摘要:5.答案:A解析:本文讲述了Jack的故事.重点在于讲述"Jack帮助他人.获得了巨大的乐趣 .故选A最合适. “回答问题 式 [考例] [沈阳]During the summer holidays there will be a new schedule . Changes for meal and library service hours and for bus schedules will be shown on the wall outside the dining room. Weekly film and concert schedules, which are being made, will be shown each Wednesday outside the library. Buses to the town center will leave the North Beijing every hour on the half during the day. The dining room will serve three meals a day from 7:00 a.m. to 7:00 p.m. during the weekdays and two meals from noon to 7:00p.m on weekends. The library will continue its usual hours during the weekdays, but have shorter hours on Saturdays and Sundays. The weekend hours are from noon to 5:00 p.m. All students who want to use the library borrowing service must have a new summer card. This announcement will also be shown in the next week’s student newspaper.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2429647[举报]

阅读下面的短文,从每小题所给的A、B、C和D选项中选出一个最佳选项。

  Henry was a carpenter(木匠)of our village.Once I asked him to make a dining table for my wife.He made it just the right size to fill the space between the two windows.When I arrived home that evening, Henry was drinking a cup of tea and writing out his bill for his work.

  My wife said to me, quietly, “That's his ninth cup of tea today.”But she said loudly, “It's a beautiful table, dear, isn't it?”

  “I won't decide about that until I see that bill.”I said.

  Henry laughed and gave me his bill for the work. It said:

  When I was looking at the bill, Henry said, “It's been a fine day, isn't it?Quite sunny.”

  “Yes,” I said.“I'm glad it is only the 10th of June.”

  “Me too,” said Henry.“You wait-it'll be a bit hotter by the end of the month.”

  “Yes.Hotter-and more expensive.Dining tables will be 20 more expensive on June 30th, won't they, Henry?”

  Henry looked hard at me for half a minute.There was a little smile in his two blue eyes.I gave his bill back to him.

  “If it isn't too much trouble, Henry,” I said, “Please add it up again.You can forget the date.”

  I paid him 26.50 and he was happy to get it.

本文讲述了一个木匠做好桌子算账时,将日期中的日子也加入了钱数。

(1)

Why did Henry talk about weather when the writer was looking at the bill?

[  ]

A.

Because it was a fine day indeed.

B.

Because he wanted the writer to look at the bill carefully.

C.

Because he wanted to tell the writer what the weather was like.

D.

Because he didn't want the writer to go through the bill carefully.

(2)

Why did the writer say that dining tables would be 20 more expensive by the end of June?

[  ]

A.

Became he thought Henry would almost certainly add the date to the cost of the dining table.

B.

Because it was difficult to make dining tables in hot weather.

C.

Because paint would be more expensive.

D.

Because the cost of wood would be more expensive.

(3)

The writer thought Henry would ask for ________ if he made a dining table on the last day of June.

[  ]

A.

26.50

B.

56.50

C.

46.50

D.

20.00

(4)

When the writer gave him the money, Henry was happy because ________.

[  ]

A.

he got the money easily

B.

he didn't have to add up the cost again

C.

he got what he should get for his work

D.

he got much money for his work

(5)

From the story we know that ________.

[  ]

A.

Henry had written out the bill before the writer got home

B.

Henry still wanted to get 36.50 for his work in the end

C.

Henry made a mistake in the bill

D.

Henry tried to get more money for his work

查看习题详情和答案>>

阅读下面短文,判断下列句子是否符合短文内容,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。

  One Sunday, Cody decided to go sailing in his boat with his friend Dane, but Dane happened to be away.Dane's brother Brett wanted to go instead though he did not know anything about sailing.Cody agreed and they set out to sea.

  Soon they found themselves in a thick fog.Cody was sure they would be hit by a big ship.Fortunately(幸运地)he saw a large buoy(浮标)through the fog and decided to tie the boat to it for safety.As he was getting onto the buoy, however, he dropped the wet rope.The boat moved away in the fog carrying Brett who did not know how to use the radio.He drifted(漂流)about and was not seen until twelve hours later.

  Cody spent the night on the buoy.In the early morning he fell asleep and was having a bad dream when a shout woke him up.A ship, the Good Hope, came up and he climbed onto it and thanked the captain.The captain told him that Brett had been picked up by another ship and the ship's captain had sent out a message.

本文记叙了Cody和Brett去海上航船遇险的故事。主要考查学生的理解判断能力。

(1)

Cody went sailing in his boat with his friend's brother Brett.

(  )

(2)

About sailing, Brett knew a little.

(  )

(3)

Soon they got into trouble because of the thick fog.

(  )

(4)

They drifted about and were not seen until twelve hours later.

(  )

(5)

Brett was saved by the ship, the Good Hope.

(  )
查看习题详情和答案>>

One day a man saw an old lady standing by her expensive car, clearly in need of help. So he stopped his old truck and got out. Although he was smiling, the old lady was worried. Was he gong to hurt her? He didn’t look safe.

The man could see that she was frightened, so in his friendliest voice he said, “I’m here to help you, madam. Why don’t you wait in the car where it’s warm? By the way, my name is Bryan Anderson.” Bryan quickly fixed the car and the lady thanked him. Then she asked how much she should pay him.

But Bryan wanted no money. He was just giving a hand to someone in trouble. This was normal for him. He said, “If you really want to repay me, next time you see someone in need, help them and think of me.”

After saying goodbye, the lady continued down the road until she reached a small café where she decided to stop for something to eat. As the pretty waitress took her order, the lady noticed she was nearly eight months pregnant(怀孕). Although the waitress looked tired she was very kind. As the lady was going to pay the $10 bill she remembered Bryan’s words.

She paid with a hundred-dollar bill. But when the waitress returned with the change the lady was gone. On the table she saw a small note. There ware tears in her eyes when she read it: “Somebody once helped me the way I’m helping you. If you want to pay me back, continue being kind to others.” Under the note were nine more $100 bills.

Was the old lady an angel? The waitress was so excited that she called her husband to tell him the news. “Bryan Anderson my dear…you’re not going to believe what just happened…”

1.When the lady saw Bryan, she was worried because she thought_____ .

A. he may hurt her            B. he wasn’t going to stop

C. he couldn’t help her         D. she didn’t have enough money

答案: A

【解析】

2.What can we learn about the old lady from the story?

A. She was never kind to others.

B. She was usually quite careless.

C. She was probably very rich.

D. She was not a very good driver.

答案: C

【解析】

3.The underlined expression “giving a hand to(Paragraph 3)is closest in meaning to “____”.

A. questioning       B. helping         C. hurting         D. calling

答案: B

【解析】

4.The underlined word “it” (Paragraph 5) refers to “____”.

A. the change        B. the bill         C. the note          D. the order

答案: C

【解析】

5.Which of the following shows the relationship between the man, the lady and the waitress?

答案:D

【解析】

 

查看习题详情和答案>>
任务型阅读。
      It is reported that 300 million people in China have eyesight (视力) trouble. ①More and more parents
hope to save their children's eyesight with medicine, or by correcting the ways that children read and sit.

But in fact, one should start with the exercise on one's feet. Here are three ways to save eyes: 
      First, don't tie your shoes too closely. Try wearing comfortable and soft socks or walking without
socks and shoes at home. While you are traveling, ②try wearing cloth shoes in order to improve blood
circulation.
(循环)
      Second, walking on tiptoes is good for one's eyesight. It can fight against eyesight trouble. Numbers
show that most of ballet (芭蕾舞) performers' eyesight is better.
      Third, rope skipping (跳绳) can also be good for one's eyesight. While skipping rope, one has to
move quickly, making both the brain and the eyes excited. It may also help make one grow taller.
      Besides foot exercises, it is good to pull one's ears. Pulling the ears 20 times quickly is also a great
way. It can keep one's eyes healthy.
1. 将划线①句子翻译成汉语。___________________________________________________
_____________________________________________________________________________
2. 将划线② 的句子改写成同义句。
Try wearing cloth shoes in order to improve blood circulation.
= Try wearing cloth shoes ________________________________________________________ 
3. 文章主要讲述了什么?(五词以内)
What does the passage mainly talk about? (by using 4-5 words to show the main meaning of the passage.)
_________________________________________________________
4. 根据短文内容完成句子。  
We should wear ___________________________ while traveling.
5. My eyesight is quite poor. How can I do to save my eyes? Can you help me? (给出三条建议) 
                                                                                                                                            
                                                                                                                                            
                                                                                                                                            
查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网