题目内容
阅读理解
Almost every family in America or England buys at least one copy of a newspaper each .day Some people buy as many as two or three different papers.
Why do people read newspapers?
Newspapers supply us with news about events (事件 )in our hometowns, in our country, and in other parts of the world. Today we can read about important things that took place in foreign countries on the same day they happened, even in countries far away. But hundreds of years ago, news of things took months or even years to travel from one country to another. In those times, news was often passed from one person to another and never entirely(完全)true. Newspapers today supply us with more than just what happened in our country or in other countries. If we want to know what the weather will be like, we can read the weather reports. If we want to find out what films are being shown, or what plays or concerts we can go to we can look in the newspapers.
In many countries people put notices in newspapers if they are trying to get a job, hunting for a house or rooms that they can rent(租),or even when looking for a person who is lost.
1.This article tells us .
A. most people read newspapers
B. all people read newspapers
C. every person in America or England reads newspapers
D. all families read newspapers
2.Newspapers supply us with .
A. only home news
B. only world news
C. home news and world news
D. important things
3.Today we can read in our newspapers about important events .
A. that took place hundreds of years ago
B. that took place in faraway countries soon after they happened
C. that will take place in foreign countries
D. that will take place in the world
4.Things such as can be found in newspapers.
A. weather reports and film or concert guider
B. requirements for a job or a house
C. information about a lost person
D. all of the above
5.Which is NOT TRUE according to the passage?
A. The habit of reading newspapers is found among most people.
B. Newspapers not only supply us with news from all over the world but also give us a lot of useful information.
C. Hundreds of years ago news was not wholly true because it was told in spoken words.
D. If you have no place to live in, you can put notice in a newspaper and then you will おcertainly get a room to live in.
解析:
1、这是一道主旨概括能力题。应抓住信息词almost every family, in many countries people…来推判,应是大多数人读报纸,故选A。 2、该题是细节理解题,做此题只要抓住信息句Newspapers supply us with news about events in our hometowns, in our country and in other parts of the world ,就不难看出答案应为C 3、Today we can read about important things that took place in foreign countries on the same day they happened, even in countries far away.根据这句可以判断本题选B。 4、该题是事例列举题,通读原文就可得出报纸所含的内容。 5、该题是细节理解题。读懂原文,就容易发现then you will certainly get a room to live in是原文中未曾提到的,故它是不正确的。
|