题目内容
Mobile phones are everywhere in big cities. It seems that 16 can survive without one. Mobile phones are a great 17 to stay connected with friends and family. 18 , it is important to remember that there are certain times 19 you should not be using your phone, especially as a student, during school.
20 you are in class, you should not be sending your friends text messages 21 taking phone calls. Your classmates and teacher should not have to deal with this rude 22 . Aren’t you at school to learn?
In the United States, students would never be allowed to 23 their mobile phones during class. If you were to send or 24 a text message you would probably be kicked 25 class. It is very disturbing to hear a lot of tones and ringing during 26. There are many more rules for mobile phone use in America and it is to 27 respect for those around you.
As a teacher in China, I have to 28 students using mobile phones every day. I have told my class to 29 their phones, but many students do not listen. The 30 to be connected all the time seems to be more 31 than the desire to learn.
It’s easy to understand 32 it is so tempting(诱惑人的) to have your phone on during class. It seems so easy just to send a short text message; it’s not hurting anyone, is it? But you may actually be hurting 33 when you do this. Your teacher knows when you use your phone and may give you a 34 grade. Sending a text message also takes your attention away from what’s going on in class, you may 35 something important.
|
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
7. |
|
|
8. |
|
|
9. |
|
|
10. |
|
|
11. |
|
|
12. |
|
|
13. |
|
|
14. |
|
|
15. |
|
|
16. |
|
|
17. |
|
|
18. |
|
|
19. |
|
|
20. |
|
1.D
2.A
3.B
4.C
5.D
6.A
7.D
8.C
9.A
10.D
11.B
12.C
13.D
14.C
15.A
16.B
17.A
18.D
19.A
20.C
【解析】
试题分析:在大城市里手机随处可见。好像要是没有手机人就无法生存。手机是与朋友和家人保持联系的一种有效方式。然而,无论在美国还是中国,上课的时候学生都不能使有手机。
1.考查代词辨析。根据上下文好像要是没有手机任何人都无法生存。no one 是最佳答案。选D
2.考查名词辨析,手机是与朋友和家人保持联系的一种有效方式。选A
3.根据上下文这里是转折关系,but后面不用逗号,所以However是最佳答案。选B
4.考查关系词。先行词是times,定语从句中缺少状语,when是最佳答案。选C
5.考查连词。根据上下文这里引导的是条件状语,应用If。选D
6.这里是not…or…的否定结构。考查连词和介词。 选A
7.考查名词辨析。上课发短信打电话是一种无礼行为。选D
8.考查动词辨析。在美国上课时不允许使用手机。 选C
9.上课发送或者接收短信很可能被赶出课堂。考查动词辨析。选A
10.考查介词辨析:kick out of “赶出”,选D
11.考查名词。根据上下文在这里是在上课期间。选B
12.考查动词。表示对周围的人的尊重。C
13.作为中国的一位老师,每天都必须处理使用手机的学生。D是最佳答案。
14.根据上文可知我叫学生关掉手机,应用turn off。 选C
15.根据上下文可知这学生之所以不听我的话,原因是他们认为联系的愿望比学习的愿望更重要。 选A
16.解析同上题:选B
17.根据短文内容可知这里意思为什么手机那么诱人。选A
18.根据下文上课用手机影响你本人。选D
19.老师知道你上课用手机有可能给你打的等级很低。选A
20.上课用手机分散注意力用可能失去重要的内容。 选C
考点; 考查教育类短文
点评:这篇文章讨论了学生上课用手机的话题:做题时先从语篇的整体理解角度考虑,切忌思维定势和主观臆断。再从上下文的角度考虑,注意内在联系,注意文章中或明或暗的信息提示,找准突破口,确保文意畅通。还要从逻辑推理、一般常识等角度考虑,挖掘文章的寓意及隐含意义。对词语搭配能力的考查,不但考查同学们对基础知识的掌握,而且考查同学们对全文语境的把握,做好此类题既要有扎实的基本功,又要具备把握上下文文意的能力。要全面掌握基础知识,常考的搭配有:介词与动词、动词与副词、动词与名词、介词短语、动词短语、名词词组、动词。
If you hear the sound of running water the next time you call a co-worker on his or her mobile phone, don’t be surprised. Three-fourths of Americans with mobile phones say they use them in the bathroom, a new study shows.
Approximately(大约) the same number of men and women have used the phone in the bathroom, according to a survey of 1,000 Americans by 11 mark, an integrated marketing agency, although men seem more attached to IT in the toilet: 30 percent of men versus(VS) 20 percent of women agreed with the statement, "I don't go to the bathroom without my mobile phone."
More than half the surveyed users (63 percent) said they have answered a phone call in the bathroom, and almost half (41 percent) reported initiating a phone call. That's not all, however. What goes on behind the walls of the stalls(小隔间) is anything a mobile phone is capable of. Sixty-seven percent said they have read a text, and 39 percent have surfed the Web. Men work more from the bathroom — 20 percent said they have participated in work-related calls, versus 13 percent of their female colleagues.
As expected, Gen Y(1981年后出生的一代) respondents(调查对象) are the pacesetters(先导者) in the "mobile everywhere" movement, with 91 percent using their phone in the bathroom. Still, older generations are not far behind. Eighty percent of Gen X(1961-1981) reported using the phone in the bathroom, as did 65 percent of Baby Boomers(1946-1965) and 47 percent of the Silent Generation(1925-1945).
While online, they are doing more than just surfing; 16 percent of Gen Y report they have made an online purchase while in the bathroom. Users of iPhones are particularly likely to browse and buy in the bathroom – 22 percent have made a purchase, versus 10 percent of Americans with mobile phones overall.
"The writing is on the stall," said 11 mark principal Nicole Burdette. "This study confirms what we all know: that the last private place is no longer private."
In the process, high-tech hygiene(卫生) is taking a hit, the survey found. While 92 percent of mobile phone users said they wash their hands after using the bathroom, only 14 percent said they wash their phones.
1.Which is the best word to replace the underlined word "initiating"?
A. receiving B. experiencing C. ending D. beginning
2.According to his words, Nicole Burdette mainly wants to tell us that .
A. no wonder mobile phones are used in the bathroom
B. the bathroom is a private place for people
C. it makes people have no privacy at all
D. more men have used the phone in the bathroom
3.What does the last paragraph of the passage imply?
A. Using phones in the bathroom has a bad effect on hygiene
B. Mobile phones should not be allowed to use in the bathroom
C. Most people care about the hygiene after using the bathroom
D. Few people wash their phones after using the bathroom
4.The attitude of the author to the use of phones in the bathroom is ______
A. supportive B. disapproval C. subjective D. objective
Talking on a mobile phone is expensive, so a lot of people send text messages. Text messages are much cheaper than talking on a mobile phone, and you can make it cheaper by making the words shorter. You can do this by taking out “unimportant” letters in the words and using numbers instead of words (2 =" to," 3 =" free," 4 =" for," 8 =" ate," so h8 =" hate," etc.). You can also keep away from using punctuation (标点). Here is an example: Do U wnt 2 g 2 th cnma tnite (Do you want to go to the cinema tonight?)
What do you think these text messages mean?
Whr hv U bn? Iv bn wtng hrs fr a cll.
Im hm nw, why nt gv me a cll.
I gt a txt mssge frm my frnd. Shes hvng a prty on Strdy.
Mobile phone users have developed a group of symbols (符号) to show how they feel. They are called emoticons, and there are some examples below. To read an emoticon, you have to look at it sideways. For example, if you say something in a text message that is a joke, you can follow it with a smiling face.
1.Why are text messages popular?
|
A.Because they are expensive. |
B.Because they are cheap. |
|
C.Because they are hard to write. |
D.Because they are not important. |
2.The first paragraph tells us that we can make the text messages shorter in ways.
|
A.one |
B.two |
C.three |
D.four |
3.What does this text message “Do U wnt 2 cm?” mean? It means “ ?”.
|
A.Do you want to come |
B.Do you wear two caps |
|
C.Do you want two cakes |
D.Do you go home early |
4.Why do people use emoticons?
|
A.Because they can show how users feel. |
|
B.Because the symbols are beautiful. |
|
C.Because text messages are short. |
|
D.Because the users can’t make the words shorter. |