网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2541119[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>Exactly意为“确实是这样”,表示同意对方的观点。
----- Sorry, I must be leaving now, because there's a meeting
----- _______.
A. Oh, no, you can't. B. Yes, you can leave if you like.
C. Do you really have to go? D. Oh, no. I don't understand.
查看习题详情和答案>>
| Bryan, Olga, Scott, Anna和David正在进行一项“企业家成功秘诀”的调查。他们将采访几位企业家,第 1~5题是他们拟定的采访话题。阅读下面刊登在 Entrepreneur(《企业家》)杂志上6位企业家的成 功感言(A、B、 C.D.E和F),为每位采访者选定最佳采访对象,选项中有一项是多余选项。 | ||||||
| 1. Bryan: What comes first, the customer or the profit? 2. Olga: How important is an entrepreneur's ambition to his/ her company's growth? 3. Scott: How does an entrepreneur make use of his/her advantages? 4. Anna: Why do successful entrepreneurs seem to enjoy their work? 5. David: What attitude should an entrepreneur have toward his/her social responsibilities? | ||||||
|
拟定的采访话题.
阅读下面刊登在Entrepreneur(《企业家》)杂志上6位企业家的成功感言(A、B、C、D、E
和F),为每位采访者选定最佳采访对象.选项中有一项是多余选项.
A. Sheri Poe Ryka Inc.
Since I started this company in my kitchen seven years ago,I always dreamt of what it would be
some day. Focusing on that goal helps me get through tough times. To get the kind of success that you
want, you need to dream big. That's the starting point. Every success story begins with big dreams. You
need to have big dreams for yourself , like being somebody rich , famous or fulfilled.You need to have
a clear goal of what you want to achieve.
Also,l think it's really important that the people you'reworking with are as committed to the same
goal as you are , so you can support each other and keep each other energetic.
B. Anita Roddick The Body Shop Inc.
In America , we have a shop in Harlem where 50 percent of the profits go into the community
development, and the other 50 percent go toward the funding of a similar shop elsewhere in the United
States. The pride that shop brings to the staff and local people inspired me.
What The Body Shop does successfully is use our facilities in the street and shopping centers to talk
about real human issues like AIDS, recycling, human rights, and community service or to encourage
people to speak out against anything they consider to be unjust. Knowing our products are symbols of
social change is really encouraging.
C. Ben Cohen Ben & Jerry's Homemade Inc.
I'm energized by The people I work with. I'm very relationship-driven, which I think is different
from most entrepreneurs. I'm inspired by doing things that are not normal and that most people think
don't fit into the business world or don't make any sense.
In business, you are judged by the company you keep-from your management team , board of
directors , and strategic partners.Maybe the lady you met in a trade association meeting can help you
secure funding , or the gentleman at a conference can provide you with management advice.
D. Richard Melman Lettuce Entertain You Enterprises
A number of years ago,l was interviewed by someone who was writing a book on entrepreneurs.
He asked me. " What's the opposite of work?" I answered. " Lazy. " He started laughing and said,
"Believe it or not, a lot of entrepreneurs say the same thing. "
The average person thinks the opposite of work is play, but to an entrepreneur,work is play. I think it
all adds up to having fun. It's fun to create ; it's fun to entertain, and it's fun to make people happy with
our service. When it stops being fun,l'll stop doing it.
E. Frank Toskan Make-Up Art Cosmetics( M. A. C. )
One of the nicest things anyone ever said to me was, "I hate makeup,but I love M. A. C. " That' s
what moves me on. Even people who don ' t wear makeup can appreciate our company , what it stands
for,its values, and the way we do business.
We work from an inverted pyramid , where the customers are always at the top. Our customers
inspire me and keep me going. They and our staff, not money, make me enthusiastic. If I had stayed in
this business just for the money,l would have closed down years ago.
F. Kenneth Cole Kenneth Cole Productions Inc.
You can' t be everything to everybody. Fach of us has our own strengths and weaknesses. To be
effective, you need to identify your strengths and concentrate on them. You'll become more successful if
you are able to channel your efforts to areas that you do best. In business, for example, if you know you
are good at marketing, then give it full play. Seek help or assistance in areas that you may be poor at,
such as accounting or bookkeeping. To turn your weakness into strength , consider taking hands-on
learning or training.
1. Bryan : What comes first , the customer or the profit?
_________________________________________________________________
2. Olga: How important is an entrepreneur's ambition to his/her company's growth?
_________________________________________________________________
3. Scott : How does an entrepreneur make use of his/her advantages?
_________________________________________________________________
4. Anna:Why do successful entrepreneurs seem to enjoy their work?
_________________________________________________________________
5. David : What attitude should an entrepreneur have toward his/her social responsibilities?
______________________________________________________________________
![]()
Sydney Tower
Address: 100Market St, Sydney
Phone: 02 9333 9222
Fax: 02 9333 9203
Open time: 9:00am to 10:30 pm(Saturdays to 11:30 pm)
Ticket: $60 (for an adult)
$30 (for a child)
Website: www.sydneytower.com.au
How to get there: train to Town Hall Station and a short walk along Market Street
How to book tickets: by phone/ fax or through the web
Attraction: Sydney’s best views are just the beginning! Sydney Tower takes you to the highest point above Sydney for exciting 360°views of our beautiful city.
1.Sydney Tower is ______ in Sydney, Australia.
A. the busiest street B. the biggest station
C. the most beautiful park D. the highest point
2.If you want to book a ticket to Sydney Tower, you can’t _______.
A. email sydneytower @ hotmail, corn B. fax 02 9333 9203
C. search www.sydneytower, com. au D. dial 02 9333 9222
3.Frank wants to go to Sydney Tower with his two children, he will pay ________.
A. $60 B. $90 C. $120 D. $150
4.Last Saturday, Johnson went to visit Sydney Tower. He had to get down the tower _________.
A. after 11:30 pm B. before 11:30 pm
C. at 10:30 pm D. by 10:30 pm
5.The passage, above is probably________.
A. a piece of news B. a conversation
C. a story D. an advertisement
查看习题详情和答案>>