题目内容
阅读理解
During the 19th century, scientists found that when certain parts of person's brain were injured, he would lose the power to do certain things. And so, people thought that each part of the brain does a different job. But modern research has discovered that this is not so, for it is not easy to show exactly what each part of the brain does.
In the past fifty years there has been a great increase in the amount of research done on the brain. Scientists have found out that the way the brain work is not so simple as people in general may think. Chemists tell us that about 100,000 chemical changes take place in the brain every second. Some recent researches also suggest that we can remember everything that happens to us. We may not be able to think of the things we have heard and seen. but it is all kept there in the store - house of the human mind.
Earlier scientists thought that the power of one's brain got weaker and weaker as one grew older. But it is now thought that's not true. As long as the brain is given plenty of exercise, it keeps its power. It has been proved that an old person who has always been active in the mind has a quicker mind than a young person who has only done physical work without using much of his brain
1.In the last century, scientists found that a person would lose the power to do certain things ________.
[ ]
A.when he had drunk too much
B.if certain parts of his brains were hurt
C.after he did a quite different job
D.if he had been greatly frightened
2.Scientists today are still unable to show exactly ________.
[ ]
A.how many chemical changes take place in the brain each second
B.whether each part of the brain does the same work
C.what each part of the brain is doing
D.which part of the brain is the most important.
3.It has been found that the brain usually works ________
[ ]
A.in a fairly complicated(复杂) way
B.a little now and a little then
C.without any rest all day long
D.in a very simple way
4.Which of the following is not true?
[ ]
A.Scientists are working hard to solve (解决) the mysteries of the brain.
B.As many as six million changes take place in the brain every minute.
C.A young man doing physical labour is sure to have a much slower mind.
D.Even an old man may have a quick mind only if his brain is given much exercise.
5.The more work our brains have, ________.
[ ]
A.the less result we will gain
B.the more tired they will feel
C.the weaker their power will get
D.the more work they are able to do
解析:
|
1.B 由第一句话可知,当人脑受伤时,会失去做一些事的能力。 2.C 第一段最后一句。不容易说出脑的某部分是做什么的。 3.A 第二段第一、二句。the way the brain work is not so simple as people in general may think,不简单就是复杂。 4.C 第三段倒数第一句,是和an old person who has always been active in the mind相比。 5.D 由整篇推理可知。 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||