题目内容
The food we eat seems to have far-reaching effects on our health.Although science has made great steps in making food more fit to eat,it has,at the same time,made many foodお unfit to eat.Some research has shown that perhaps eighty percent of all human illnesses are related to diet and forty percent of cancer is related to the diet as well ,especially the colon cancer.Different cultures are more likely to cause certain different illnesses because of the food that is characteristic in these cultures.That food is related to illnesses is not a new discovery.In 1945,government researchers realized that carcinogenic(致癌的)nitrates(硝酸盐),commonly used to preserve color in meats ,and other food additives,caused cancer.Yet,these additives remain in our food,and it becomes more difficult all the time to know which things on the packaging labels of processed food are helpful or harmful.The additives,which of processed food are helpful or harmful. The additives, which we eat, are not all so direct. Farmers often give penicillin to cows and other living animals, and because of this, penicillin has been found in the milk of treated cows. Sometimes similar drugs are given to animals not for medical purposes but for financial reason. The farmers are simply trying to fatten the animals in order to obtain a higher price on the market. Although the Food and Drug Administration has tried repeatedly to control these procedures, the practices continue.
1. What is the best title for the passage?
A. Food and illness.
B. Food and Culture.
C. Health and Science.
D.Drug and health.
2. Which of the following statements in NOT true?
A.Some of the additives in our food are added directly to the food and some are given to living animals.
B.Food may cause forty per cent of cancer in the world.
C.Drugs are always given to animals for medical reasons.
D.Researchers have realized the possible dangers of food additives for over fifty years.
3. How has science done something harmful to mankind?
A.It has caused a lack of information concerning the food.
B.Due to the application of science,some potentially harmful substances have been added to food.
C.Because of science,diseases caused by contaminated(被污染的)food have been actually reduced.
D.It causes the animals to become fatter.
4. What does the government try to do?
A.To control the market price of food.
B.To get rid of the additives from the packaged food.
C.To use no medicine on the animals.
D.To stop farmers from giving drugs to animals to make more money.
解析:
1、主旨大意题。全文讲述食品中的有害物质对身体的影响和引发疾病。 2、归纳判断题。从文中可知,有些添加剂是加入了食品,有些如青霉素是为了给动物治病以至于在动物食品中有药物残留,还有一些是出于利益驱使,可见C项说法不正确。 3、归纳判断题。文中提到科学的进步给人类饮食带来的负面影响:给奶牛治病后,药品的残留出现在牛奶中;农民为了卖个好价钱将动物用药物催肥等,因此选B。 4、细节理解题。从短文最后一句知政府致力于控制上述行为,但这些行为做法还存在。
|