题目内容
A few months before I was born, my Dad met a stranger who was new to our small town. From the beginning, Dad was fascinated with this enchanting newcomer and soon invited him to live with our family. The stranger was quickly accepted and was around to welcome me into the world a few months later.
As I grew up, I never questioned his place in my family. In my young mind, he had a special position. My parents were complementary instructors:Mom taught me the words, and Dad taught me to obey them. But the stranger... He was our storyteller. He would keep us spellbound for hours on end with adventures, mysteries and comedies(喜剧).
If I wanted to know anything about politics,history or science,he always knew the answers about the past, understood the present and even seemed able to predict the future! He made me laugh, and he made me cry. The stranger never stopped talking, but Dad didn't seem to mind.
I now know that my early concepts about relationship were influenced strongly by the stranger. Time after time, he opposed the values of my parents, yet he was seldom blamed...and NEVER asked to leave.
More than fifty years have passed since the stranger moved in with our family. He has blended(融合) right in but is not nearly as fascinating as he was at first. Still, if you were to walk into my parent's room today, you would still find him sitting over in his corner, waiting for someone to listen to him talk and watch him draw his pictures. His name?
We just call him...“TV”.
He has a younger sister now. We call her “Computer”
- 1.
When the stranger came to live with our family, he was ________
- A.ignored by the children
- B.driven away for no reason
- C.abandoned because it was too noisy
- D.accepted by every family member
- A.
- 2.
The stranger can do all the following things EXCEPT that he can ________
- A.tell us some funny stories
- B.reject our proposals(提议)
- C.influence the children's character
- D.predict the future
- A.
- 3.
The underlined word “spellbound” in Paragraph 2 most probably means ________
- A.concentrated
- B.puzzled
- C.fascinated
- D.astonished
- A.
- 4.
What can we learn from the last three paragraphs of the passage?
- A.The computer is more advanced and has gained greater popularity
- B.Old as he is,we like the stranger best
- C.The TV set is out of fashion and often breaks down
- D.We decide to throw the TV set away immediately
- A.
试题分析:作者以生动形象的拟人手法描述了电视对自己的影响。而现在产品已推陈出新,电脑更先进,更受人们青睐。
1.事实细节题。由首段尾句The stranger was quickly accepted and was around to welcome me into the world a few months later.可知这个陌生人被家庭成员接受了,答案是D。
2.事实细节题。由第3段内容If I wanted to know anything about politics,history or science,he always knew the answers about the past, understood the present and even seemed able to predict the future! He made me laugh, and he made me cry. The stranger never stopped talking, but Dad didn't seem to mind.可知电视具有告诉我们有趣的故事,预测未来,影响孩子的性格的功能,而不能“拒绝建议”,故按题意要求选B。
3.词义猜测题。由第2段尾句语境“数小时连续地看冒险故事、神秘故事和喜剧”可知应是“沉迷于,对……着迷的”,故答案为C。倒数第3段第2句中的fascinating也是暗示。本题易误选A,但是如果注意一下后面的介词就可排除,因为concentrate和on搭配。
4.推理判断题。文章中提到电视伴随我们五十年,而现在它有了一个年轻的妹妹那就是电脑,说明了产品已推陈出新,暗示了电脑更先进更受人们青睐,故答案为A。
考点:考查日常生活类短文
When my twin sons, Chad and Brad, were born, I was concerned about everything. Five years later, our little girl, Becky, 21 our family.I wanted everybody to be healthy and happy.I worked hard to see that they 22 .
As the kids grew older, I worried about headaches, throat infections and many other 23 childhood illnesses.I didn't like it when the boys spent time "warming the bench (板凳)" during Little League football games.I worried about Becky when she 24 the ball while playing softball.Before long, the teen years were upon us.I stayed 25 late t night waiting for the boys to return home.Many times the 26 crossed my mind that I would call the police if they weren't home on time._27_, they always arrived home safe and sound 28 I had to take such measures.
"Please don't ever call the police," one of the boys said when I 29 him after a late arrival.The day the boys moved away to college was a 30 day indeed.I worried about their being able to take care of themselves.Would they starve?
A few months after the boys left college, our 31 rang in the middle of the night. It startled (惊醒)us when we looked at the clock.It was 3 o'clock in the morning." 32 must be wrong," I shouted to my husband, Roy, as we both jumped up.We ran to the door, opened it, and there 33 a police officer.
"You need to 34 your sons," he seriously announced.I picked up the telephone, but unfortunately, it was 35.A line outside had been accidentally (偶然) cut.Roy and I jumped into the car and 36 to the nearest telephone.My stomach ached.My husband was 37 so badly that he could hardly dial the number.
On the first 38 , Chad answered the telephone."What's wrong?" Roy shouted into the receiver (听筒).
"We were worried about you," Chad told him."We've been trying to call you all night, but you didn't 39 We called the police and asked them to go and check on you."
For the first time in their lives, the boys were worried about us.And they were the ones who 40 had to call the police.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
| 【小题16】 |
|
| 【小题17】 |
|
| 【小题18】 |
|
| 【小题19】 |
|
| 【小题20】 |
|
A few months ago I was at a bus stop in town in the evening. The bus came on time and I took the window seat. The bus was travelling by the seashore and I was enjoying the soft wind while watching the sea waves (海浪). After a few minutes the bus made its next stop. A young boy and a girl got on. They were standing on my left when the bus pulled off. I looked at them in surprise and realized that all the window seats were taken up. They could sit but not together. Suddenly a different wave passed through my body and my inner mind gave me the advice to get up. I got up and offered them my seat. The young lady smiled kindly and said thanks. I took another seat and we parted our ways. I don’t remember whether I got off the bus before them or not.
Months passed by. Suddenly one day while I was standing at the same bus stop waiting some time for the bus to arrive I heard a voice.
“Excuse me, Uncle.” I looked in the direction of the voice. It was a beautiful young lady.
Puzzled, I said, “I do not recognize you.”
She said, “Do you remember you gave us your window seat?”
Puzzled, I said, “Maybe, but what is so great in that?”
She said, “If you had not given your seat that day, perhaps I would have not sat with my
friend. By sitting together it helped us bridge a misunderstanding that had been between us forever. Do you know we are getting married next month?”
“Good! God bless both of you,” I replied.
The young lady again said thank you and went on her journey. I realized the importance of giving that day.
【小题1】Why were the young boy and the girl standing on the bus?
| A.Because they couldn’t sit together. |
| B.Because they wanted to enjoy the sea weaves. |
| C.Because there were no empty seats. |
| D.Because they preferred to stand. |
| A.the sea wave made him upset |
| B.he wanted to do something special |
| C.a wave from the sea passed by him |
| D.he wanted to make a sea wave in his heart |
| A.begin to talk to each other again after a time of silence |
| B.sit together and become friends very soon |
| C.know each other and get married |
| D.clear up a misunderstanding between them |
| A.small things can create great happenings in life |
| B.giving is more important than receiving |
| C.offering one’s seat to others will lead to a marriage |
| D.we sometimes forget what happened in the past |
A few months ago I was at a bus stop in town in the evening. The bus came on time and I took the window seat. The bus route was by the seashore and I was enjoying the breeze (微风) while watching the sea waves. After a few minutes the bus made its next stop. A young boy and a girl got on. They were standing on my left when the bus pulled off. I looked at them curiously and realized that all the window seats were occupied (占据). They could sit but not together. Suddenly a different wave passed through my body and my inner mind gave me the advice to get up. I got up and offered them my seat. The young lady smiled kindly and said thanks. I occupied another seat and we parted our ways. I don’t remember whether I got off the bus before them or not.
Months passed by. Suddenly one day while I was standing at the same bus stop waiting some time for the bus to arrive I heard a voice.
“Excuse me, Uncle.” I looked in the direction of the voice. It was a beautiful young lady.
Puzzled, I said, “I do not recognize you.”
She said, “Do you remember you gave us your window seat?”
Puzzled, I said, “Maybe, but what is so great in that?”
She said, “If you had not given your seat that day, perhaps I would have not sat with my friend. By sitting together it helped us bridge a misunderstanding that had been between us forever. Do you know we are getting married next month?”
“Good! God bless both of you,” I replied.
The young lady again said thank you and went on her journey. I realized the importance of giving that day.
1. Why were the young boy and the girl standing on the bus?
|
A.Because they wanted to enjoy the sea view. |
|
B.Because they couldn’t sit together. |
|
C.Because there were no empty seats. |
|
D.Because they preferred to stand. |
2. The underlined sentence in the first paragraph probably means that the author had a feeling that ______.
|
A.he wanted to do something special |
|
B.the sea wave made him upset |
|
C.a wave from the sea flooded him |
|
D.he wanted to make a sea wave in his heart |
3.From the story, we can conclude that ______.
|
A.small things can create great happenings in life |
|
B.it is giving rather than receiving that matters |
|
C.offering one’s seat to others may win respect |
|
D.we sometimes forget what happened in the past |
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
I worked for a short time as a cashier(出纳员)at a restaurant a few months ago. 71 One night, just before Christmas, I found a large black wallet on the floor near one of the tables. I guess I should have checked it to find out who was the owner, but I was busy at the time. Also, I imagined that if the wallet contained anything valuable, the owner would be back.
An hour later a man came up to the counter(柜台). 72 I asked him to describe the lost wallet, and after he described it exactly, I gave him the wallet. He expressed his sincere thanks when I handed it to him. He asked me if I had opened it, and when I told him “ No”, he opened it right away and showed that it contained nearly $800 in cash (现金). 73
“A reward for your honesty,” he said and then turned and walked away.
74 I began wondering whether I would have been so honest if I had known what was in the wallet! I thought that if there had been no way to find the owner and no one had returned to claim(认领)it, I might have kept it. But it also came into my mind that I had in fact saved someone’s Christmas plans by finding and returning the wallet. 75 The good feeling it gave me was worth more than anything money could buy.
|
A.He looked quite worried and asked if anyone had found a wallet. |
|
B.Later I thought about it again. |
|
C.To my surprise, he took out a twenty–dollar bill and handed it to me. |
|
D.So I didn’t return the wallet until the owner returned. |
E. I wanted to be honest, so I didn’t care much about money.
F. I also helped clear off the tables when it was especially busy.
G. For quite a long time I kept happy whenever I thought about it.