a trip in summer, you should take ____ with you.

A.warm clothes and sports shoes
B.sunglasses and sun-block
C.fashionable(时尚的) clothes and a big bag
D.some fruit and drinks
【小题2】According to the passage, ____ is a good way to keep away from boredom(单调) while you’re on a train or a bus.
A.taking a cameraB.reading a good book
C.listening to musicD.sleeping for some time
【小题3】 You must always ____ while you are at busy places because there are often thieves there.
A.put your things awayB.look after your things well
C.give your things away D.get your things ready
【小题4】 If a student wants to buy some presents at lower prices while traveling, he should show ____ to the shop assistant.
A.prices B.his things
C.his passportD.his student card
【小题5】 The underlined word “capture” in this passage means ____.
A.拍摄B.感受C.抓住D.控制

【小题1】B
【小题2】B
【小题3】B
【小题4】D
【小题5】A

解析试题分析:这篇短文对于外出旅行给我们提出了一些好的建议,可以让我们的旅途更愉快。如穿着舒适的衣服、看护好自己的东西、带着照相机。学生身份可以带学生证,出国旅行要带护照
【小题1】细节理解题。根据短文给出的第4条建议中If you are going somewhere sunny, remember to bring your sun-block(防晒霜) and sunglasses.可知,如果我们去一个阳光明媚的地方,我们要记得带着防晒霜和太阳镜。本题中海南岛就是一个阳光充足的地方,故选B。
【小题2】细节理解题。根据短文中给出的第2条建议中Traveling on trains and buses can be boring, so take a good book to read可知,坐火车或汽车去旅行可能会比较无聊,因此我们可以带一本好书来读。由此可知选B。
【小题3】细节理解题。根据短文中给出的第6条建议中 Be careful with your things whenever you go to a busy place, like a train station. There are many thieves there!可知,如果我们去人多的地方,我们要小心看好自己的东西,因为可能会有小偷。由此可知选B。
【小题4】细节理解题。根据短文中的第7条建议中Most countries have lower prices for students, so if you are a student, take your student card with you.可知,对于学生很多国家都有比较低的价格,因此外出时要带着学生证。由此可知选D。
【小题5】词义猜测题。根据短文中的第5条建议Always take a camera with you to capture those special moments可知,作者建议我们带着照相机去记录旅途中特殊的时刻。由本句中的camera照相机我们可以猜到,capture应该是拍摄的意思。故选A。
考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Huang Naihui was born in 1964 in Taipei. When he was a child, he had a very high fever, which made him partially paralyzed.
His parents were afraid that he would bring bad luck to the family and abandoned him. But his grandmother brought him up. It was at the age of 13 that he went to school. At the age of 22, he would study and work part-time. He would sell flowers during the day and attend classes at night. During his spare time he would study. The learning made him very happy.
He used his knowledge very well in his business of selling flowers. He would go door to door selling flowers during the day. He would sell flowers at pubs and night clubs at night. At times, in order to sell, he had to sing. He was often tricked. However, he would face the next customer with a smile. His grandmother passed away when he was 24. It was the darkest day of his life.
Today Huang Naihui owns 3 flower shops and employs disabled people to work for him. He would spend his spare time doing charity work. His book Facing the sun and his story have encouraged many people.
根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。
【小题1】What made Huang Naihui disabled?

A.A high fever. B.The hot weather.
C.The hunger. D.The cold.
【小题2】Why didn’t his parents want to bring him up?
A.Because they wanted to move to other places.
B.Because they loved him very much.
C.Because they were very poor.
D.Because they were afraid of bad luck.
【小题3】Which is WRONG about Huang Naihui?
A.He was disabled.
B.He liked learning.
C.He did charity work in his spare time.
D.He was deeply loved by his mother.
【小题4】What made him sad most?
A.His tiredness. B.His failure.
C.His grandmother’s death. D.His illness.
【小题5】What’s the best title of the text?
A.An Unforgettable story.
B.An Inspiring Story of Huang Naihui.
C.Huang Naihui is Successful.
D.How Great His Grandmother is.

In America, many teenagers have a part-time job. A part-time job is one that you do a few hours each week to make money. Do you have a part-time job?
Teens can have many different kinds of part-time jobs. Some teens work in groceries (杂货). Others may work in other local business such as the clothes store. You may have friends who work in a fast food restaurant. They may make the food, or keep the restaurant clean. Many teens make money by looking after younger children in the neighborhood. Some teens even have their own business. They cut grass and take care of pets in their neighborhoods while other people are on vacation.
Most teens who have part-time jobs work only a few hours after school, maybe two or three times a week. They often have to work all day on Saturday.
Having a part-time job has many advantages. The job teaches you new skills that you can use as an adult. The job also teaches you responsibility (责任). The person who paid you for the job expects you to be there. The job also pays you money that you can use for many different things. Your family might need the money to help with the family budget (预算). If you're lucky, you could use the money to buy music and videos. You might want to save the money to buy a new bicycle or maybe even a car.
In some families, teens have part-time jobs to help make money to go to college. Going to college is very expensive. Many parents cannot pay for their child's education without help from the child. In some families, at least half of what a teen makes at a part-time job goes into a college savings account (账户). The teen can spend the rest of the money on what he or she needs or wants.
Many teenagers have part-time jobs and still have time for their friends and families. Many still belong to clubs at school and even have time to play sports. If you have a part-time job,you need to have a good plan to help you do everything you want and have to do. Do your homework and chores as soon as you can. Don't let the work wait and pile up (堆积). Make sure you get to your job on time. Do the things that are most important to you. Spend time with the people you care about most.
根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
【小题1】From the second paragraph of the passage, we know the American teenagers do ____________ kinds of part-time jobs to___________ some extra money.
【小题2】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
In some families, the parents____________ the money made by their child to ____________to send their child to college.
【小题3】根据短文内容回答问题。
According to the passage, what can the teenagers learn from doing part-time jobs?
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
【小题4】把短文中画底线的句子译成汉语。
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
【小题5】根据短文内容用一个完整的英文句子(限15个词以内)回答问题。
What is the main idea of the passage?
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________

Open today’s newspaper. What do you see?  Ads!  Turn on the TV. Still more ads!  Everywhere you look, someone has something to sell.
Here are some ways ads get us to buy.
Some ads use famous people. Stars are paid to sell a product. Think about it. Do they really know about medicine?  Do they know about soft drinks?  These people may be famous. But they may not know about what they are selling.
Some ads make you think you’re getting the words of experts(专家). A man in a white coat comes on TV. He looks nice. “I use White and Black, ” he says. This man looks like a doctor. But he is an actor. He has been paid to sell this product.
Does soap(肥皂) have anything to do with a pretty child?  Not much. But ads may show their products with something nice, such as the sun, the flowers and so on. Such an ad is about feelings rather than fact.
Ads are full of strong words like “new” and “power”(力量). They can help a product sell. The soap may be called “Spring Rain”. A car may be called “Tiger”. Strong words work on our feelings.
Some ads make promises(承诺). But can they keep them?  No. Some ads use our fear of being too late. “Buy now! ” they say, “Selling ends soon. ” Check to see if this is true. Don’t hurry. Take time to think.
All ads hope we will buy something, do something, or think in a certain way. Know what ads are doing. Ask questions to yourself. Don’t let their words and pictures fool you.
uld not always believe the ads.
C. We should thi【小题1】We can see ads ______.

A.on TV B.in magazines
C.in newspapers D.all the above
【小题2】 Some stars appear in the ads because ______.
A.they know every product well
B.they are famous
C.they are all experts
D.they all like white coats
【小题3】 According to the passage, we know that “Spring Rain” is the name of ______.
A.a kind of soap B.a kind of car
C.a kind of medicine D.a kind of flower
【小题4】The writer thinks the words and pictures in the ads ______.
A.tell us a story B.always make us strong
C.sometimes fool us D.keep promises
【小题5】What can we learn from the passage?
A. We should always believe the ads.
B. We sho nk about the ads after we buy something.
C. We can believe all the stars.

Last month when I was taking part in a US college interview , I was asked , “ what makes you special ? ” In fact I had answered questions likes this many times since I decided to go to college in the US. College paid special attention to different achievement . For example , a person who is very good at math can go to a famous college but also can be a good football player .
This experience made me think again that I must try to find where my own interests might lead me . To be honest , it was not easy . However , I never felt sorry to choose this way because it helped me understand myself . If I took the College Entrance Examination ,as we call it gaokao in China , it could never possibly do .
When I entered high school , I took gaokao seriously because it seemed to me a great way to show how good at my lessons . However ,as I grew older , I realized gaokao did make me work hard at my lessons , but the pressure also pushed many other activities out of my life , like guitar―playing . Although I had no time for it , I will still get to it in the future .
No doubt, gaokao provides a way of choosing those who are successful in their studies . But it is really important for all of us to rethink what “ talent ” really is today . This is because we now live in a world in which all of our other human qualities ( 品质 )are needed for success , not just the high grade .
Ken Robinson once said , “ the society depends on different kinds of talents . ”  However , gaokao pays too attention  to a person' s grades but little to his other qualities. And it is these qualities that makes life colorful and fun .
As high school students , we can not change the present situation of education , but we are always free to think outside of the box . Although good school grade is still useful , I hope one day we will see our education also welcomes the amazing possibilities in different people .
【小题1】The US College pay special attention to ________.

A.students ' family background .
B.the different achievement
C.students ' ideas about way of life .
D.the school a student is from .
【小题2】When at high school, the writer ________.
A.had a lot of activities.
B.did not work hard at her lessons .
C.did well in her lessons
D.had no time to play the guitar.
【小题3】From the passage, we know that the writer may ________.
A.go to college in America.
B.give up the US college interview .
C.become a good football player in the US.
D.change the present situation of education .
【小题4】 Which of the following might be the best title for the passage?
A.My school life abroad.
B.Different exams in the US.
C.My view on gaokao
D.The importance of school grades

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网