摘要:[语篇解读] 这是一个感人的故事:曾经有一名男子.他非常聪明.富有创造力而且有教养.但不幸的是.在一次事故中.他失去了双腿和左臂.他的人生将何去何从?是悲观失望.还是坚强面对?最后他选择了给犯人写信.以此给他们希望和鼓励. 1.C 从上下文可知.他通过环球旅行.获得了很多经验 .同时从第三段中的提示也可知答案.wealth表示“财富 .faith表示“信念 .confidence表示“自信 .都与语境不符. 2.A 从上文可知.他失去了双腿和左臂.只剩下右手的拇指和另一个手指.所以他的情绪非常低落 .embarrassed表示“尴尬的 .ashamed表示“惭愧的 .thrilled表示“激动的 .都不符合语境. 3.B 他很担心他的人生一直都会承受这种痛苦 . 4.D 从上文提示可知.他担心自己再也不能过有意义的生活了.abnormal表示“不正常的 ,regular表示“有规律的 ,comfortable表示“使人舒服的 ,meaningful表示“有意义的 .根据语境选D项. 5.C 从下文可知.他记得自己曾经非常喜欢收到信件 .所以他决定给需要鼓励的人写信. 6.D 根据上下文可知.他意识到他的右手还有部分的功能 .还能够费劲地 写点什么.其他选项都不符合语境. 7.C 8.D 上文提到他决定给需要鼓励的人写信.这里指他想 到哪里找这些需要鼓励的人.estimate表示“估计 .doubt表示“怀疑 .assume表示“假设 .都与语境不符. 9.C 从下文提示可知.答案选prisons. 10.C 根据常识判断.对于监狱中的犯人来说.他们希望获得freedom. 11.B 为了他的计划.他觉得他必须得让犯人们收到他的信件.所以用reach.release表示“释放 .defend表示“辩护.保卫 .know表示“知道 .都与语境不符. 12.A 根据上下文可知.监狱官回信说写信给犯人是可以的.可接受的 .但让犯人回信是违反监狱的规定的.reasonable表示“合理的 .prohibited表示“被禁止的 .considered表示“经过仔细考虑的 .均与语境不符. 13.B 有了这样的打算后.他开始给犯人写信.filled with表示“有了.充满 .根据语境选B项. 14.C 从上文可知.只能男子给犯人写信.犯人无法回信.所以说是one­way. 15.D 固定词组to the limit表示“到--的极限 . 16.A 他全身心地投入到写信当中.与犯人分享 自己的人生经验-- 17.B 对他来说.写这些信是很困难的.特别是在没有任何回信 的情况下. 18.D 他经常会感到很失落.有时候会想.实际上 是否有人会读他的信.curiously表示“好奇地 .patiently表示“耐心地 .carefully表示“仔细地 .都与语境不符. 19.A 但对他来说.这是他唯一的 希望.所以他决定继续写下去. 20.B 实际上.他的信很受犯人的欢迎.他的信件在牢房之间被传递.由于纸张薄.以至于到最后信都快成碎片了 .

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2559476[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

People all need friends because nobody wants to be lonely and a friend can help you in good and bad times.You’ve made friends since childhood,but you still don’t know who your true friends are.Here are some signs to tell you if your friend is a true friend:

Always honest

Honesty is important to keep a relationship alive.A true friend always tells you the truth.It may be hard sometimes but lying can destroy a friendship.It is important that your friend speaks honestly and never makes up stories.

________________________

There are always periods in your life when you have problems or difficulties.A true friend will always have time to listen to your problems and give advice.It may not be able to offer a solution to your problems but the fact that your friend made time to listen is a sign he/she cares for you.Your friend is not a true friend if he/she can never make time for you when you are in trouble.You also need to be reasonable and accept that your friend also has other things to do so he/she can’t always listen immediately to your problems.

Always respectful (尊敬的)

A true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not.Your true friend may disagree but never insists that he/she is correct.

Always understanding

It is possible that some problems will arise between you and your friend.A true friend will always be forgiving (体谅的) and understanding,even if it isn’t his/her fault.We are all different people and we all make mistakes.A true friend is always forgiving and understanding because he/she doesn’t want to take the risk of losing his/her best friend.

[语篇解读] 什么样的朋友才是真正的朋友呢?本文给出了答案

1.What’s the best title for the third paragraph?

A.Always there for you.

B.Keep your secrets.

C.Always happy for you.

D.Remember your important days.

2.According to the passage,a true friend will always________.

A.follow your advice

B.offer a solution for your problems

C.listen immediately to your problems

D.respect your opinion even if he/she disagrees with it

3.Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A.Never tell lies to friends.

B.Making time for friends.

C.Sharing fun with friends.

D.Paying attention to a friend’s opinions.

4.A true friend will always forgive and understand you because________.

A.he/she wants to help you

B.he/she doesn’t want to lose you

C.he/she wants you to feel confident

D.he/she doesn’t care about your mistakes

5.What’s the author’s purpose in writing this passage?

A.To teach us how to make true friends.

B.To find out how long a friendship can last.

C.To introduce his experience in making friends.

D.To tell us how to find out if a friend is a true friend.

查看习题详情和答案>>

Yesterday I had a walk with a friend in the street.When we were passing by a house,I__1__a BlackBerry cellphone.I picked it up and it still__2__!I started checking the contact list and calling numbers.I wanted to see__3__I could get some information about the owner of the phone.__4__,only one person answered and she didn’t recognize the__5__that I was calling from.In the end,she said,“It is just so nice that you are trying to__6__whose phone it is.”

Since that lady didn’t know whose phone it was,my friend__7__me to go back to the street.I__8__.We went back to the street and to the house__9__which we had found the BlackBerry cellphone.I__10__the door.Two college students__11__and said they hadn’t lost their phones.But when I told them the story and__12__some names on the contact list,one of them said that he__13__had those names so it must be the phone of one of his__14__.

They said it was__15__that I took the time to find the__16__.I really didn’t have anything to say because in my mind I was just doing the__17__thing.I never considered__18__the phone—it wasn’t mine.I immediately tried to find the owner because that is exactly what I would want__19__to do if any of my family members__20__their phones.

[语篇解读] 作者捡到一部手机,她想尽办法找到机主,归还手机

1.A.bought                                                 B.dropped

C.repaired                                                  D.found

2.A.rang                                                    B.sang

C.worked                                                   D.shook

3.A.that                                                     B.if

C.what                                                      D.how

4.A.Probably                                              B.Interestingly

C.Finally                                                    D.Unluckily

5.A.number                                                B.street

C.man                                                       D.name

6.A.talk about                                             B.think of

C.find out                                                  D.care about

7.A.advised                                                B.pushed

C.helped                                                    D.showed

8.A.laughed                                                B.understood

C.argued                                                    D.agreed

9.A.at the back of                                       B.in front of

C.on the top of                                           D.far away from

10.A.turned to                                            B.looked for

C.knocked on                                             D.broke into

11.A.answered                                            B.shouted

C.ran                                                         D.passed

12.A.spelled                                               B.wrote

C.mentioned                                               D.remembered

13.A.sometimes                                          B.also

C.hardly                                                     D.always

14.A.kids                                                   B.parents

C.students                                                  D.friends

15.A.exciting                                              B.necessary

C.wonderful                                               D.impossible

16.A.phone                                                B.information

C.buyer                                                     D.owner

17.A.important                                           B.right

C.strange                                                   D.brave

18.A.giving                                                B.borrowing

C.mending                                                 D.keeping

19.A.them                                                  B.him

C.someone                                                 D.myself

20.A.lost                                                    B.described

C.needed                                                    D.lent

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网