题目内容
Is there life on Mars? We do not know. We are sure that earth people do not like to live on Mars. Earth people need oxygen to breathe. There is almost no oxygen on Mars.
Living on Mars would be like living on a very high mountain. There would be little air. It might be 50 degree above zero at noon and 100 degree below zero at night.
Many people think there may be plants on Mars. We know that Mars has carbon. This is a kind of material found in all plants and animals on earth. Through a telescope, Mars looks red. In some places, it seems gray. At times, the gray colour turns gray-green, then brown, then gray again. The gray-green colour may be a kind of plant life changing colour with seasons.
Will man go to Mars one day? If they do, they will have to take along their own oxygen, food, clothing, and shelter(住所).
(1) What do you think is the main reason why men can't live on Mars? Because
[ ]
A.living on Mars is like living on a high mountain
B.there is no oxygen on Mars
C.there are not any plants or animals on Mars
D.on Mars it is too hot at noon and too cold at night
(2) The story does not say this, but from what we have read, we can tell that
[ ]
A.someday we may know if there is life on Mars
B.men must take food and clothing with them when they go to Mars
C.people on Mars need no air to breathe
D.the plants on Mars are red
(3)“Carbon”is _______.
[ ]
A.a kind of food
B.a gas only found on the earth
C.a kind of material whose colour is gray
D.a kind of material that almost all living things need
(4) The main idea of the whole story is that________.
[ ]
A.there may be life on Mars
B.earth people could live on Mars
C.Mars turns its colour with seasons
D.Man will one day land on Mars
(5) Which of the following does this story lead you to believe?
[ ]
A.Some earth people have already visited Mars.
B.There is a lot of oxygen and carbon on Mars.
C.There may be strange forms of life on Mars.
D.Mars is earth people's future home.
解析:
|
(1) 由第一段最后两句话可知。(2) 从文章的通篇来看,可以得知。(3) 文章中有This is a kind of material found in all plants and animals on earth.(4) 从文章的第一句话可以看出这篇文章主要是要研究这一问题。(5) 这是一道推断题,从第三段最后一句话可以判断。 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 完形填空。 | ||||
| Angels My friend Heather mentioned that she had never seen an Angel. Then I remembered the 1 I had with my sister Sandra earlier this week. This will be Sandra's first Christmas without her husband. This summer he died in her arms. On Thursday, she was in the store 2 for an ideal card for her two sons and daughter. Time passed by quickly as she 3 the many choices. She wanted a card that sent something special to each of them, 4 she knew they would have a(n) 5 place in their heart this holiday season. Finally! She found the one that expressed the 6 feeling. The words expressed the feelings that she wished to share. However, a sharp pain pierced (穿透) her heart when she realized that the card was 7 "mom and dad." She stood there, 8 it close for a long time, unable to move from the 9 . Tears began to run down her cheeks. "Is there something I can do for you?" a 10 voice asked. She 11 to face a stranger, a woman, who was looking at her with 12 and concern. "Uh…oh...OH!" Sandra responded, "I can't give this card to my children because…because my husband died and this is the 13 card." Hearing this, the stranger's face softened with sympathy (同情) and love. She reached out and 14 my sister into her arms, giving her unspoken permission to cry in the protection of her embrace (拥抱). She 15 held my sister until her calmness 16 . "Thank you for listening to me cry on," was what my sister said when all was better. "You are welcome, and I am so sorry for your 17 ," the stranger answered and said goodbye to her. During her telling of this event I was feeling 18 that I hadn't been there. My sister needed me and a stranger had to do my 19 . "You know," she went on, "a friend suggested that it was like meeting with an Angel." My 20 disappeared in an instant. My sister required an Angel, and I think that is exactly what she got. | ||||
|