题目内容
In the United States, friends can be close, constant and real. But if they move live far away from each other, little by little, they will not be as close as before. But neither side feels hurt by this. Both may exchange Christmas greetings for a year or two, perhaps a few letters for a while, then no more. If two people meet again by chance, even years later, they will be delighted and pick up the friendship again.
In America, you can feel free to visit people's homes, share their holidays and enjoy their delicious food. If you are invited to a party, just accept their hospitality(款待) for various reasons, such as crowded space, language difficulties or family customs. It is often considered more friendly to invite a person to one's home than to go to a public place. So, if your host or hostess brings you home, do not feel that you aren’t treated well. You know, strangers are not invited into the home.
Don't feel neglected if you do not find flowers awaiting you in your hotel room either. Flowers are very expensive there, hotel delivery is not certain, and arrival times are often delayed, so flowers are not often sent as a welcoming touch. Please do not feel unwanted! In fact, signs outside change in different lands, but the welcome in the heart is real and valuable.
1.You will find friendships _______ in America if they are not near each other.
A.die suddenly B.come back C.disappear gradually D.last forever
2.The underlined part in the last paragraph can be replaced by “______”.
A. Don’t feel you are paid little attention
B.Don’t accept an invitation quickly
C. Don’t feel you should be treated well
D.Don’t pay much attention to the flowers
3.Which of the following is the best title for this passage?
A.American Hospitality B.American Friendships
C.American Invitation D.American Welcome
1.C
2.A
3.A
【解析】
试题分析:文章从美国人对待友谊和朋友方式入手,重点讲述的是美国人的好客之道。
1.细节题:从文章的句子:But if they move live far away from each other, little by little, they will not be as close as before.可知美国人彼此分开一段时间后,友谊就会慢慢消失。选C
2.句意理解题:从后面的句子:if you do not find flowers awaiting you in your hotel room either. 可知是不要以为被忽视了。选A
3.主旨题:文章的第二段和第三段都讲的是美国人的待客之道。选A
考点:考查文化类短文
点评:本文主旨鲜明,很容易在文中找到答案。做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读任务。猜测生词的一种方法是,根据构词法推测。遇到生词后,可从构词法角度分析判断生词。另外,还可以从含有生词句子的上下文,以及句子和段落之间的关系来判断、理解生词以求获得其真正含义。
Even a small reduction in salt in the diet can be a big help to the heart. A new study used a computer model to predict how just three grams less a day would affect heart disease in the United States.
The result:10% fewer heart attacks. 8% fewer strokes. 4% fewer deaths. 11% fewer new cases of heart disease. And 240 billion dollars in health care savings.
Researchers found it could prevent 10,000 heart attacks and 9。200 deaths every year.
The study is in the New England Journal of Medicine. Kirsten Bibbins-Domingo at the University of California San Francisco was the lead author. She says people would not even notice a difference in taste with three grams, or one-half teaspoon,less salt per day. The team also included researchers at Stanford and Columbia Uni versity.
Each gram of salt contains four hundred milligrams of sodium(钠),which is how foods may list their salt content.
The government says the average American man eats ten grams of salt a day. The American Heart Association advises no more than three grams for healthy people. It says salt in the American diet has increased fifty percent since the nineteen seventies, while blood pressures have also risen. Less salt can mean a lower blood pressure.
New York City Mayor Michael Bloomberg is leading an effort called the National Salt Reduction Initiative. The idea is to put pressure on food companies and restaurants. Critics call it government interference.
Mayor Bloomberg has already succeeded in other areas, like requiring fast food places in the city to list calorie information. Now a study by the Seattle Children’s Research Institute shows that the calorie information on the menu can influence what parents order for their children.
【小题1】We can tell from the passage that now heart attacks occur in the US every year.
| A.240,000 | B.900,000 | C.100,000 | D.92,000 |
| A.all the heart diseases result from eating too much salt |
| B.the American Heart Association suggests less than 3 grams of salt a day for everyone |
| C.Americans ate no more than 5 grams of salt per day in the 1970s |
| D.the less salt one eats, the healthier he will be |
| A.Bloomberg has made some other efforts to improve people’s health |
| B.Bloomberg is very successful in his career |
| C.parents must pay great attention to calorie information |
| D.a new study is being done about calorie information |
Even a small reduction in salt in the diet can be a big help to the heart. A new study used a computer model to predict how just three grams less a day would affect heart disease in the United States.
The result:10% fewer heart attacks. 8% fewer strokes. 4% fewer deaths. 11% fewer new cases of heart disease. And 240 billion dollars in health care savings.
Researchers found it could prevent 10,000 heart attacks and 9。200 deaths every year.
The study is in the New England Journal of Medicine. Kirsten Bibbins-Domingo at the University of California San Francisco was the lead author. She says people would not even notice a difference in taste with three grams, or one-half teaspoon,less salt per day. The team also included researchers at Stanford and Columbia Uni versity.
Each gram of salt contains four hundred milligrams of sodium(钠),which is how foods may list their salt content.
The government says the average American man eats ten grams of salt a day. The American Heart Association advises no more than three grams for healthy people. It says salt in the American diet has increased fifty percent since the nineteen seventies, while blood pressures have also risen. Less salt can mean a lower blood pressure.
New York City Mayor Michael Bloomberg is leading an effort called the National Salt Reduction Initiative. The idea is to put pressure on food companies and restaurants. Critics call it government interference.
Mayor Bloomberg has already succeeded in other areas, like requiring fast food places in the city to list calorie information. Now a study by the Seattle Children’s Research Institute shows that the calorie information on the menu can influence what parents order for their children.
1.We can tell from the passage that now heart attacks occur in the US every year.
|
A.240,000 |
B.900,000 |
C.100,000 |
D.92,000 |
2.It can be inferred from the passage that .
|
A.all the heart diseases result from eating too much salt |
|
B.the American Heart Association suggests less than 3 grams of salt a day for everyone |
|
C.Americans ate no more than 5 grams of salt per day in the 1970s |
|
D.the less salt one eats, the healthier he will be |
3.The last paragraph mainly tells us .
|
A.Bloomberg has made some other efforts to improve people’s health |
|
B.Bloomberg is very successful in his career |
|
C.parents must pay great attention to calorie information |
|
D.a new study is being done about calorie information |