摘要:[语篇解读] 本文是一篇记叙文.父亲即将离开人世的时候.作者突然感到应该和父亲多说说话.可生命会允许吗? 1.B 联系首句For 52 years my father got up every morning at 5∶30 a.m..except Sunday.and went to work可知.作者“从来没有 见父亲因为生病而呆在家里. 2.A other than意为“除了 .此处指除了照顾家庭他没有爱好. 3.D 作者是指“自从 他离家后的22年里. 4.C 根据下文中的The calls even came...可知.父亲每个星期天都给作者“打电话 . 5.B 结合后面的how my family was doing...about his lot in life可知.此处指的是作者的“生活 . 6.C 父亲很关心作者的生活和家庭.却从来没“谈 到过他自己的生活. 7.C 根据上下文的语境.这里指作者“买了 房子. 8.B 联系下文中的a paint brush可知.此处是指“粉刷 房子. 9.D 该句的意思是他不“让 作者花钱请别人做. 10.A 根据后面的...a cup of tea.a paint brush and to talk to him可知.此处All he asked意为“他所要的东西 . 11.C 结合下文作者要做的事情可知.作者很“忙 . 12.D 由于工作忙.作者没“时间 拿起刷子刷房子.也没时间跟父亲说话. 13.B 后来.“类似的 事情又发生过几次. 14.A 1996年1月16日那个星期天的早晨.父亲“像平常一样 给作者打了电话.是从姐姐家打来的. 15.A 但是.“电话 在那天下午四点四十分又一次打来了. 16.D 根据下文可知.父亲生病.故此处指他在“医院 . 17.A 听说父亲生病.作者“立刻 上了飞机. 18.C 在路上.作者“想到 自己一直都没花时间跟父亲说话. 19.B 联系该句的意思可知.作者决定到了后一定要“弥补 失去的时间.跟父亲长谈. 20.C 根据最后一句话可知.作者到达前父亲已经“去世 了.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2560834[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

阅读理解

  A hobby can be almost anything a person likes to do in his spare time.Hobbyists raise pets, build mode ships, weave baskets, watch birds, hunt animals, climb mountains, raise flowers, fish, ski, skate, and swim.Hobbyists also paint pictures, attend concerts and plays, and perform on musical instruments.They collect everything from books to butterflies, and from shells to stamps.

  People take up hobbies because these activities offer enjoyment, friendship, knowledge and relaxation.Sometimes they even yield financial profit.Hobbies help people relax after periods of hard work, and provide a balance between work and play.Hobbies also offer interesting activities for persons who have retired.Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can follow a satisfying hobby, regardless of his age, position, or income.

  Hobbies can help a person’s mental and physical health.Doctors have found that hobbies are valuable in helping patients recover from physical or mental illness.Hobbies give bedridden or wheel-chair patients something to do, and provide interests that keep them from thinking about themselves.Many hospitals treat patients by having them take up interesting hobbies or pastimes.

  In early times, most people were too busy making a living to have many hobbies.But some persons who had leisure did enjoy hobbies.The ancient Egyptians played games with balls made of wood or pottery.

  People today have more time than ever before for hobbies.Machines have reduced the amount of time they must spend on their jobs.Hobbies provide variety for workers who do the same monotonous(单调的)tasks all day long.More people are retiring than ever before, and at an earlier age.Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their newly-found leisure hours.

  Sir William Osler, a famous Canadian doctor, expressed the value of hobbies by saying “No man is really happy or safe without a hobby.”

  本文是一篇说明文。介绍了业余爱好的种类及其必要性。

(1)

Which of the following is right?

[  ]

A.

Hobby is one’s regular activity in his office.

B.

Hobby is not one’s regular activity in his spare time.

C.

Hobby is a kind of activity only for old people.

D.

Hobby is a kind of activity only for young people.

(2)

It seems that people who ________ may spend more time enjoying their hobbies.

[  ]

A.

have little money

B.

have much money

C.

have retired from their work

D.

have left school

(3)

The phrase “recover from” in the third paragraph means “________”.

[  ]

A.

get back

B.

become healthy again

C.

become calm

D.

supply with a new cover

(4)

In early times, most people spent less time on their hobbies, because ________.

[  ]

A.

they were brave and hard-working

B.

the living conditions were poor

C.

they were engaged in making a living

D.

B and C

(5)

What’s the writer’s opinion about hobbies?

[  ]

A.

People all over the world have the same hobby.

B.

Machines also have their hobbies.

C.

Hobbies are popular among people in Egypt.

D.

People should have hobbies in their spare time

查看习题详情和答案>>

阅读理解

  A hobby can be almost anything a person likes to do in his spare time.Hobbyists raise pets, build mode ships, weave baskets, watch birds, hunt animals, climb mountains, raise flowers, fish, ski, skate, and swim.Hobbyists also paint pictures, attend concerts and plays, and perform on musical instruments.They collect everything from books to butterflies, and from shells to stamps.

  People take up hobbies because these activities offer enjoyment, friendship, knowledge and relaxation.Sometimes they even yield financial profit.Hobbies help people relax after periods of hard work, and provide a balance between work and play.Hobbies also offer interesting activities for persons who have retired.Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can follow a satisfying hobby, regardless of his age, position, or income.

  Hobbies can help a person’s mental and physical health.Doctors have found that hobbies are valuable in helping patients recover from physical or mental illness.Hobbies give bedridden or wheel-chair patients something to do, and provide interests that keep them from thinking about themselves.Many hospitals treat patients by having them take up interesting hobbies or pastimes.

  In early times, most people were too busy making a living to have many hobbies.But some persons who had leisure did enjoy hobbies.The ancient Egyptians played games with balls made of wood or pottery.

  People today have more time than ever before for hobbies.Machines have reduced the amount of time they must spend on their jobs.Hobbies provide variety for workers who do the same monotonous(单调的)tasks all day long.More people are retiring than ever before, and at an earlier age.Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their newly-found leisure hours.

  Sir William Osler, a famous Canadian doctor, expressed the value of hobbies by saying“No man is really happy or safe without a hobby.”

本文是一篇说明文。介绍了业余爱好的种类及其必要性。

(1)

Which of the following is right?

[  ]

A.

Hobby is one’s regular activity in his office.

B.

Hobby is not one’s regular activity in his spare time.

C.

Hobby is a kind of activity only for old people.

D.

Hobby is a kind of activity only for young people.

(2)

It seems that people who ________ may spend more time enjoying their hobbies.

[  ]

A.

have little money

B.

have much money

C.

have retired from their work

D.

have left school

(3)

The phrase “recover from”in the third paragraph means “________”.

[  ]

A.

get back

B.

become healthy again

C.

become calm

D.

supply with a new cover

(4)

In early times, most people spent less time on their hobbies, because ________.

[  ]

A.

they were brave and hard-working

B.

the living conditions were poor

C.

they were engaged in making a living

D.

B and C

(5)

What’s the writer’s opinion about hobbies?

[  ]

A.

People all over the world have the same hobby.

B.

Machines also have their hobbies.

C.

Hobbies are popular among people in Egypt.

D.

People should have hobbies in their spare time

查看习题详情和答案>>

 

A few years ago I had an “aha!” moment regarding handwriting.

I had in my hand a sheet of paper with handwritten instructions on it for some sort of editorial task. It occurred at first that I did not recognize the handwriting,and then I realized whose it must be. I finally became aware of the fact that I had been working with this colleague for at least a year,maybe two,and yet I did not recognize her handwriting at that point.

It was a very important event in the computerization of life—a sign that the informal. Friendly communication of people working together in an office had changed from notes in pen to instant messages and emails. There was a time when our workdays were filled with little letters,and we recognized one another's handwriting the way we knew voices or faces.

As a child visiting my father’s office,1 was pleased to recognize,in little notes on the desks of his staff,the same handwriting 1 would see at home in the notes he would leave on the fridge—except that those notes were signed “dad” instead of “RFW”.

All this has been on my mind because of the talk about The Rise and Fall of Handwriting,a book by Florey. Sire shows in her book a deep concern about the fall of handwriting and the failure of schools to teach children to write well,but many others argue that people in a digital age can’t be expected to learn to hold a pen.

I don’t buy it.

I don’t want to see anyone cut off from the expressive,personal associations that a pen still promotes better than a digital keyboard does. For many a biographer,part of really getting to know their subjects is learning to read their handwriting.

What some people advocate is teaching one of the many attractive handwritings based on the handwriting of 16th-century Italy. That may sound impossibly grand—as if they want kids to learn to draw by copying classical paintings. However,they have worked in many school systems.

1.Why was the author surprised at not recognizing his colleague’s handwriting?

A. He had worked with his colleague long enough.

B. His colleague’s handwriting was SO beautiful.

C. His colleague’s handwriting was SO terrible.

D. He still had a 1ot of Work to do.

2.People working together in an office used to ____________.

A. talk more about handwriting

B. take more notes on workdays

C. know better one another's handwriting

D. communicate better with one another

3.The author’s father wrote notes in pen _________.

A. to both his family and his staff

B. to his family in small letters

C. to his family on the fridge

D. to his staff on the desk

4.According to the author,handwritten notes _______.

A. are harder to teach in schools

B. attract more attention

C. are used only between friends

D. carry more message

5.We can learn from the passage that the author __________.

A. thinks it impossible to teach handwriting

B. does not want to lose handwriting

C. puts the blame on the computer

D. does not agree with Florey

本文是一篇夹叙夹议的文章,通过一时辨认不出一位老同事的字迹及其回顾,对在电脑冲击下,书法受忽视感到惋惜,并认为中小学应当加强书法教学。

 

查看习题详情和答案>>

  下面是一篇杂志文章,请将标有A-G的段落插入文章中标号为1-5的合适位置,使这篇文章意义完整,结构连贯;其中有两个段落是多余的。将答案填在相应空格中。

  The oldest stone buildings in the world are the pyramids.   1   .There are over eighty of them scattered along the banks of the Nile, some of which are different in shape from the true pyramids.The most famous of these are the “step” pyramid and “ Bent ”pyramid.

  Some of the pyramids still look much the same as they must have done when they were built thousands of years ago.Most of the damage suffered by the others has been at the hands of men who were looking for treasure or, more often, for stone to use in modern buildings.   2   .These are good reasons why they can still be seen today, but perhaps the most important is that they were planned to last.

  Forever,   3   .However, there are no writings or pictures to show us how the Egyptians planned or built the pyramids themselves.   4   .Nevertheless, by examining the actual pyramids and various tools which have been found, archaeologists have formed a fairly clear picture of them.

  One thing is certain:there must have been months of careful planning before they could begin to build.   5   .You may think this would have been easy with miles and miles of empty desert around, but a pyramid could not be built just anywhere.Certain rules had to be followed, and certain problems had to be overcome.

A.T he dry climate of Egypt has helped to preserve the pyramids, and their very shape have made them less likely to fall into ruin.

B.It is practically certain that plans were made for the building of the pyramids because the plans of other large works have fortunately been preserved.

C.The first thing they had to do was to choose a suitable place.

D.Consequently, we are only able to guess at the methods used.

E.Many people were killed while building the pyramids.

F.They have stood for nearly 5,000 years, and it seems likely that they will continue to stand for thousands of years yet.

G.It takes workers twenty years to build the Pyramids.

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网