题目内容

阅读理解

  One of the qualities that most people admire in others is the willingness to admit one's mistakes.It is extremely hard sometimes to say a simple thing like “I was wrong about that, ” and it is even harder to say, “l was wrong, and you were right about that.” I had an experience recently with someone admitting to me that he had made a mistake fifteen years ago.He told me he had been the manager of a cartons(纸盒).Then he talked of an incident and I began to remember the incident he was describing.

  I was about eight years old at the time, and I had gone into the store with my mother to do the weekly grocery shopping.On that particular day, I must have found my way to the food department where the incident took place.

  There must have been a special sale on eggs that day because there was a big show of eggs in dozen and half-dozen cartons.The cartons were put three or four feet high.I must have stopped in front of them to admire the show.Just then a woman came by pushing her grocery cart and knocked off the pile of cartons.For some reason, I decided it was up to me to put the cartons back together, so I went to work.

  The manager heard the noise and hurried to see what had happened.When he appeared, I was on my knees checking some of the cartons to see if any of the eggs were broken, but to him it looked as though I was the person who was to blame.He scolded me loud and wanted me to pay for any broken.

  Many years have passed and I have forgotten the incident, but the manager hasn't yet.

(1)

How old was the author when he wrote this article?

[  ]

A.

About 8 years old.

B.

About 18 years old.

C.

About 23 years old.

D.

About 15 years old.

(2)

Who was to blame for knocking off the pile of cartons?

[  ]

A.

The author.

B.

The manager.

C.

A woman.

D.

The author's mother.

(3)

Which of the following statements is NOT true?

[  ]

A.

The woman who knocked off the pile of cartons was seriously scolded by the manager.

B.

The author was loudly scolded by the manager.

C.

The eggs were cheaper than usual.

D.

It was the author who put the cartons back together.

(4)

The tone of the article expresses the author's ________

[  ]

A.

admiration for the manager's willingness to admit mistakes

B.

anger to the manager for his wrong doing

C.

dissatisfaction with the woman who knocked off the pile of cartons

D.

regret for the mistake he made in the store

答案:1.C;2.C;3.A;4.A;
解析:

(1)

细节理解题。第二段提到那时我8岁,第一段又提到那个时间是15年前的事情,所以得知现在是23岁,故选C。本题易。

(2)

细节理解题。从第三段可知,是一名购物的妇人将鸡蛋盒子撞倒,而我只是跪着看看鸡蛋碎了没有,那位妇人应该受到批评,故选C。本题易。

(3)

细节理解题。A项错误,第四段提到“我”受到批评,而不是妇人;第四段提到他大声批评我,B项正确;第三段提到销售的鸡蛋便宜,C项正确;第三段最后一句提到,是我将盒子放回原处,D项正确,故选A。本题易。

(4)

  [解析]推理判断题。第一段第一句话就表明作者的态度,很多人羡慕别人拥有的一个品质是自愿承认自己的错误,下文又说我就遇到过一次这样的事情,可以看出作者的态度,很欣赏,故选A。本题易。

  [文章大意]很多人羡慕别人拥有的一个品质是自愿承认自己的错误。有时说一句简单的“这件事我做错了”特别难,而说“我错了,你是对的”则是更难。最近我就有一次这样的经历,有人像我承认了他15年前犯的错误。


练习册系列答案
相关题目

阅读理解

  Visitors to Switzerland usually include Basel in their list of cities to visit. It has a population of over350 000, the majority of whom speak German. However, it is considered a kind of international city, because it stands at the point where three countries meet. Many visitors go to the place in the city where a small three side marker stays?   France on one side, Germany on another, and Switzerland on the third. The Rhine, which divides the city, becomes wide and deep enough just at this point for ships to sail all the way up to the North Sea. Basel is quite an old city, too, having risen five centuries ago. The University Basel was founded in 1860, and it is well-known today.

  

  

1.Basel is a ________.

  

[  ]

                          
  

A.Swiss city

  

B.Sweden country

  

C.German

  

D.France

        

2.Basel is know as a place where ________.

  

[  ]

        

A.people from three countries often hold meetings

  

B.the people originally(原来) came from three countries

  

C.people can stand on the border of three countries

  

D.the majority of the people can speak three different languages

        

3.-Why do you suppose people can reach Basel by ship?

  

-Because they can sail along the Rhine from ________ to the city.

  

[  ]

                          
  

A.France

  

B.Germany

  

C.Switzerland

  

D.the North Sea

        

4.Basel is also well-known for ________.

  

[  ]

        

A.being a very modern city

  

B.having a famous old university

  

C.having an international market

  

D.being a city on the Rhine

        

5.Which is the best title for this passage?

  

[  ]

     

   A.Visitors to Switzerland Must Go to Basel

B.Three Countries' Basel

C.Basel, a Visitor's Must

D.Basel. What a Wonderful City

阅读理解

短文改错

此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾();如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:

此行多一个词:把多余的词用斜线(/)划掉,在该行右边的横线上写出该词,并也用斜线划掉。

此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边的横线上写出该加的词。

此行错一个词:在错的词下划一个横线,在该行右边横线上写出改正后的词。

注意:原行没有错误的不要改。

I use my bike most in the summer when                     1._____________

the weather is warm or dry. It can be very                    2._____________

unpleasant of winter when it is cold and                         3._____________

the rain is pour down. It can also be                         4._____________

very dangerous. You must of course                         5._____________

careful on a bike. Accident are not the                        6._____________

only problem, though. One day I go to school                 7._____________

and came back to find my front wheel had                    8._____________

missing. It was a long walk towards the                          9._____________

repairer’s! Now I have two strong locks.                    10._____________

 

阅读理解

短文改错

此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾();如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:

此行多一个词:把多余的词用斜线(/)划掉,在该行右边的横线上写出该词,并也用斜线划掉。

此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边的横线上写出该加的词。

此行错一个词:在错的词下划一个横线,在该行右边横线上写出改正后的词。

注意:原行没有错误的不要改。

I use my bike most in the summer when                     1._____________

the weather is warm or dry. It can be very                    2._____________

unpleasant of winter when it is cold and                         3._____________

the rain is pour down. It can also be                         4._____________

very dangerous. You must of course                         5._____________

careful on a bike. Accident are not the                        6._____________

only problem, though. One day I go to school                 7._____________

and came back to find my front wheel had                    8._____________

missing. It was a long walk towards the                          9._____________

repairer’s! Now I have two strong locks.                    10._____________

 

阅读理解

  Below is a web page from http://www.tvguide.com/.

  Tonight's TV Hot List:Sunday January 31, 2010

  Grammy Awards       8/7c CBS

  Beyoncé and Taylor Swift are ready to take home a lot of hardware tonight as they lead all artists with 10 and eight nominations.The ladies also perform, along with fellow Album of the Year nominees the Black Eyed Peas, Lady Gaga and the Dave Matthews Band.In addition, Bon Jovi, Green Day, Lady Antebellum, Maxwell, Pink and Zac Brown Band will also take the stage.But perhaps the most expected moment is the Michael Jackson tribute(吊唁礼物), which features the 3-D mini-movie "Earth Song" and will be highlighted by performers Celine Dion, Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Carrie Underwood and Usher.

  Maurer                   9/8c NBC

  A mysterious company named Sabre, headed by an attractive, stubborn CEO(Kathy Bates), appears out of nowhere and buys out(买断股份)Dunder Mifflin.As Michael is unwilling to follow Sabre's new policies, Andy and Erin write a welcome song to greet the company.Meanwhile, Pam and Jim hope to get accepted into a desired local day-care center.

  Surviving Survivor              8/7c CBS

  It's hard to believe it's been 10 years since the first season of Survivor.But tonight ten of the game's most iconic players, including previous winners Richard Hatch, Parvati Shallow and Tom Westman, discuss the series in detail and provide insights into how the game is actually played and the impact it's had on their lives.In addition, updates on beloved former castaways, like Ethan Zohn, Rupert Boneham and Elisabeth Hasselbeck, are given.

  Private Practice               10∶01/9∶01c ABC

  So Maya's pregnant and wants to have the baby.What to do now? Dink(Stephen Lunsford), the boy who did his part to get her into this mess, has a solution:He wants to marry her.You can imagine how Sam and Naomi will feel about that.And if that won't raise the histrionic level enough for you, how about this:A couple has two dying daughters, and only one can be saved.Their choice.And Brian Benben is back, so expect more Pete-Violet- Sheldon angst.

(1)

Edna is crazy about pop stars, so she will most likely choose ________ to enjoy.

[  ]

A.

Grammy Awards

B.

Maurer

C.

Surviving Survivor

D.

Private Practice

(2)

From the passage, we can learn that Dunder Mifflin is ________.

[  ]

A.

a CEO

B.

a company

C.

an employee in the company

D.

a piece of office equipment

(3)

According to the passage, Surviving Survivor is most probably ________.

[  ]

A.

a musical play

B.

a game show

C.

a love story

D.

a cultural documentary

(4)

The above programs ________.

[  ]

A.

are loved by all viewers

B.

are on the top list for the week

C.

are broadcast on the same channel

D.

are accessible on the same night

阅读理解。

     The management and staff are happy to welcome you and will do all they can to make your stay an
enjoyable one.                     
     MEAL TIMES   
     Our overnight charge includes a continental-type breakfast.   
     Breakfast: 7:30-9:30 a. m.   
     Lunch: 12:00-2:00 p. m.   
     Afternoon tea: 4:00-5:30 p. m.   
     Dinner: 7:00-9:15 p. m.   
     Meals can be served in rooms at a small extra charge. We regret that meals cannot be served outside
these times.   
     Light refreshments including tea, coffee, biscuits and sandwiches, can be served in rooms between
10:00 a. m. and 11:00 p. m. except during the meal times listed above. Cold drinks are available in the room
refrigerator.                        
     ROOM CLEANING   
     Please hang the appropriate sign on your door handle if you do not wish to be disturbed. It will be easier
for the maids if you can leave the room temporarily at any time between 9:30 a. m. and 4:00 p. m.                           VALUABLES   
     We are not responsible for the loss of money, jewellery, or other valuables unless they are kept in the
safe and signed for by the manager.                     
      DEPARTURES   
     Please inform receptionists of your intended leaving before 9:30 a. m. of the day concerned and leave
the room by noon to allow for its preparation for incoming guests. If circumstances (情况) require, luggage
can be left in the charge of the hall porter.                   
     A SPECIAL REQUEST   
     We would respectfully suggest that in consideration of the comfort of other guests, the volume of radios
and televisions should be turned down after 11:00 p. m.

1. Meals can be served _______.  
A. outside the room at 3:00 p. M.
B. in the dining-room at 6:00 p. m.   
C. in the dining-room from 7:30 a. m. to 9:15 p. M.
D. in rooms at 9:00 p. m.
2. If you intend to leave the room tomorrow, you may leave at any of the following hours except _______.   
A. 3:00 p. m.     
B. 12:00 a. m.
C. 10:00 a. m.     
D. 11:00 a. m.  
3. Where is this notice most likely to be found?   
A. At restaurants.    
B. In shops.
C. In hotels.     
D. In the newspapers.  
4. What can we conclude from the last paragraph?   
A. You should respect the other guests.   
B. You are not allowed to use radios and televisions.   
C. You shouldn't make the radios and televisions too loud after 11:00 p.m.   
D. To comfort others, you should turn off radios and televisions after 11:00 p.m.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网