题目内容
If indeed silence is golden, it is also becoming as rare as gold. It seems that the 1 of man includes a 2 volume of noise. In every 3 , a stereo or television will 4 the rooms with sound. Between sunrise and sunset, streets and 5 are a constant source of 6 from cars, buses, and trucks. You can pass any factory or 7 area and the roar of its machinery will make your ears 8 . Music is 9 in every supermarket, most restaurants, and many offices. Big cities of the world are 10 for their noisiness.
Noise 11 is the new 12 effect of our technological age. Day or night, the sound of 13 falls the air. It seems that the soothing effects of silence are 14 to be found. Even the quiet of our 15 protected wilderness areas can be invaded at any moment by a passing 16 .
We are learning, finally, that 17 is a natural resource and must be protected by 18 . It appears that we all find 19 in sound, but at the same time, we all 20 a little quiet from time to time.
1.
[ ]
2.
[ ]
3.
[ ]
4.
[ ]
5.
[ ]
6.
[ ]
7.
[ ]
8.
[ ]
9.
[ ]
10.
[ ]
11.
[ ]
12.
[ ]
13.
[ ]
14.
[ ]
15.
[ ]
16.
[ ]
17.
[ ]
18.
[ ]
19.
[ ]
20.
[ ]
解析:
|
1.句中定冠词the表示其后应是一名词.developing为现在分词或动名词,其名词为development; progress意为“进步,进展”;achievement意为“成就,业绩”.此句意为“人类的进步包括了噪声的升级”. 2.人类的进步是渐进的过程,伴随着噪声也是由少到多、由低到高渐进的过程,B,D项只表达了噪声的“高,大”rising才体现了这一渐进的过程. 3.句中的a stereo or television和rooms等词提示这是在描述“家”里的情形. 4.此句意为“在每个家里,音响或电视使每个房间充满了声音”,fill A with B意为“用B填充A”. 5.句子后一部分cars,buses,trucks都是行驶在“公路”上的交通工具,由此推知应选用highways(公路). 6.pollution(污染)可指各种污染,词义广泛,不如noise具体且更加切合文章内容. 7.四个选项中只有C项与factory相类似,是常发出噪声的地方,construction意为“建筑”. 8.ring嗡嗡响,符合文意. 9.此句意为“在每家超市、绝大多数的餐馆、许多的办公楼里都播放音乐”.四个选项中只有D项play有“播放”的含义. 10.此段是描述城市中的噪声污染的严重情况,只有B项well-known才是肯定大城市的噪声严重. 11.从文意上看,噪声已不仅仅是某种“问题或麻烦”,而是已经严重到成为一种“污染”,C项最合适. 12.从文意上看,噪音污染不可能有积极作用,只能是负面影响,side effect意为“副作用”,固定搭配. 13.从全文上看,本文没有涉及quaael和birds,全文谈的是噪声,上文提到的车辆的嘈杂声,工厂和建筑工地的机器轰鸣声,超市、餐馆和办公楼播放的音乐都是与“工作”相关的,因此最佳答案为A项. 14.据上下文可推知此句意为“令人舒畅的那种寂静无处可找了”,即到处都是噪声.因此应选D项nowhere. 15.句意为“甚至受我们刻意保护的野外的宁静状态也随时被过往飞机(的噪声)所侵扰”.四个选项中只有B项与句意符合. 16.文中对这一区域称之为(carefully)protected wilderness areas,这说明这一区域很少有人类活动的直接介入和干扰,因而排除A,B,D三项. 17.文章首句即提到silence在现代生活中的宝贵(as rare as gold),描述了我们生活中有太多的噪声之后,作者最后总结silence(无声,寂静)的重要性以及对它的保护措施. 18.只有法律明确规定保护环境(包括宁静),政府和人们才能做到有法可依. 19.company意为“陪伴”;companion意为“伙伴,同伴,同事”;从句子结构看,此处需要一个不可数名词或可数名词复数,因为空前没有冠词,排除C项可数名词companion.因此此题的最佳答案应为A项. 20.此句意为“似乎我们所有的人都发现了声音的陪伴作用,但同时我们所有的人又时不时地需要一点点宁静”.四个选项中有“需要”含义的只有D项demand. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A friend is better than fortune. A friend is worse than poison in some cases.
The two sentences above have opposite meanings and seem to be unreasonable, but they can be explained as follows: the first refers to all good friends who drive us towards good while the second all bad ones who lead us into bad ways.
My ideal friend is of course a good friend whose goodness is shown below — he has no bad habits, such as smoking and drinking. He lives in frugality (节俭). He studies hard so as not to waste his golden time. At home he honors his parents and loves his brothers; at school he respects his teachers and shares the feelings of his classmates. He treats those truly who are true to him. In a word, he has all the good characteristics that I don’t have. I can follow him as a model. With his help I can be free from all difficulties.
Indeed, if I have such a person as my friend, I shall never fear difficulty and I shall never know the existence of the word “failure”.
【小题1】This passage tells us ____.
| A.how to make friends with others |
| B.how to help friends |
| C.what kind of person the writer’s friend is |
| D.what kind of person we should make friends with |
| A.a friend without bad habits |
| B.a famous man |
| C.a perfect man |
| D.a respectable man |
| A.the writer and his ideal friend have a lot to learn from each other |
| B.the writer has a lot to learn from his ideal friend |
| C.the writer’s ideal friend has a lot to learn from him |
| D.the writer has only a little to learn from his ideal friend |
| A.friendship means a great deal to him |
| B.nothing can be done without friends |
| C.he who does not smoke or drink must be a good friend |
| D.good friends should always help each other |