题目内容
阅读理解
Normally a student must attend a certain number of courses in order to graduate, and each course which he attends gives him a credit(学分) which he may count toward a degree. In many American universities the total work for a degree includes thirty-six courses each lasting for one tern. A typical course includes three classes per week for fifteen weeks, while attending a university a student will probably attend four or five courses during each semester. Normally a student would expect to take four years attending two terms each year. It is possible to spread the period of work for the degree over a long period. It is also possible for a student to move between one university and another during his degree course, though this is not in fact done as a regular practice.
For every course he follows a student is given a grade, which is recorded, and the record is valuable for the students to show to employers . All this gives a constant (经常) pressure of work, but in spite of this some students still find time for great activity in student affairs. Elections to positions in student organizations arouse much enthusiasm (热情) . The effective(有效的) work of keeping discipline(纪律) is usually performed by students who advise the university leaders. Any student who is thought to have broken the rules, for example by cheating, has to appear before a student court. With quantities of students, the operation of the system does involve a certain amount of activity. A student who has held one of these positions of authority is much respected and it will be of benefit to him later in his future.
1.Normally a student would at least attend ________ classes each week.
[ ]
2.American university students are usually under pressure of work because ________.
[ ]
A.they want to run for position of authority
B.their academic performance will affect their future work
C.they are heavily involved(卷入) in student affairs
D.they have to observe university discipline
3.Some students are eager for positions in student organizations probably because ________.
[ ]
A.such positions are usually well paid
B.they hate the constant pressure and strain of their study
C.such positions help them get better jobs
D.they will then be able to stay longer in the university
4.The student organizations seem to be effective in ________.
[ ]
A.evaluating(估价) students' performance by bringing them before a court
B.keeping up the students' enthusiasm for social activities
C.making sure that the students observe university regulations
D.dealing with the students affairs of the university
解析:
|
1.A 导解:从文中可知,学生一学期36门课,一门课每周3节,每学期4至5门课,由此判断每周至少12节课. 2.B 导解:第二段开头提到学生有压力的原因,可知选B. 3.C 导解:短文最后一句说到了具体原因,“受到尊重,对未来有好处”. 4.D 导解:文中提到了学生组织的作用,如维护纪律、学生法庭,由此可知选D. |