网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2499538[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>每个句子有且仅有一处错误,或错一词, 或多一词,或少一词。
如本句错一词,在错词下划一横线,并在横线下写出修改后的词;
如本句多一词,把多余的词用斜线(﹨)划掉;
如本句缺一词,在缺词处加一漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。
注意:未按照要求答题不得分。
【小题1】 He loved the novel so many that he read it for three times.
【小题2】Canada is the second most largest country in the world.
【小题3】Parents react strong to the program of quality education.
【小题4】It is clear is that the moon is smaller than the earth.
【小题5】 With the baby well cared for, the parents will free of worries at work.
【小题6】When I was driving to work, my car suddenly broke up and I had to repair it by myself.
【小题7】Tony approached Julia, touched her shoulder and kissed her on cheek.
【小题8】He injured his leg; however, he couldn’t play in the game.
【小题9】 The soldiers fought in defend of their country’s safety.
【小题10】You’d better take the old bridge as the new one is built.
第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题材所给的四个选项A、B、C、D、中,选出最佳选项
A few weeks after Hurricane Katrina hit the Gulf coast, the Texas school where I teach collected furniture and other household items for a family from Louisiana that had lost everything. I thought of how sad it would be to lose all of the things that held so many priceless memories. Nothing could ever really replace a memory. I prayed I would be able to help the family in some ways , and at least give them practical things they could use.
I had a couple of old chairs in the house, and went into the spare bedroom to dig them out. Then I saw the wooden rocking chair(摇椅) in the corner. Deep brown , with a unique pattern of fruits and leaves edged in gold on the back. I’d never seen another like it. I used to rock my son to sleep in it when he was a baby. Talking about memories, I could never bear to part with that rocker. http://wx.jtyjy.com/
But a feeling suddenly swept over me. Give it away. “Do you really want to do this?” my husband asked. I said firmly, “Yes!” He helped me load the rocking chair into my car. “Doesn’t it hold sentimental(情感的)value for you?” I couldn’t explain it. I took the rocker to the school the next day. The woman in charge of the donations(捐赠品)for the Louisiana family loaded it into the back of her truck.
The very next day at school, the woman in charge came rushing into my classroom. “Angie, I have to tell you a story about that rocking chair!” she said.
The family was grateful for every single item we’d donated, they told her. Then they saw the rocker. Everyone stopped and stared. Then the granddaughter cried out, “Grandma, look! It’s your rocking chair!” http://wx.jtyjy.com/
My rocking chair was exactly like the one they had lost in the hurricane, the one that held their sweetest memories.
56. Why did the author feel sympathy for the family that had lost everything?
A. They met Hurricane Katrina.
B. They had no furniture and other items to use.
C. They lost the things holding memories.
D. They had to rebuild their house.
57. When thinking of having used the rocking chair the author .
A. decided to give it away B. asked her husband for advice
C. liked it more than before D. hated to part with it
58. We can infer from the passage that the author’s husband .
A. didn’t support the author’s social work B. didn’t agree to donate the chair
C. thought the rocking chair valuable D. could understand what she thought then
59. What’s the best title for this passage?
A. A good deed for a homeless family B. Comfort a family with a gift of memories
C. A piece of furniture donated to a family D. We all need the rocking chair
查看习题详情和答案>>
第二卷(非选择题,满分35分)
第四部分:写作(共两节;满分35分)
第一节:对话填空(本节共10小题;每小题1分,满分1分)
请认真阅读下面对话,并根据各题所给首字母的提示,在答题卡上标有题号的横线上,写出一个英语单词的完整、正确的形式,使对话通顺。
D="Doctor," P=Patient
D: Hello, w (76) can I do for you? 76
P: Well, I’ve been getting lots of headaches I (77) . 77
The problem is that I’m busy p (78) for the College Entrance Exam. 78
D: I see. Are you sleeping well?
P: No, not really.
D: Well, don’t get u (79) . I will do you some tests. 79
P: How I hope you will help me recover from my i (80) ! 80
D: Ok, nothing s (81) . Your problem is that you feel too stressed. 81
P: Stress! Really?
D: How much time do you take to r (82) yourself as well as to study per day? 82
P: None at all. I don’t have any spare time.
D: I think you’ll do better if you c (83) your study with some relaxation. 83
P: That’ll be great! Thanks.
D: Not at all. And in the meanwhile, you’d better t (84) regular exercise 84
and have a balanced d (85) every day. 85
P: I’ll try. Thank you! See you.
查看习题详情和答案>>