题目内容
阅读理解
John Denver was world - known as a singer, songwriter and actor. Songs like “Take Me Home, Country Road,” “Rocky Mountain High”,and “Annie's Song” have become well - known to people throughout the world, but less than thirty years ago, John Denver was a young man with little more than a fine voice, a guitar and a dream. Growing up in a conservative military family(保守的军队家庭), he was not expected to leave college and head to Los Angeles(LA), where the music scene was flowering. Nor was he expected to succeed.
In“Take Me Home,”John Denver talked about his experiences as a midwestern boy. Whose uneasiness with fame (名誉) has been one of the biggest influences (影响) in the first 50 years of his life.
In his songs, John Denver writes honestly about his clildhood, the experience of moving to LA, his first lucky chance, his first song writing success with“Leaving on a Jet Plane,”and finally a career(事业) that made him well - known all over the world.
Honest, insightful (具有洞察力) and rich in tales that a natural - born storyteller could write so well, “Take Me Home”is a fascinating book from beginning to end. It' s like spending a number of days with a good friend.
1.According to the passage, John Denver also ________ besides singing.
[ ]
2.The passage tells us that John Denver could play ________.
[ ]
3.The sentence “the music scene was flowering” means ________.
[ ]
A.the flowers were blooming for music
B.the music scene was in its best state
C.the scenes of musical lays were very beautiful
D.the music was very beautiful
4.John Denver was born in a family ________ of the United States.
[ ]
5.From the passage we can see the writer considers ________ to be the best of the following four songs.
[ ]
A.Annie's Song
B.Rocky Mountain High
C.Take Me Home, Country Road
D.Leaving On A Jet Plane
解析:
|
1.C 第一句话可知,John Denver除唱歌还写歌。 2.D 他会吉他。 3.B 对音乐感觉的最佳时期。 4.D 由第二段第一句话可知as a Midwestern boy。 5.C 第二段In“take Me home”John Denver has been one of the biggest influences所以说是最杰出的作品。 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||