题目内容
One morning Mrs Smith was driving home after she had done shopping. When she drove near a rubbish dump, she noticed a microwave oven(微波炉) not far from the side of the road.“John is a good electrician!”she said to herself.“Perhaps he can repair this. I'll take it home and let him try.”She picked up the oven and put it in the boot of her car. Then she drove on happily. A few kilometers later, she heard the siren (警报器)of a police car behind her. She looked in the driving mirror and saw a policeman waving to her to tell her to pull over and stop.
Mrs Smith was very puzzled. She slowed down at the side of the road. A traffic policeman got out of the police car and walked up to her.
“Can I see your driving license and insurance certificate(保险证),please? ”he asked her. He copied down details of her name, address and the number of the car.“What's wrong, officer?” Mrs Smith asked. The policeman did not reply. He looked in the car and then at the back. “Open the boot, please.”he said to Mrs Smith.
Mrs Smith was still puzzled. She opened the boot and pointed to the microwave oven. "I found this old microwave oven a few minutes ago," she said. "I'm just taking it home to see if my husband can repair it." The policeman stared at her for a moment to see if she was telling the truth. "That's not a microwave oven." he said at last. "That's our radar set(雷达装置). It was the start of a speed trap. Do you mind if we have it back?" Mrs Smith's face turned red. "Oh", she said," I'm very sorry. I wouldn't have touched it if I'd known what it was."
- 1.
Why did Mrs Smith pick up the police's radar set and want to take it home?
- A.She had no microwave oven and wanted one
- B.She took it for a waste microwave oven
- C.She saw nobody was looking
- D.She just wanted to steal it
- A.
- 2.
The underlined word "boot" in the third paragraph means______.
- A.the outer covering for the foot
- B.the outer covering for the car
- C.the place for luggage at the back of a car
- D.the place for metal equipment for protection
- A.
- 3.
Choose the right order of the events(事件) given in the passage.
a. The policeman wrote down Mrs Smith's name, address and the car number.
b. Mrs Smith picked up a radar set and put it in the boot of her car.
c. The policeman took back the radar set.
d. Mrs Smith went shopping.
e. A policeman signed Mrs Smith to stop her car.
f. The policeman found the radar set in the boot of Mrs Smith's car- A.b,d,e,f,c,a
- B.d,b,e,f,c,a
- C.b,d,e,a,f,c
- D.d,b,e,a,f,c
- A.
这篇文章讲述的是史密斯太太去购物,回来的时候在路边把警察的雷达装置当成微波炉放在她的后备箱里,警察示意她停车,记下了她的名字,地址和车牌号,并在她的车里发现了雷达装置,并且带回去了。
1.细节题。根据文章The monkeys were jumping up and down and screaming angrily.可知,史密斯太太把警察的雷达装置当成了一个坏的微波炉带回去了。故选B
2.推断题。根据文章She picked up the oven and put it in the boot of her car.可知,她捡了这个微波炉,放在她的车的后备箱里。Boot的意思是车的后面放行李的地方。故选C
3.细节题。这篇文章讲述的是史密斯太太去购物,回来的时候在路边把警察的雷达装置当成微波炉放在她的后备箱里,警察示意她停车,记下了她的名字,地址和车牌号,并在她的车里发现了雷达装置,并且带回去了。故选D
考点:故事类记叙文
点评:本文风趣幽默,对于此类题,可以通过事情发生的过程来迅速的理解全文。答题过程中可以对文章的大意进行了解,在结合题目,相信每个题目都在文章中能找到相应的地方,把握好作者的意思准确作答。
I was loading (装载) my truck to go to the market when I hurt my left eye. The pain was like a hot sword(剑) being shoved through my head. I fell down on my hands and knees, and I knew it was bad.
I was taken to the Erlanger Hospital in Chattanooga, and the doctors operated on me several times but couldn’t save my left eye. When they told me the news, I wanted to die.
Even after I got my fake(假的) eye, I couldn’t shake the sadness. To make matters worse, I lost my job as a transportation officer because of my lost eye. But one morning, I woke up and the TV was on, and there was a 16-year-old girl who had been badly burned on her face and legs. Her situation was much worse than mine. She wore a big smile and seemed to look right at me and said, “You can’t ever give up.” At that moment, I thought, “This is just an eye. Get over it.” And I did.
It’s been almost 12 years since my accident, and there’s nothing I can’t do now that I used to do. And although I didn’t get my old job back, I got my license again.
I read a story once. In that story, a man was feeling bad because he had no shoes until he met a man who had no feet. No matter how terrible your problem is, remember there’s always someone somewhere who’s worse off. So cheer up and smile at life!
1.Because of the accident, the writer _______.
|
A.lost both of his hands. |
B.lost one of his eyes |
|
C.was paid a lot of money |
D.knew he was not a good driver |
2.According to Paragraph 2, when the writer heard the bad news, _______.
|
A.he decided to refuse the fake eye |
B.he accepted the fact immediately |
|
C.he decided to live a happier life |
D.he felt extremely sad |
3.What can we learn from the passage?
|
A.The writer got his old job back |
B.The writer can’t see things clearly |
|
C.The writer is not strong-minded |
D.The writer has got over the accident |
4.By writing his story, the writer most probably wants to _______.
|
A.tell us his unusual experience |
|
B.ask people to help the disabled |
|
C.advised us to be positive(积极乐观的) about life |
|
D.tell us that accident can happen anytime |
My new secretary was very quick; she ________ a lot of work in one morning.
|
A.got over |
B.got across |
C.got round |
D.got through |