题目内容

18.One of the Queen's closest relatives and oldest friends was allowed to give a deep description into the family life of th Royals.Although there have been hundreds of other books declaring to offer a quick look behind the Palace doors,this is the first written by someone who is closely related to the Royal Family and has shared their lives-not only throughout the Queen's reign (统治) but also through that of her father,King George VI.
The Final Curtsey was written by her Majesty's cousin and childhood laymate the Honorable Margaret Rhodes.It tells in details the story of Mrs.Rhods's relationship with the Royal family over eight decades.The book,with delightfully informal and never-before-seen pictures,has been written with the full knowledge of the Queen,who has read and approved parts of it.
Born in 1925,the Honorable Margaret Rhodes has led an extraordinary life.She was the childhood playmate of her cousin,the Queen; a wartime M16spy; and she was a lady-in-waiting (宫女) to her aunt,the Queen Elizabeth,the Queen Mother,from 1991until the latter's death in 2002.At the Queen's 80th birthday in April 2006,Margaret gave an interview to the BBC which she proved that,in her own opinion and despite several false reports,the Queen would not abdicate(退位).
In this charming autobiography (自传),she told how she was offered a house to live in the Royal farm in Windsor Great Park unexpectedly.One day when she and the Queen were out riding outside,she suddenly returned and said,"Could you bear to live in the suburb?""I think it should be OK."Therefore Mrs.Rhodes is now still living there.
12.Compared with other books about the Royal Family,the biggest advantage of The Final Curtsey is thatB.
A.its author is very famous
B.its author knows the Queen well
C.it presents reader a very different Queen
D.it has pictures that have never been seen
13.When Mrs.Rhodes was offered to live in the Royal farm,she wasB.
A.unhappy     
B.surprised        
C.sad         
D.disappointed
14.We can learn from Paragraph 3that Mrs.RhodesC.
A.has lived quite a long life
B.was so famous that BBC interviewed her
C.has a close relationship with the royal family
D.has been very busy and kept on hanging jobs
15.The passage is mainly aboutA.
A.a book about royal family                   
B.the Queen's life
C.the life of Margaret Rhodes                  
D.the Queen's abdication.

分析 本文介绍了一本自传书籍The Final Curtsey,由女皇最亲密的亲戚和老朋友之一所写,描述了女皇的统治以及作者和女皇相处的十几年.

解答 12.B  细节理解题,根据第一段this is the first written by someone who is closely related to the Royal Family and has shared their lives-not only throughout the Queen's rule but also through that of her father可知这是第一本由和皇室很亲密并一起生活的人所写,故选B.
13.B  细节理解题,根据最后一段In this charming autobiography,she told how she was offered a house to live in the Royal farm in Windsor Great Park unexpectedly可知她被允许住在皇室农场是感到很惊讶,故选B.
14.C  推理判断题,根据第三段She was the childhood playmate of her cousin,the Queen; a wartime M16spy; and she was a lady-in-waiting (宫女) to her aunt,the Queen Elizabeth,the Queen Mother,from 1991until the latter's death in 2002可以看出Mrs.Rhodes是她阿姨的宫女,表姐(女皇)的玩伴等等,可看出她和皇室家族有很亲密的关系,故选C.
15.A  细节理解题,通读全文可知本文主要向我们介绍了一本关于皇室家族的书The Final Curtsey,描述了女皇的统治以及作者和女皇相处的十几年,故选A.

点评 本文是一个文学艺术类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
13.Conventional wisdom is a major barrier to innovation that threatens the survival of companies everywhere.It's based on the assumption that old ideas will always work,so they shouldn't be challenged.While this may be a valid assumption in situations that don't change,it's unlikely to hold true in a changing situation.In today's rapid changing global environment,old methods often don't work,and stubbornly using them can lead to major problems.
Most people seem to agree with conventional wisdom because it gives one a false sense of security.If everyone else believes it,then it must be true.Individuals who use conventional wisdom are certain that they are right,and being right is good.They want to continue using old ideas rather than take risks with changes that might not work.In 1977,Ken Olsen,co-founder and CEO of Digital Equipment Corporation (DEC),stated"There is no reason for any individual to have a computer in his home."Despite being a dominant leader in the computer industry,DEC no longer exists.
People seem to forget that since innovation is a change,there can be no innovation without change.Unfortunately,conventional wisdom prevents leaders,followers and companies from changing and therefore innovating.If companies don't innovate,but their competitors do,the future is likely to be problematic.Breaking from conventional wisdom has led to many of the most innovative companies and products in history across many industries,so it has a powerful effect on business success.
Ted Turner (founder of CNN) knew little,if anything,about the news business,but he knew it was inconvenient to watch news only at the dinner hour,as was common before CNN.Turner's solution was to create a cable channel dedicated to news 24hours a day.The news establishment reflected conventional wisdom at the time,and predicted his idea would fail because no one wanted to watch the news all day.However,it doesn't take a rocket scientist to understand that viewers don't have to watch the news all day for the CNN to work.Viewers just have to watch when they want to get information.Due to conventional thinking,the critics failed to recognize the opportunity that was clear to Ted.They assumed that only what was familiar to them could work in the future.
Conventional wisdom prevents creativity,flexibility and risk-taking,so unconventional leaders enthusiastically break from it.To survive,thrive and maintain competitive advantage,companies must be flexible when reacting to change.
32.DEC has disappeared probably becauseC.
A.the consumers didn't like its products
B.the leaders lacked the sense of security
C.the CEO stuck to the conventional ideas
D.the employees took many risks with changes
33.The founding of CNN is used as an example to proveB.
A.missing opportunities could lead to failure
B.changing could contribute to business success
C.watching news at the dinner hour is convenient
D.conventional wisdom influences business success
34.What does the underlined part probably mean?
A.Rocket scientists can ensure the CNN works properly.
B.Most of the viewers don't like to watch the news at work.
C.It's easy to know people needn't watch the news all the time.
D.It's necessary to understand when people watch the news.
35.The passage is mainly written to tell us thatD.
A.old methods are changing with time
B.opportunities lead to business success
C.successful companies need wise leaders
D.conventional wisdom limits innovation.
3.There are two kinds of memory:short-term and long-term.Information in long-term memory can be remembered at a later time when it is needed.The information may be kept for days or weeks.However,information in short-term memory is kept for only a few seconds,usually by repeating the information over and over.The following experiment shows how short-term memory has been studied.
Henning studied how students who are learning English as a second language remember vocabulary.The subjects in his experiment were 75college students.They represented all levels of ability in English:beginning,intermediate (中等),and native speaking students.
To begin,the subjects listened to a recording of a native speaker reading a paragraph in English.Following the recording,the subjects took a 15-question test to see which words they remembered.Each question had four choices.The subjects had to circle the word they had heard in the recording,Some of the questions had four choices that sound alike.For example,weather,whether,wither,and wetter are four words that sound alike.Some of the questions had four choices that have the same meaning.Method,way,manner,and system would be four words with the same meaning.Finally the subjects took a language proficiency test.
Henning found that students with a lower proficiency in English made more of their mistakes on words that sound alike; students with a higher proficiency(精通,熟练) made more of their mistakes on words that have the same meaning.Henning's results suggest that beginning students hold the sound of words in their short-term memory,and advanced students hold the meaning of words in their short-term memory.
28.Which of the following statements is TRUE according to the passage?A
A.Information in short-term memory is different from that in long-term memory.
B.Long-term memory can be achieved only by training.
C.It is easier to test short-term memory than long,term memory.
D.Henning gave a separate test on vocabulary to his students.
29.From Henning's result we can see thatA.
A.beginners have difficulty distinguishing the pronunciation of words
B.advanced students always remember words by their meaning
C.it is difficult to remember words that sound alike
D.it is difficult to remember words that have the same meaning
30.The word"subjects"in the passage meansD.
A.memory                          
B.the theme of listening material
C.a branch of knowledge studied         
D.the student experimented on
31.The passage centers onC.
A.memory                          
B.two kinds of memory
C.short-term memory                
D.an experiment on students.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网