网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_3096622[举报]
I prefer the stories about the swimmers at the Beijing Olympics,one of which is about Zakia Nassar. She's a 21-year-old Palestinian __21__ Bethlehem studying dentistry in Jenin. Having had neither a __22__ nor a chance to an Olympic-sized pool in the past year, she had no choice but to __23__ on her own at a 12m public pool.
There is a 50-meter __24__ in nearby Nazareth, but the Israeli government did not __25__ her to use it.
Nassar was __26__ to training only when she returned to her parents' home in Bethlehem, __27__ she did so only about every two months for two days or so. __28__ the pool is only 12 meters long.
“My parents and friends always __29__ me, reminding me that I had to keep training if I __30 wanted to go to the Olympics,” she said.
It was only when Nassar __31__ China a month ago that she finally got the opportunity to swim in a 50m pool and enjoyed the __32__ of having a coach.
When she at last took part in the Games, she swam the 50m in 31.97 seconds, a(n) __33__ of seven seconds on her personal __34__. Nassar said it was the most beautiful moment of her life.
She will not __35__ on the cover of Time magazine or __36__ millions of dollars in endorsements(捐款), but she can always say she won a race at the Olympics. For her, it wasn’t about __37__ the other swimmers or winning a prize, but about __38__ her own goal, __39__ difficult. When I think things are too difficult or I get those “I-just-can’t-do-it,” I think of her. Then I realize how __40__ the task before me really is.
|
1. |
2. |
3. |
4. |
5. |
6. |
7. |
8. |
9. |
10. |
11. |
12. |
13. |
14. |
15. |
16. |
17. |
18. |
19. |
20. |
【答案】 21.B 22.C 23.D 24.A 25.B 26.C 27.A 28.A 29.B 30.C 31.D 32.A 33.B 34.C 35.D 36.A 37.D 38.A 39.D 40.C 【解析】略 【题型】完型填空 【适用】一般 【标题】2011届山东省宁阳一中高三上学期期中考试英语卷 【关键字标签】故事类阅读 【结束】 17【题文】You're busy filling out the application form for a position you really need. Let's assume you once actually completed a couple of years of college work or even that you completed your degree. Isn't it appealing to lie just a little, to claim on the form that your diploma represents a Harvard degree? Or that you finished an extra couple of years back at State University? More and more people are turning to cheat like this to land their job or to move ahead in their careers, for personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools. A job applicant may have a good education anyway, but he or she assumes that chances of being hired are better with a diploma from a well-known university. Registrars(登记员) at most well-known colleges say they deal with deceitful claims like these at the rate of about one per week. Personnel officers do check up on degrees listed on application forms, then. If it turns out that an applicant is lying, most colleges are unwilling to accuse the applicant directly. One Ivy League school calls them "cheats"; another refers to them as "special cases". One well-known West Coast school, in perhaps the most delicate phrase of all, says that these claims are made by "no such people". To avoid outright(彻底的) lies, some job-seekers claim that they "attending" means being dismissed after one semester. It may be that "being associated with" a college means that the job-seeker visited his younger brother for a football weekend. One school that keeps records of false claims says that the practice dates back at least to the turn of the century—that's when they began keeping records, anyhow. If you don't want to lie or even stretch the truth, there are companies that will sell you a false diploma. One company, with offices in New York and on the West Coast, will put your name on a diploma from any number of nonexistent colleges. The price begins at around twenty dollars for a diploma from "Smoot State University". The prices increase rapidly for a degree from the "University of Purdue". As there is no Smoot State and the real school in Indiana is properly called Purdue University, the prices seem rather high for one sheet of paper. 41.The main idea of this passage is that ______.
42.According to the passage, "special cases" refers to cases that ______.
43.We can infer from the passage that _______.
44.This passage implies that ______.
【答案】 45.B 46.B 47.D 48.D 【解析】略 【题型】阅读理解 【适用】一般 【标题】2011届山东省宁阳一中高三上学期期中考试英语卷 【关键字标签】社会现象类 【结束】 18【题文】Doris Lessing was born in 1919 in Persia, moving as a child with her family to southern Rhodesia, now Zimbabwe, where she stayed in school only to the age of 14. A year after moving to London, she published her first novel in 1950. The Grass is Singing examines unbridgeable racial conflict in colonial Africa through the eyes of a white farmer's wife and her black servant. Her literary breakthrough came in 1962 with publication of The Golden Notebook, seen by many, though not necessarily Lessing, as a pioneering work of modern feminism(女权运动). A disjointed study of the mind of the main character, Anna Wulf, the novel explores her thoughts about Africa, politics, relationships with men and sex, and Jungian analysis and dream interpretation. Lessing's themes changed to psychology in her works from the 1960s, and by the 1970s she was interested in the Islamic mystic tradition of Sufism(苏菲教派). Her turn toward science fiction with the Canopus series in the early 1980s was not warmly received by traditional critics, but she has continued to be popular with new readers and numerous literary awards, including the David Cohen British Literary Prize and the Companion of Honour from the Royal Society of Literature, both in 2001. Following the announcement, the Horace Engdahl told VOA why he was personally so pleased with Lessing's selection. “She is one of the truly great writers -- of novels, short stories, fiction and non-fiction,” Engdahl said. “She is one of the few writers who have had the courage to uphold the principle of equality between the male and female experience, and she has given the impulse to numbers of other women writers. And she is really the mother of a school that is one of the most important in our contemporary literature.” At 87, Doris Lessing is the oldest Nobel Literature winner since the first prizes were awarded in 1901. 49. What would be the best title of the passage?
50.It can be inferred from the passage that _______.
51.According to the fourth paragraph, _______.
52.The underlined word “impulse” in the 6th passage is closest in meaning to _______.
【答案】 53.C 54.C 55.B 56.D 【解析】略 【题型】阅读理解 【适用】一般 【标题】2011届山东省宁阳一中高三上学期期中考试英语卷 【关键字标签】人物传记类 【结束】 19【题文】将下列句子翻译为英语,必须用所提示的英语单词或提示单词的派生形式。 57.病人被交给专科医生治疗。(refer) _______________________________________________________________________ 58.我们的老师从来不允许考试作弊。(tolerate) _______________________________________________________________________ 59.我把成功归功于我所受到的教育。(owe) _______________________________________________________________________ 60.他的言行不一致。(correspond) _______________________________________________________________________ 61.外出忘记带伞是他的特点。(typical) _______________________________________________________________________ 62.你对这部电影感兴趣吗?(appeal) _______________________________________________________________________ 63.他被禁止驾车六个月。(ban) _______________________________________________________________________ 64.他最近被任命为委员会成员。(appoint) _______________________________________________________________________ 65.他对我们总是坦诚相待,他从不灰心丧气。(give way to) _______________________________________________________________________ 66.另一方面,经常处于广告的包围之中,我们的想法有可能随着时间的流逝而发生变化。(be exposed to) _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ 【答案】 67.The patient was referred to a specialist for treatment. 68.Our teacher never tolerates cheating in exams. Our teacher has no tolerance to cheating in exams. Out teacher is never tolerant of cheating in exams. 69.I owe my success to my education. 70.His actions don’t correspond with his words. 71.It’s typical of him to forget his umbrella when he goes out. 72.Does the film appeal to you? 73.He was banned from driving for six months. 74.She has recently been appointed to the committee. 75.He was always honest with us and never gave way to disappointment. 76.On the other hand, being constantly exposed to advertisements can help to change our opinions over time. 【解析】略 【题型】其他 【适用】一般 【标题】2011届山东省宁阳一中高三上学期期中考试英语卷 【关键字标签】汉译英 【结束】 20【题文】你的英国朋友Jack想了解北京奥运会的情况。假如你是李华,请你给他写一封电子邮件,就本届奥运会作一简单介绍。内容要点如下: 1. 从2008年8月8日至24日历时17天,二百多个国家和地区参赛。 2. 本届奥运会打破43项世界记录、132项奥运会记录,美国运动员Michael Phelps创一次奥运会金牌最多的记录。 3. 中国队表现突出,获100枚奖牌、50枚金牌,金牌总数第一,创历史之最。 4. 北京奥运会的成功举办获得全球赞誉。 注意:字数:120左右 Dear Jack, I’m very glad to tell you something about the Beijing Olympic Games. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ With best wishes. Yours sincerely, Li Hua 【答案】 Dear Jack, I’m very glad to tell you something about the Beijing Olympic Games. The 2008 Summer Olympic Games lasted 17 days, which were held in Beijing on August 8th and dropped their curtain on Aug. 24. More than 10,000 athletes from over 200 countries and areas took part. The Games saw 43 new world records and 132 new Olympic records. The American athlete, Michael Phelps broke the record for most gold medals in one Olympics. China performed so wonderfully that it won a total of 100 medals, including 51 gold medals, leading the gold medal count for the first time in history. Beijing’s successful hosting of the Games has earned global praise and the organizing work has been considered perfect. I hope the 2012 London Olympic Games will also be a perfect one. With best wishes. Yours sincerely, Li Hua 【解析】略 【题型】书面表达 【适用】一般 【标题】2011届山东省宁阳一中高三上学期期中考试英语卷 【关键字标签】提纲作文 【结束】 |
查看习题详情和答案>>
Why do people drink too much, eat too much, smoke cigarettes or take drugs? What’s to blame for all the bad behavior? Most people would say that, while these self-destructive (自我毁灭的) acts can have many root causes, they all have one obvious thing in common: they are all examples of failures of self-control, lacking the will power to resist them.
According to a recent study, however, if you really think about it, something about that simple answer doesn’t quite make sense. In fact, it turns out that sometimes it’s having will power that really gets you into trouble.
Think back to the time you took your very first sip (啜饮) of beer. Disgusting, wasn’t it? When my father gave me my first taste of beer as a teenager, I wondered why anyone would voluntarily drink it. And smoking? No one enjoys their first cigarette — it tastes awful. So even though smoking, and drinking alcohol or coffee, can become temptation (诱惑) you need will power to resist, they never, ever start out that way.
Just getting past those first horrible experiences actually requires a lot of self-control. Ironically (讽刺的是), only those who can control themselves well, rather than give in to them, can ever come to someday develop a “taste” for Budweiser beer, Marlboro cigarettes, or dark-roasted Starbucks coffee. We do it for social acceptance. We force ourselves to consume alcohol, cigarettes, coffee and even illegal drugs, in order to seem experienced, grown-up, and cool.
These bad habits aren’t self-control failures — far from it. They are voluntary choices, and they are in fact self-control successes. Self-control is simply a tool to be put to some use, helpful or harmful. To live happy and productive lives, we need to develop not only our self-control, but also the wisdom to make good decisions about when and where to apply it.
1.What do most people think causes bad behavior?
A. Being forced by others.
B. Not having enough will power.
C. Enjoying their first experiences.
D. Following the examples of their friends.
2.The author mentions his experience in the third paragraph to prove ____.
A. will power helps develop bad habits sometimes
B. drinking beer is harmful to the health of teenagers
C. self-control should be developed when one is young
D. everyone can be challenged by different temptations
3.In the last paragraph, the author stresses that ____.
A. without self-control, no one can succeed
B. bad habits don’t always lead to bad results
C. applying self-control correctly is important
D. people can develop wisdom from bad behavior
4.What would be the best title for the passage?
A. My First Sip of Beer
B. Do You Have Will Power ?
C. Will Power Benefits Us
D. Dark Side of Self-control
查看习题详情和答案>>
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>请根据上下文内容,将文中划线部分译成汉语或者英语。
Going to a British high school for one year was a very enjoyable and exciting experience for me. The school starts around 9 a.m. and ends about 3.30 p.m. This means 61. I could get up an hour later than usual, as schools in China begin before 8 a.m. 62. 我对此很满意。
On the first day, all students went to attend assembly. I sat next to a girl called Diane. We soon became best friends. During assembly, the headmaster told us about the rules of the school. He also told us that 63. the best way to win respect from the school was to work hard and achieve high grades. This was the beginning of my high school life experience. I felt very excited.
I had many teachers in the past year and they each taught only one subject. 64. 我最喜欢的老师是教我们英语的Green小姐。 In our class there were 29 students. We had to move to different classrooms for different classes. I found 65. the homework was not as heavy as what I used to get in my old school, but it was a bit challenging. I felt lucky as all my teachers were very helpful and I enjoyed all my subjects.
1.__________________________________________________________________________
2._________________________________________________________________________
3._________________________________________________________________________
4._________________________________________________________________________
5.________________________________________________________________________
查看习题详情和答案>>
第二节:下面文章有5处需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题,并在答题纸上将相应选项的标号涂黑。选项中有一项是多余选项。
A.Take actions????????????????????????????
B.Accept Yourself
C.Maintain a Diary????????????????????????
D.Reflect on the Past
E.Focus on Yourself???????????????????????
F.Give Yourself a break
How to Find Yourself
Do you often feel lost?Do you think you are living somebody else’s life? If yes, discover ways to find yourself by going through the following article.
1.. __________ If you are thinking, “how to find yourself when you are lost?”, then the first thing to do is to have a rest from everything—work, personal life and all worldly things. Give time to yourself to think why you seem lost. Is it because of over work? Is it because you are not leading a life that you want to? Or is it because you are not satisfied with the people or things around you? Try to find answers to these questions to determine the cause behind your restlessness.
2.. __________ For once, instead of being the way others want you to be, be yourself. Look within and find yourself in you. Think about the things that you would want to do if you didn’t have any family obligations or any money issues. Think about the kind of relationship you would want to be in, the place that you would like to stay in, the kind of lifestyle you would like to lead, if you didn’t have the society or people around you, judging all the time. If you really want to know how to find inner peace, then think, what you would want others to describe you as—an honest person? Or adventurous? Or loving, or realistic? Once you look within, you will know the answer and then try to be exactly that.
3.. __________? Thinking deeply about the past, the time or situations when you were the happiest, is another way to find yourself .Think what you were doing or with whom you were, when you were the happiest. This will help you to identify things that you want to do in life that make you happy and also certain people whose company you enjoy.
4.. __________?? Knowing yourself and determining what you to do with your life will not come to you in a day or two. Discovering oneself is an ongoing process and it can take months or sometimes even years to truly find yourself. So, it’s important that you maintain a written record of all your feelings and thoughts, which you can go through at a later stage. Pour all your emotions and feelings about life in it and who knows may be one day going through it, you will find yourself.
5.. __________? Once you have discovered what you want to do with your life, make a move for change and self improvement. Even if it means taking up small things such as dancing or painting, go ahead and do it. If you want a career change, plan and take steps so that it can take place smoothly. If you are stuck in a bad relationship and find yourself unable to mend it, break away. At the beginning, you may find yourself slightly unbalanced, but with time everything will be fine.
It is very important for you to truly find yourself, before it is too late. If you do not find yourself now, you will spend your life with somebody you do not even know, i.e. yourself.
查看习题详情和答案>>