题目内容

Tom: Good evening, Mum.

Mum: Good evening, Tom.

Tom: Do we eat chicken for dinner, Mum?

Mum: No, we eat fish and carrots, dear.

Tom: Mum, I don’t like carrots. I like chicken.

Mum: But we need more vegetables, not only meat(肉). It’s not healthy to eat chicken every day.

Tom: OK. But dad likes chicken, too.

Mum: Well, let’s eat chicken and tomatoes tomorrow.

Tom: That sounds great!

1.What do they eat for dinner?

A. Chicken. B. Carrots.

C. Carrots and fish. D. Tomatoes.

2. What does Tom want to eat for dinner?

A. Fish. B. Chicken. C. Carrots. D. Tomatoes.

3.What do they need to eat more?

A. Chicken. B. Meat. C. Vegetables. D. Rice.

4. Does Tom’s father like chicken?

A. No, he doesn’t. B. Yes, he does.

C. No, he does. D. We don’t know.

5.What will they eat tomorrow?

A. Fish and carrots. B. Chicken and carrots.

C. Tomatoes and chicken. D. Fish and chicken.

1.C

2.B

3.C

4.B

5.C

【解析】

试题分析:这是汤姆和他的妈妈的对话,他们在商量晚饭吃什么,汤姆愿意吃鸡肉,可妈妈说晚上吃鱼和胡萝卜,明天吃西红柿和鸡肉。

1.小题1】细节理解题。根据we eat fish and carrots, dear.可知晚上吃鱼肉和胡箩卜,故选C。

2.小题2】细节理解题。根据Do we eat chicken for dinner, Mum? 可知汤姆想要吃鸡肉,故选B。

3.小题3】细节理解题。根据we need more vegetables, not only meat(肉). 可知我们需要的是蔬菜而不是肉,故选C。

4.小题4】细节理解题。根据dad likes chicken, too 可知父亲也喜欢吃鸡肉,故选B。

5.小题5】细节理解题。根据let’s eat chicken and tomatoes tomorrow.可知明天吃鸡肉和西红柿,故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

完形填空(本题有15个小题,每小题1分,共计15分)

阅读下面短文,掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

These days it is found that school students usually don’t have any sports. Is it because they have no in sports? It may not be true. They often say they have something more to do.

What are these important things? Exams! They have to themselves ready for all kinds of exams and tests in school. So many of them almost bookworms(书呆子). In the past in the summer holidays, they could do they liked, but now they have to all their time studying. So have kept them away from going in for sports.

Because of the pressure(压力) from parents and teachers, they to work harder and spend most of their time books. As for the students themselves, they don’t want to the lessons because they want to make their studies better. So it is necessary to give of their spare time to their studies and give up their school .

It’s true a good education(教育) cannot go without physical training, the is true, a quick mind can’t go along with a body. Without a strong body, you can never do anything well, how can you make great success in life?

1.A. plan B. money C. idea D. interest

2.A. important B. special C. different D. difficult

3.A. make B. have C. get D. let

4.A. turn B. grow C. look D. become

5.A. anything B. something C. everything D. nothing

6.A. give B. spend C. take D. cost

7.A. teachers B. parents C. studies D. holidays

8.A. his B. her C. their D. your

9.A. try B. like C. have D. want

10.A. in B. at C. to D. on

11.A. study B. leave C. choose D. fail

12.A. few B. any C. all D. none

13.A. sports B. lessons C. studies D. homework

14.A. thing B. same C. word D. kind

15.A. strong B. heavy C. weak D. healthy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网