题目内容
阅读理解
The earth is not the only body that travels round the sun. With it are eight other planets, fellow members of the sun's family. Two of them are nearer while the other six are farther from the sun than the earth is. The farther they are, the longer trips they make round the sun. People noticed long ago that these traveling bodies moved round in the sky in certain paths.
We know that every little bit of matter in the universe pulls upon every other bit of matter. The pull between two bodies is proportional(成比例) to the product(乘积) of their masses. Because the sun is so large, the pulls between the sun and the planets are thus great. If it were not for these pulls, the planets would fly off into space. In the same way there is a pull between the earth and the moon, which keeps the moon traveling in its orbit (轨道) around our planet, the earth. The pull holds you to its surface, and pulls back the ball which you throw into the air. Of course the ball also pulls on the larger earth, but the earth is so much larger that the pull is not noticed.
1.The earth travels a larger circle around the sun than ________.
[ ]
A.six of the other planets
B.two planets in the same family
C.most planets in the universe
D.the moon
2.The planets move around the sun because of ________.
[ ]
A.the gravity of the sun only
B.the pull of the planets on one another
C.the pull between the planets and the sun
D.the proportional gravity
3.If objects didn't have gravity ________.
[ ]
A.the earth would not travel in the space
B.the moon would move away from the earth
C.the sun would not exist
D.the planets of the sun family form another family
解析:
|
1.B 从第一段第三句中得知,有两个行星比地球距太阳近,由此推断B项。 2.C 第二段第3和第4句中说明了行星围绕太阳运行是由于太阳与行星之间的吸引力。 3.B 从第二段第5句中可推断出此结论。 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||