网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555505[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>
第二部分 阅读理解(共两节;满分50分)
第一节阅读短文(共20小题;每小题2分,满分40分)
New York, 10 November 5:27pm, yesterday. Biggest power failure in the city's history.
*Thousands of people got stuck in lifts. Martin Saltzman spent three hours between the 21st and 22nd floors of the Empire State Building. "There were twelve of us. But no one panicked. We passed the time telling stories and playing word games. One man wanted to smoke but we didn't let him. Firemen finally got us out."
* "It was the best night we've ever had.," said Angela Carraro. who runs an ltalian restaurant on 42nd Street. "We had lots candles on the tables and the waiters were carrying candles on their trays. The place was full and all night, in fact, for after we had closed, we let the people stay on and spend the night here."
* The zoos had their problems like everyone else. Keepers worked through the night. They used blankets to keep flying squirrels and small monkeys warm. While zoos had problems keeping warm, supermarkets had problems keeping cool. "All of our ice cream and frozen foods melted," said the manger of a store in downtown Manhattan. "They were worth $50,0000."
* The big electric clock in the lobby(大厅) of the Waldorf-Astoria Hotel in downtown Manhattan started(滴答) again at 5:25 this morning. It was almost on time.
41.Throughout the period of darkness, Martin Saltzman and the eleven others were _________.
A.nervous B.excited C.calm D.frightened
42.In what way was the night of November 9 the best night for Angela Carraro ?
A.She had a taste of adventure.
B.Burning candles brightened the place.
C.Business was better than usual.
D.Many people stayed the night in her restaurant.
43.How long did the power failure last?
A.Nearly 12 hours. B.More than 12 hours.
C.Nearly 24 hours. D.More than 24 hours.
阅读下面的短文,然后从A-F选项中,为每一小段选择合适的标题, 并把答案写在答案卷上。
| A. The most common problem is a “wandering” mind B. Selective listening is also a mental barrier C. Listening isn’t an easy skill to master D. Attitude can also influence good listening E. Noise and background music makes listening more difficult F. Listening is also related to the level of the listener’s knowledge |
共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多于选项。(请把答案填在答案卷的横线上)
Today we begin a series of programs about learning disabilities.These are disorders in the ways that people understand or use language.They can affect the ability to listen or think, or to speak or to read and write.They can also affect the ability to do mathematics. Researchers believe that learning disabilities are caused by differences in the way that the brain works with information. They say children with learning disabilities are not unintelligent or do not want to work.
Researchers say that as many as one out of every five people in the United States has some kind of learning disability.Almost three-million children in the United States receive some kind of help in school for a learning disability.
Expels look for a difference between how well a child does in school and the level of intelligence or ability of the child.But there is no one sign of a disorder.A few signs of learning disability include not connecting letters with their sounds or not understanding what is read.A person with a learning disability may not be able to understand a funny story.They may not follow directions.They may not read numbers correctly or know how to start a task. One person may have trouble understanding mathematics.Another may have difficulty understanding what people are saying.Still another may not be able to express ideas in writing.These different kinds of learning disabilities are known by different names.For example,a person who has difficulty reading may have dyslexia(诵读困难症).
Experts say learning disabilities cannot be cured. Teachers and parents can help young people with learning disabilities to learn successfully.
A. Different people have different kinds of learning disabilities.
B. Their brains just process information differently than other people.
C. People with learning disabilities have difficulty in communicating with others
D. But people who have them can be helped.
E. Why does a person have a learning disability.
F. A person with a learning disability has unusual difficulty in developing these skills.
G. How can you tell if someone has a learning disability?
查看习题详情和答案>>请将标有A~F的备选项插入文章中标号为1~5的合适位置,使其意义完整,结构连贯;期中有一个备选项是多余的。(此题请答在答题纸上)。
A cover girl, anchorwoman(女主持人), aithor, actress, singer and master(硕士)….If you put all these images together, you may get a Korean woman called Lee Youngse. 61
No wonder she was chosen to play Jang Germ, a perfect woman, in the hugely popular TV drama Dae Jang Geum(大长今)
62. Her parents and two brothers held her in special favor “ I often got injured from head to foot. But I never felt unhappy about that; the wounds were the records of happy memories.”
63. She later entered college majoring in German and decided to be a teacher.
64 She was described as “a transparenr(透明的) woman” Korean people loved the girl and called her “ the oxygen beauty”. Lee felt the pressure of fame and was pushed into the entertainment world.
Lee first appeared on TV in 1993. She won various awards and acted in many best-selling films, but it was Dae Jang Geum that helped her to become an international star.
65. How could she manage to do that? Lee explained, “ Forget the lines you have said and make room for new ones.”
| A. Lee was the youngest child and the only daughter in her family. B. Things got changed when Lee happened to endorse(代言) a cosmetic brand C. Unlike other girls who love playing with dolls, Lee was fond of wrestling D. Wisdom, beauty, diligence and knowledge-Lee has got everything. E. To play the role of Jang Geum, Lee had to remember long lines and hundreds of medicinal terms. F. Lee standed modeling in primary school, but she did that for pocket money and never took it seriously. |