网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2498694[举报]
B
He is a lesson to every boy who ever picked up a basketball and dreamed that it would change his life.
The lights were never brighter and the crowds were never bigger for a homegrown sports hero than they were a quarter-century ago for Ray Hall. But his athletic achievements, as impressive as they are, are to my mind not what is most admirable about the man.
Known as “Sugar Ray” in his teens, Hall was rated among the country’s top 25 high school basketball players. An inner-city kid from a solid family, Hall took on the challenge of lifting Canisius College — still recovering from its failure — back to respectability, rejecting more favorable offers. His status of a savior (救世主) brought more pressure than any 18-year-old should have to handle. However, I watched him mature into the player who led Canisius back to daylight.
After college Hall played professionally in Italy and Greece for over 10 years until a car accident at 32 ended his basketball career. The news that he would never play again shocked Hall but unlike so many others he was ready for life after basketball. When I met Hall — still fit at 46 — for lunch Monday, he wore a cut-sharp gray suit, designer tie and blazing white shirt that screamed Success. “That was always the question — when the cheers end, where do you go? Who do you turn to?” he said. “It starts and ends with that person in the mirror.”
Hall got the concept of academics-first from his parents. He graduated from Canisius a semester early. “No matter how good of an athlete you are, you are just one injury away from losing it all,” he said. “But if you take care of things academically, you are prepared until you leave this earth.”
For the past 14 years, he has been in a computer sales job at Ingram Micro. He married his college sweetheart. They have three kids and a nice house in the suburbs. He figured out early what others learn too late: Athletics is part of a journey, not the destination.
Congratulations, Ray, you made it. In more ways than one.
【小题1】Ray was regarded as a savior because ________.
| A.he liked to take on challenges |
| B.he helped his team to regain its glory |
| C.he was faithful to his hometown city |
| D.he fought hard against failure at a young age |
| A.Unlike other athletes, he was academically superior. |
| B.He defeated his injury and returned to the playground. |
| C.He enjoys a successful job and a happy family. |
| D.He has gained impressive athletic achievements. |
a. He was rated among the best high school basketball players.
b. He was in a car accident.
c. He graduated from Canisius College.
d. He started his computer sales job.
e. He gave up his athletic career.
| A.a, c, b, e, d | B.a, c, e, b, d | C.c, a, b, d, e | D.c, a, e, b, d |
| A.Ray was from an academic family |
| B.Ray was very mature in his teens |
| C.Ray was once desperate facing the cruel reality |
| D.athletics was not Ray’s final goal in life |
| A.To describe the difficulties of being a professional athlete. |
| B.To explain the importance of choosing the right college. |
| C.To emphasize the need for a good education. |
| D.To warn against playing professional basketball. |
Bob was a clever college student, but his family was poor, so he had to work after class and during his holidays to get enough money for his studies.
One summer he got a job in a butcher’s shop during the day time, and another in a hospital at night. In the shop, he learned to cut and sell meat. He did so well that the butcher went into a room behind the shop to do all the accounts. In the hospital, of course, Bob was told to do only the easiest jobs. He helped to lift people and carry them from one part of the hospital to another. Both in the butcher’s shop and in the hospital, Bob had to wear white clothes.
One evening in the hospital, Bob had to help to carry a woman from her bed to the operating - room. The woman already felt frightened when she thought about the operation. When she saw Bob coming to get her, she felt even more frightened.
"No! No!" she cried. "Not a butcher! I won’t let a butcher operate on me!" with these words ,she fainted away.
【小题1】根据第一段Bob was a clever college student, but his family was poor, so he had to work after class and during his holidays to get enough money for his studies.描述,可知选C.
【小题2】根据第二段One summer he got a job in a butcher’s shop during the day time, and another in a hospital at night.描述,可知选B.
【小题3】根据In the hospital, of course, Bob was told to do only the easiest jobs. He helped to lift people and carry them from one part of the hospital to another. 描述,可知选D.
【小题4】Bob had to work after class and during his holidays because_________.
| A.his father told him to make more friends |
| B.he wanted to become a rich man |
| C.he couldn’t go on with his studies without enough money |
| D.he had nothing to do at home. |
| A.wanted to become not only a butcher but also a doctor. |
| B.got two different jobs at two places |
| C.was free only at night |
| D.worked only during the daytime |
| A.to take care of the wounded soldiers |
| B.to give the doctor’s advice |
| C.to find out what was wrong with the sick people |
| D.to carry the sick people from one place to another |
单词拼写(共 10 小题;每小题 1分.满分 10 分)
【小题1】He is as s___________ as a donkey. No one can persuade him to change his mind.
【小题2】By the Internet, we can c_____________ with people all over the world.
【小题3】 Nowadays, many tall buildings have e___________ for people to go up and down.
【小题4】After the war, a new g____________ was set up for that country.
【小题5】 Though I haven’t met him for many years, I could r___________ him immediately when I saw him in the crowd.
【小题6】 If you spend more time reading your English, you can improve it r___________.
【小题7】 I am d__________ to change my job. No one else can change my mind.
【小题8】Be
cause of global warming, there are more and more natural d___________.
【小题9】 Whether you will succeed or not depends on your a__________ to it.
【小题10】The workers made great efforts to r_________ the people who were trapped underground.
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>“BANG!” the door caused a reverberation(回声).It was just standing there, with Father standing on one side, and I on the other side.
We were both in great anger.“Never set foot in this house again!” stormed Father.With tears welling up in my eyes, I rushed out of the flat and ran along the street.
The street lights were shining rather desolately(凄凉的).I wandered aimlessly.
A young father who held a child in his arms walked past me.I felt as if I saw my childhood from another space: happy and harmonious.
But now… I don’t know whether it is because I have grown up or because dad is getting old.We differ in our ways of thinking.He always imposes his opinions and codes of behavior on me.Whenever I do something wrong, he never admits it.We are just like two people coming from two different worlds.It feels like there is an iron door between us that can never be opened.
I wandered the streets, without a destination in mind.My heart was frozen on this hot summer night.As I walked on there were fewer and fewer people on the streets, until I had only the street lights to keep me company.When I finally reached the high-rise apartment block in which I lived, I saw that the light was still on.
In fact, it was nothing.Perhaps, dad was throwing away some of his old stamps.Perhaps he thought they were useless.I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.I can’t stand his outrageous(蛮横的) words: “ I can throw you away, let alone these old papers.”
All the lights were off except father’s.
Dad was always like this.Maybe he didn’t know how to express himself.After shouting at me, he never showed any mercy or any moments of regret.After an argument he has the habit of creeping up in my sleep and then tucking me underneath the covers.
This was how he always was.He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.
The light was still on.“Am I wrong?” I whispered, maybe… With the key in hand, I was as nervous as I had ever been.At last, I decided to open the door.As soon as I opened the door, tears ran down my cheeks.I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us did not exist at all.Love is second to none.
【小题1】Decide which is the best order of the following according to what happened in the passage.
a.I opened the door and entered the house.
b.Sadly I ran out into the street.
c.I reached the place where I lived and saw my house still brightly lit.
d.I thought of my father’s kindness towards me.
e.I walked about in the street without any aim.
| A.b, e, d, c, a | B.b, e, c, d, a | C.b, e, a, c, d | D.b, e, c, a, d |
| A.The sight of the desolate street lights. |
| B.The sight of the empty street. |
| C.The sight of a father with a child in his arms. |
| D.The sight of light in his own house. |
A.Perhaps the father is getting older and older.
B.Perhaps the son has already grown up.
C.Perhaps they never agree with each other.
【小题4】What conclusion can you draw after reading the passage?
| A.The father is actually kind to his son. |
| B.The father treats his son in an unfair way. |
| C.The father is neither kind nor cruel to his son. |
| D.The father is always finding fault with his son. |