题目内容

"The Chinese Dream" is a hot topic of this year. Many Chinese young people are inspired by the Chinese Dream. Everyone has their own dreams. They give us courage and confidence to keep us going through difficulties, Here is some advice on how to realize our beautiful dreams.

Never giving up is the key to make our dreams come true. We may fail from time to time, but we can learn from failure, correct our mistakes and try again until we achieve our goals. Our life is like a long journey which is not all roses. It sometimes has wind and rain. We believe rainbows will appear after storms.

Cooperation is also necessary. Everyone likes a person who is good at cooperating with others. Besides. in our society most problems can't be solved by one person alone. Cooperation is becoming one of the most important ways for people living in the developing society.

At the same time, we should learn to examine our abilities because it helps us know our advantages and disadvantages as well as get a full control of ourselves. Then we may be confident enough to face challenges.

Follow the suggestions above, and our dreams are sure to come true.

1. How many suggestions of making dreams come true are mentioned in this passage?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

2.The underlined word "It" in the second paragraph refers to_______.

A. never giving Lip our dreams B. a long journey

C. learning from failure D. our life

3. Which is the best title for this passage'?

A. The Chinese Dream

B. Cooperation is Necessary

C. Examine Our Abilities

D. Advice on How to Realize Our Beautiful Dreams

1.C

2.D

3.D

【解析】

试题分析:文章大意:“中国梦”是今年的热点话题,其实我们每个人都有自己的梦想,那怎样才能实现自己的梦想呢?

1.语篇概括题。第二、三、四段每一段提供了一个建议,所以文中共提供了三个建议,故选C。

2.词义猜测题。 根据第二段Our life is like a long journey which is not all roses. It sometimes has wind and rain. “it”代指的是单数名词,可知向前找到“it”可代指our life或 a long journey,再根据后句说“有时有风和雨”可得知“我们的生活中有时会有风和雨”。故选D。

3. 主旨大意题。全文主要介绍了“怎样实现自己的梦想”,故选D。

考点:考查社会类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

阅读与回答问题 (共5小题, 每题2分, 计10分)

The World Wide Web(www.万维网)turned 25 years old on March 12th. It has become a very important part in our daily lives. We can’t imagine living without the web, the short form of the World Wide Web.

In 1989, a British engineer named Tim Berners-Lee came up with the idea of the Web. It is a group of “pages” of information that are connected to each other around the world. That is the very beginning of the Web. Since then, the Web has greatly changed the way people live. With a click(点击)of a mouse we can read news, buy things, make friends and learn anything we’re interested in.

Now, 25 years after its birth, how will the Web influence life in the future? Scientists believe there are both advantages and disadvantages.

A growing Web will help build “better relationships” between different cultures. Also in the future, everyday items could be connected to the Web. We could share plenty of information to make our daily lives more convenient(方便的). So one day in the future, your front door could send you a message. “Dear sir, everyone has left the house, but I’ m still open!”

But scientists warn(警告)us that if we share personal information on the Internet it could get into the wrong hands.

“It’s not wise to spend a whole day in front of the screen. People need to get close to nature and enjoy the sun. Never be controlled by the Internet.” said Berners-Lee.

1.How old is the World Wide Web?

2.Who came up with the idea of the Web?

3.What can we do by clicking a mouse according to the passage?

4.Will the Web influence life in the future?

5.What could happen if we share personal information on the Internet?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网