题目内容
阅读理解
Millions of people pass through the gates of Disney's entertainment parks in California, Florida and Japan each year. What makes these places an almost universal attraction? What makes foreign kings and queens and other important people want to visit these Disney parks? Well, one reason is the way they're treated once they get there. The people at Disney go out of their way to serve their“guests”, as they prefer to call them, and to see that they enjoy themselves.
All new employees, from vice presidents to part-time workers, begin their employment by attending Disney University and taking “Traditions I”. Here, they learn about the company's history, how it is managed and why it is successful. They are shown how each department relates to the whole. All employees are shown how their part is important in making the part a success.
After passing“Traditions I”, the employees go on to more specialized training for their specific (具体的) jobs. No detail is missed. A simple job like taking tickets requires four eight-hour days of training. When one ticket taker was asked why it took so much training for such a simple ordinary job, he replied, “What happens if someone wants to know where the restrooms are, when the parade starts or what bus to take back to the campgrounds?... We need to know the answers or where to get them quickly. Our constant aim is to help our guests enjoy party.”
Even Disney's managers get involved in the daily management of the park. Every year, the managers leave their desks and business suits and put on special service clothes. For a full week, the bosses sell hot dogs or ice cream, take tickets or drive the monorail(单轨车), and take up any of the 100 jobs that make the entertainment park come alive. The managers agree that this week helps them to see the company's goals more clearly.
All these efforts to serve the public well have made Walt Disney Productions famous. Disney is considered by many as the best mass service provided in America or the world. As one long-time business observer once said, “How Disney treats people, communicates with them, rewards them, is in my view the very reason for his fifty years of success ... I have watched, very carefully and with great respect and admiration, the theory and practice of selling satisfaction and serving millions of people on a daily basis, successfully. It is what Disney does best.”
(1)The first day they come to Disney parks, all new employees ________.
[ ]
A.begin by receiving on-the-job training
B.must learn several jobs
C.begin as ticket takers
D.have already attended Disney University
(2)The main objective of the Disney employees is to ________.
[ ]
A.learn all parts of the business
B.see that their guests enjoy themselves
C.be able to answer all kinds of questions
D.keep their important guests happy
(3)Each year, managers wear special service clothes and work in the park to ________.
[ ]
A.set a good example for employees
B.remind themselves of their beginning at Disney
C.gain a better view of the company's objectives
D.replace employees on holiday
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
[ ]
A.Tourists learn the history of Disney in its entertainment parks.
B.Disney attracts people almost from all over the world.
C.Parades are regularly held in Disney's entertainment parks.
D.Disney's managers are able to do almost all kinds of work in the Disney parks.
(5)This passage is mainly about ________.
[ ]
A.how Disney employees are trained
B.the history and traditions of the Disney enterprises
C.why Disney enterprises make a lot of money
D.the importance Disney places on serving people well
解析:
|
(1) A 此题考查细节理解,第二段关键句“All new employees... begin their employment by attending Disney University and taking'Traditions I'”,说明所有雇员进入迪斯尼公园第一天就要接受职业培训. (2) B 此题考查事实细节,第三段最后一句“Our constant aim is to help our guests enjoy party”以及第一段最后一句:“The people at Disney go out of their way to serve their 'guests', as they prefer to call them, and to see that they enjoy themselves”都清楚地说明了迪斯尼雇员的目标. (3) C 此题考查事实细节,第四段关键句“Every year the managers leave their desks and business suits and put on special service clothes... the managers agree that this week helps them to see the company goals more clearly”说明C项与文意相符(gain a better view of着眼于). (4) A 此题考查辨明细节,文章第二段“they learn about the company's history”,此处的“they”是反映all new employees”,并非指“tourists”其他三项文中均可找到有关信息. (5) D 此题考查文章旨,本文第一段用设问的方式亮出主题:为什么迪斯尼公园吸引了世界游人?“One reason is the way they're treated once they get there”;最后一段又借一位旁观者的话“How Disney treats people,... is in my view the very reason for his fifty years of success”进一步深化了主题,说明服务好对于Disney的成功起着举足轻重的作用. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||