题目内容
People faint(昏厥) when the normal blood supply to the brain is suddenly cut down. This can happen if they are surprised or shocked(震荡) by sudden news or by something they see suddenly. Some people faint if they see others hurt. Some people faint in crowds. Others faint if they are in a room that is hot and stuffy(闷热的)。If a person faints while standing, lay him down. If his face is pale, lift his feet .if he is sitting down when he faints, place his head between his knees, loosen any tight clothing that might keep him from breathing easily. If possible, place a wet cloth on his forehead.
1.People may faint if they .
A. see their friends in the street
B. see something unexpected
C. see something splendid
D. see something happy
2.If someone has fainted, we must help him .
A. not to be shocked
B. by moving himself slowly
C. not to be frightened
D. by returning blood to his brain
3.If someone faints, the best way is to .
A. make him sit down
B. make him lie down
C. make him not surprised
D .give him some blood
4.Raise a fainting person’s feet if .
A. he sees others hurt
B. he is in a room that is hot and stuffy
C. his face looks pale
D. he is standing
5.In this passage, the writer explains .
A. why people faint and how we help them
B. when people faint and when we help them
C. why people faint and where we help them
D. how people faint and why we help them
解析:
| 1、该题是一道细节理解题。透彻理解信息 “This can happen if they are surprised or shocked by sudden
news or by something they see suddenly”就能得出此题答案为B
2、从第一句昏厥的原因,可以得出我们应该怎么做。 3、从第二段的第一句话得出。 4、语意理解题。信息句为: If his face is pale, lift his feet. 5、该题为主旨概括题。透彻理解信息句 “People faint when the normal blood supply to the brain is suddenly cut down. If a person faints while standing, lay him down”等,不难推断出该短文的主旨是人们昏厥的原因及怎样帮助他们,故A为正确答案。
|
提示: