题目内容
Discount 20% for students only. It is useful between May 1, 2014 and April 30, 2015 and only in China. Please come with this ticket and your student ID card. |
1.How long is the ticket useful?
A. One month. B. Two months.
C. One year. D. Two years.
2.Can your parents eat a discount pizza with this ticket here?
A. Yes, they can. B. No, they can’t.
C. I don’t know D. It depends on.
3.What do you have to take for a discount pizza?
A. The ticket.
B. Your student ID card.
C. Both the ticket and student ID card.
D. Nothing.
4.Do you think it’s a good idea to send this ticket to your American pen pal?
A. I don’t think so. B. I think so.
C. I don’t know. D. Yes, I do.
5.If the price of a pizza is ¥40, how much do you need to pay?
A. ¥34. B. ¥32. C. ¥36. D. ¥38
1.C
2.B
3.C
4.A
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了针对学生的披萨饼的降价广告,这一活动只是在中国2014到2015年内有效。
1. is useful between November 30,2014 and December 1, 2015’可知答案为C
2.Discount 20% for students only.可知是针对学生们的打折,故选B
3.细节理解题。根据文章内容“Please come with the ticket and your student card.”可知答案为C
4.It is useful between May 1, 2014 and April 30, 2015 and only in China.可知仅仅是中国的活动,故选A。
5.】理解计算题。根据Discount 20% for students only.可知降价20%,故40-40*20%=32,故选B。
考点:广告类短文阅读。
Choose the best choice from A to G to finish the conversation.
M: Mom, look at the kite. How high it is flying!
W: 1. We can buy one over there.
M: I don’t want to buy one. 2. Don’t you think DIY is a good idea?
W: You’re right. But we need some materials. 3.
M: Paper and sticks (棍子). Making a kite is a piece of cake.
W: And how is it made? 4.
M: Don’t worry. I can search for it on the Internet. I am always good at learning, right?
W: I think so. I will prepare some paper and sticks for you. 5.
M: Thank you, Mom. I’ll try my best.
A. It’s easier said than done. B. I am sure you’ll make it. C. I have no idea. D. Do you know what a kite is made of? E. What about making one myself? F.why do you think so ? G. Would you like to fly one? |