题目内容
The story goes that some time ago, a man had a very lovely little daughter.One day the man 1 his 3-year-old daughter for 2_ _ a roll of gold wrapping paper.Money was tight and he became 3 when the child tried to decorate a 4 to put under the Christmas tree.However , the little girl brought the gift to her father the next morning and said, "This is for you, Daddy."
The man was 5 by his earlier 6 , but his anger flared again when he found out the box was __7 .He yelled at her, stating, "Don’t you know, when you give someone a present, there is 8 to be something inside?" The little girl looked up at him with tears in her eyes and cried, "Oh, Daddy, it’s not empty at all.I blew kisses into the box.They are all for you, Daddy."
The father was crushed. He 9 his arms around his little girl, and he begged for her 10 .Only a short time later, an 11 took the life of the child. It is also told that her father kept that gold box by his bed for many years and whenever he was discouraged, he would take out a(an) 12 kiss and remember the love of the child who had put it there.In a very real sense, each one of us, as human beings, has been given a gold container 13 unconditional love and kisses...from our children, family members, friends and God. There is simply no other __14 , anyone could hold, more 15 than this.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
【小题1】D
【小题1】A
【小题1】B
【小题1】C
【小题1】D
【小题1】B
【小题1】A
【小题1】C
【小题1】A
【小题1】B
【小题1】C
【小题1】A
【小题1】A
【小题1】C
【小题1】B
解析【小题1】D
【小题1】A 前两小题可以一起看。这两题考察动词的应用。联系上下文,根据句意得知:为浪费东西而受到惩罚。所以第一空选D,第二空选A。
【小题1】B 本题考察形容词,形容人的感情。钱紧,而小女孩又浪费东西,所以本题应选B angry 。
【小题1】C 联系上下文,本题应选C box。纸用来折了盒子。
【小题1】D
【小题1】B 这两题可以一起分析。爸爸呼了小女孩的话,因为自己过激的表现而内疚,感到尴尬。故这两小题选D、B。
【小题1】A 本题就联系上下文,是意料之外的,所以又生气了。所以选A,盒子是空的,才感到意外。
【小题1】C 本题考察固定搭配,be supposed to 应该。按常理来推断盒子里应该有东西。故本题选C。
【小题1】A
【小题1】B 这两小题可以结合起来一起分析:爸爸抱着孩子,乞求她的原谅。所以这两小题应选A、B。
【小题1】C 根据句意得知:一场意外夺走了小女孩的生命。故本题选C。
【小题1】A 联系上下文,根据句意得知:因为盒子里面什么实物也没有,所以应该是想象中的东西。故本题选A。
【小题1】A 本题考察固定短语。联系上下文,根据句意得知应该是“充满...”,所以本小题选A。
【小题1】C
【小题1】B 这两小题结合起来分析:联系上下文,根据句意得知:没有比这更“珍贵”的“财产”了。所以这两个题分别选C、B。
整体分析本题,单一考察知识点的题没有,都是考察的对短文的理解。所以想要做对本题就要先对短文的整体大意有个了解,然后根据短文意思,联系上下文,看作者想要表达什么,选出适合的选项。只要对整篇有正确的理解,做对本题应该没有什么难度。
One stormy night many years ago, an elderly man and his wife entered the hall of a small hotel in Philadelphia. Trying to get out of the rain, they came to the front desk hoping to get some shelter for the night.
“Could you possibly give us a room here?” the husband asked.
The clerk, a friendly man with a winning smile, looked at the couple and explained that there were three conventions in town.“All of our rooms are taken,” the clerk said.“But I can’t send a nice couple like you out into the rain at one o’clock in the morning. Would you perhaps be willing to sleep in my room? It’s not exactly a suite, but it will be good enough to make you folks comfortable for the night.”
When the couple declined, the young man pressed on.“Don’t worry about me; I’ll make out just fine.” the clerk told them. So the couple agreed.
As he paid his bill the next morning, the elderly man said to the clerk,“You are the kind of manager who should be the boss of the best hotel in the United States. Maybe someday I’ll build one for you.” The clerk looked at them and smiled. The three of them had a good laugh. As they drove away, the elderly couple agreed that the helpful clerk was indeed exceptional, as finding people who are both friendly and helpful isn’t easy.
Two years passed. The clerk had almost forgotten the incident when he received a letter from the old man. It recalled that stormy night and enclosed a round—trip ticket to New York, asking the young man to pay them a visit.
The old man met him in New York, and led him to the corner of Fifth Avenue and 34th street. He then pointed to a great new building there, a pale reddish stone, with turrets and watchtowers thrusting up to the sky.“That,” said the older man,“is the hotel I have just built for you to manage.”“You must be joking,” the young man said.“I can assure you I am not,” said the older man, a sly smile playing around his mouth.
The older man’s name was William Waldorf Astor, and that magnificent structure was the original Waldorf—Astoria Hotel. The young clerk who became its first manager was George C.Boldt. This young clerk never foresaw the turn of events that would lead him to become the manager of one of the world’s most glamorous hotels.
【小题1】The purpose of the author writing this story is to_______.
| A.give people a good laugh | B.cover some facts |
| C.promote the business of Waldorf—Astoria Hotel | D.deliver a lesson |
| A.The story took place at about one a.m.. |
| B.The old couple was too poor to afford a luxurious room. |
| C.The clerk was willing to help those in need. |
| D.The clerk received an unexpected invitation from the old man. |
| A.rooms | B.suites | C.meetings | D.hotels |
| A.Every little thing helps. |
| B.Make hay while the sun shines. |
| C.Man proposes; God disposes(处理,决定). |
| D.One good turn deserves another. |