摘要:( ) Sixteen-year-old school leavers know about fifty thousand English words. 本篇属说明文文体.所设的5个判断题中1是直接理解题.根据文中第2.3行可判断1句正确.第3题也是直接理解题.文中第4行“-use English 和题中“English is very popular with 实质上同义.3题正确.第2.5题属转换理解题.即将文中的数字330.000.000和15.000转换成英语Three hundred and thirty million和fifty thousand, at the age of 16转换同义短语sixteen-year-old.从文中第3行-speak English as the first language可判断2题错误.题中是“as the second language 第5题题目和文中最后一句相符.正确.第4句“在所有语言中英语词汇最多 .属词义转换加推理判断题.文中提供具体数字“大约490,000 , 还有 There are more words in English than in any other language (英语中的词汇比任何其它语言多).实质上该句是用比较的形式表最高的意义.和第4句题目意义相同.另根据常识经验可知.四十九万远远超过母语汉语的词汇量.所以第4句正确.全文答案是1T 2F 3T 4T 5T B Laptop computers are popular all over the world. People use them on trains and planes, in airports and hotels. These laptops connect people to their workplaces. In the United States today, laptops also connect students to their classrooms. Westlake College in Virginia will start a program, which makes it possible for students to do their schoolwork anywhere they want. During five years, each of the 1,500 students at the university will have a laptop. The laptops will connect with the Internet. So the students will be able to use e-mail to "speak" with their teachers, their classmates and their families. And the most important part of the laptop program is that the students will be able to use computers without going to computer rooms. They can work with computers at home, in a fast - food restaurant or under the tree- anywhere they want! Because of many changes in computer technology, laptops are very useful in higher education. And as laptops are becoming better and better, they will be able to work as well as desktop computers . What's more, laptops, which can be carried around easily, can connect students to not only Internet, but also libraries and other places. Experts am studying how laptops can help students. They also want to see how the program is working at other universities. At Westlake College, more than 60 percent of the people working there use computers. The laptops will allow all the teachers to use computers in their lessons. As one Westlake teacher said, "Here we are in the middle of Virginia and we're giving students a window on the world. They can see everything and do everything." ( ) 1The laptop program A. will give 1,500 computers to the teachers at Westlake College B. will connect Westlake College to the airports and hotels C. will allow students to do their schoolwork anywhere they want D. will make students always stay in their classrooms ( ) 2With the changes in computer technology A. people don't use desktops any more B. people don't use laptops any more C. people find laptops more useful D. people find desktops more useful ( ) 3Which of the following is true? A. Students have to go to computer rooms to use laptops B. Americans am studying how to connect students to their classrooms by laptops C. Westlake College is the only university which uses laptops D. The laptop program started five years ago ( ) 4From the last paragraph , we know that A. the teachers in Westlake are opening classroom windows for the students B. only students are using computers in their lessons at Westlake College C. students may begin to travel all over the world from the middle of Virginia D. students can get information from around the world by using computers ( ) 5The underlined words ,higher education" means A. education at the university. B. education in the middle school C. education in the US D. education in the computer rooms [解析] 本文是说明文.1--3题属直接理解题.第4题推理判断题.第5题是词语释义题.第1小题根据二段1行.“Which makes it possible for students to do their homework anywhere they want. 和2,3行,“-each of the 1,5000 students at the university will have a laptop. 可知C项正确答案. 第2小题是直接理解题.根据第三段第1行.题目C项“随着计算机科技的变化.人们发现手提电脑更有用 和文中“Because of many changes in computer technology, laptops are very useful in higher education, 意义相符.虽稍有变化.但整个第三段都是在讲计算机的优势和用途.该句子也是本段的主题句.全段围绕“useful 这一关键词来展开.正确选项是C. 第3小题虽属直接理解题.但要理解全文.逐一排出.A项学生必须去计算机室使用手提电脑和第二段-that the students will be able to use computers without going to computer rooms. 一句中划线部分不符.B项“美国人正在研究如何通过手提电脑将学生和教室连接起来 与第一段最行一行和第二段第3--4行“已经投入使用.而不是正在职研究“.排除B项.C项“westlake college是唯一使用手提电脑的大学 .虽然文中没有明确这样说.但第一段最后一句“In the United States today , laptops also connect students to their classrooms.以及第四段最后一句-how the program is waking at other universities 暗示不仅仅只有Westlake Collage 一所.可排除C项.D项“手提电脑项目开始于5年前 .在第二段第1第2行有明显提示:“-start a program 和“During five years 等关键词.可知本题D项是正确选项. 第4小题是推断题.根据第二段“The laptops will connect with the Internet 和第三段第3.4行“connect students to not only Internet, but also libraries and other places 以及最后一段最后两句“giving students a window on the world. They can see everything and do everything. 等关键词可推断D项为正确答案. 第5小题属猜词题:从字面意义上higher education是教育以及文中Westlake College及本段最后一句中提到other universities 可知划线部分是A项“大学教育 .全文答案是:1.C 2.C 3.D 4.D 5.A C. Young Tommy, aged seven, spent most of his time with a pencil, drawing the world as he saw it. When his mother took him to a park, he did not want to play games with the other children. He just wanted to draw pictures. His father was quite worried. "I don't want Tommy to spend his whole life drawing. "he said. "Why not? his mother said. "some people do. Think about all the famous artists, Rembrandt, Gaugin, Van Gogh. Their interest in life was their art." "Huh? Tommy's father said. "They had talent . Tommy just draws. "He's young yet,' his mother didn't agree. "he'll get better. I think he's already showing a lot of ability “If he's so good, his father said, “maybe we’d better find him d teacher. Then he'll learn how to draw well. A week later, Tommy had his first lesson with his art teacher. "Now Tommy," the art teacher said, "I want you to draw a picture of someone important to you." Tommy began to draw very carefully, making sure every line was just where he wanted it. "What are you drawing a picture of? the art teacher asked. "God." Tommy said. "But no one knows what God looks like. "the teacher said. "They will when I've finished. "Tommy answered.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2363687[举报]

Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma lives downstairs. She is happy with him.
One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future . They talked for a long time.
"Have a look at your watch, please," said the girl. "What time is it now?"
"Sorry, something is wrong with my watch," said Jack. "Where's yours?"
"I left it at home."
Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, "Bang! Bang! Bang!"
The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, "It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstairs?"
【小题1】Jack was ________ when he finished middle school.

A.sixteen  B.eighteen  C.twenty  D.fifteen
【小题2】The old woman is happy with Jack because ________.
A.he's her grandson   B.he's clever
C.he can keep quiet   D.he gets home on time
【小题3】The word "stamp" in the story means ______ in Chinese.
A.盖印   B.跺   C.贴邮票   D.承认
【小题4】Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.
A.to wake his grandma up
B.to make his grandma angry
C.that his grandma was going to tell him the time
D.that his grandma was going to buy him a watch

查看习题详情和答案>>


I like to get up late, so my ideal school starts at 9 a.m. It finished at 3 P.m., so we will have lots of time for after-school activities. There is a big dining hall.
We have an hour for lunch. We eat lunch and chat there. We can also listen to pop music in the hall. We eat fruit and vegetables every day.
We have Maths every day because I think Maths is very interesting to us. I love computers, so we have Computer Studies every day. We wear school uniforms, but we do not wear ties. The classes are quite small. There are 15 students in each class.
There is a park on one side of our school and a shopping mall on the other. We have a big library with lots of useful books. We also have a tennis court and a swimming pool.
There are lots of clubs and after-school activities. We only have half an hour of homework every day, and we do not do homework at weekends. Every month, we go on a school trip to a museum or a theater.
【小题1】How many hours for lessons are there in my school?

A.Five hours.B.Six hours.
C.Four hours.D.Three hours.
【小题2】How many hours for lunch are there in my school?
A.Half an hours.B.One hours.
C.One and a half hours.D.Two hours.
【小题3】Why do we have Maths every day?
A.Because it is useful.
B.Because it is the main subject.
C.Because we’re interested in it.
D.Because I’m going to be a Maths teacher.
【小题4】How many students are there in my class?
A.Ten.B.Sixteen.
C.Fourteen.D.Fifteen.
【小题5】The underlined word “with” means_______.  
A.用B.在……下
C.和……一起D.有
【小题6】How often do we go on a school trip to a museum or a theater?
A.Every week.B.Every day.
C.Every month.D.Every two months.
【小题7】What’s the best title for the passage?
A.My school.B.My ideal subject.
C.My ideal school.D.My ideal park.

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网