题目内容
Bad behavior is something that most people don’t want to tolerate. However, we have had to tolerate it more and more with each passing year. There seems to be no concern for other people’s feelings; nor do we seem to care about other people’s property. We live in an age where saying what is on our minds has priority over any harm that it might do.
There are ways to deal with bad behavior in modern times, though. Too many of us let bad behavior go because we don’t want to rock the boat. This is the time that you should rock the boat and rock it hard. Let people know that you expect it to change. That is the key to dealing with bad behavior. If it continues, take the proper action for the situation you are in. If you have developed the habit of bad behavior, take a hard look at it and then change it. You can’t expect others to behave well if you aren’t willing to look at your own bad behavior and change it.
If you don’t have control over anything in a situation, just walk away from it and move on to something that you do have control over. You needn’t feel ashamed of that. Besides, you must stand firm in what you believe. You can’t control what other people do, but you can control what you do about it. You can’t go wrong if you stand firm in what you believe. Understanding your responsibility is also important. Don’t try to take on the responsibility for other people’s behavior. Take care of what you have to and do it in the way you know it should be done. The rest will take care of itself.
Bad behavior is on the rise with more and more people behaving badly without having to pay any consequences. Worry about how you behave rather than how others behave. Pretty soon, it just may catch on
- 1.
It can be inferred from Paragraph 1 that ______.
- A.bad behavior is common today
- B.bad behavior is sure to hurt people deeply
- C.people behave badly because of carelessness
- D.people are more understanding than before
- A.
- 2.
When dealing with people’s bad behavior, you are advised to ______.
- A.fight it bravely whenever it happens
- B.ignore it if it is beyond your control
- C.let it go to avoid trouble
- D.make people feel ashamed of their bad behavior
- A.
- 3.
Why do many people behave badly according to the passage?
- A.Because bad behavior is often ignored
- B.Because people are often influenced by others
- C.Because people aren’t punished for their bad behavior
- D.Because people haven’t realized its consequences
- A.
试题分析:本文叙述了现在人们的身上普遍都有一些坏的行为,尽管在现代的社会有许多方式来改变这种坏的行为,可是人们往往不去改变它,如果自己有这种不好的行为,也不想其他的人行为端正。如果在你处理别人的不好行为时,是你自己所不能控制的就不要再管了,最后短文指出之所以这种不好的行为存在,是因为有这种行为的人没有受到惩罚。
1.推理判断题。根据第一段的内容可推知坏行为是普遍存在的,故选A。
2.细节理解题。根据If you don’t have control over anything in a situation, just walk away from it and move on to something that you do have control over. 在处理别人的不好行为,如果不在你的掌控之内,就不理它,故选B。
3.细节理解题。根据Bad behavior is on the rise with more and more people behaving badly without having to pay any consequences.许多人有不好的行为,是因为他们没有因为他们的不好行为而得到惩罚,故选C。
考点:人生百味类短文阅读。
点评:推理判断题需要考生正确的阅读短文对语篇有个整体的把握。会根据语句之间的逻辑关系、段内的语义关系及篇章的语义关系,从段落、篇章的角度理解文章的主旨、作者的观点和态度。做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。
My boss’s daughter was studying in the Philippines. He asked me if my husband and I could take care of her. He thought his daughter would be able to improve her English communication skills in this way.
After days of thinking, we agreed. He then brought her here and left after 3 days. I thought that my boss’s daughter was well-mannered, but that was wrong.
After a month of staying in the Philippines, she started to show her true colors. When my husband asked her what she wanted for breakfast, she answered him in a rude way. From then on, we experienced fights at home. There was a time when we didn’t talk to her for a week as a punishment of not being good to us. What I hated most was that she didn’t care about other people’s feelings. She ate ahead of us when we were still working and didn’t leave anything for us. So we had to separate her food from ours to avoid such a problem.
The worst thing about her was that she shouted at us. I was wondering if she did this to her parents. We told this to her parents, but unfortunately I didn’t think that solved the problem. This situation lasted for almost 8 months. Our patience was tested during that time.
We tried to teach her everything we could to make her a better person, but I guess 8 months may not to be enough. We even tried to understand her and adjust for her, but it didn’t work. I just hope that she learned something from us and from other Filipinos.
【小题1】This passage is mainly about the writer’s experience of .
| A.trying to please her boss |
| B.changing a girl’s bad behavior |
| C.improving her communication skills |
| D.dealing with a teenage girl staying in her house |
| A.Because he was too busy to take care of his daughter |
| B.Because he wanted his daughter to take a holiday there |
| C.Because he wanted his daughter to improve her English in this way |
| D.Because he wanted the writer to teach his daughter good manners . |
| A.The daughter wasn’t behaving well. |
| B.The writer and her husband were careless. |
| C.The writer and her husband hated children. |
| D.The daughter tried her best to make others happy. |
| A.being patient with her |
| B.her parents punishing her |
| C.asking her parents about her |
| D.telling her parents about her behavior |
| A.the writer had known the daughter was hard to deal with |
| B.the daughter learnt to behave well in the end |
| C.the writer didn’t enjoy the daughter’s stay |
| D.the daughter hated dealing with others |
Do you know how it is when you see someone yawn and you start yawning too? Or how hard it is to be among people laughing and not laugh yourself? Well, apparently it's because we have mirror neurons (神经元)in our brains.
Put simply, the existence of mirror neurons suggests that every time we see someone else do something, our brains imitate (模仿)it, whether or not we actually perform the same action. This explains a great deal about how we learn to smile, talk, walk, dance or play sports. But the idea goes further: mirror neurons not only appear to explain physical actions, they also tell us that there is a biological basis for the way we understand other people.
Mirror neurons can undoubtedly be found all over our brains, but especially in the areas which relate to our ability to use languages, and to understand how other people feel. Researchers have found that mirror neurons relate strongly to language. A group of researchers discovered that if they gave people sentences to listen to (for example: "The hand took hold of the ball"), the same mirror neurons were triggered as when the action was actually performed (in this example, actually taking hold of a ball).
Any problems with mirror neurons may well result in problems with behavior. Much research suggests that people with social and behavioral problems have mirror neurons which are not fully functioning. However, it is not yet known exactly how these discoveries might help find treatments for social disorders.
Research into mirror neurons seems to provide us with even more information concerning how humans behave and interact (互动). Indeed, it may turn out to be the equivalent (相等物)for neuroscience of what Einstein's theory of relativity was for physics. And the next time you feel the urge to cough in the cinema when someone else does—well, perhaps you'll understand why.
【小题1】Mirror neurons can explain _________.
| A.why we cry when we are hurt |
| B.why we cough when we suffer from a cold |
| C.why we smile when we see someone else smile |
| D.why we yawn when we see someone else stay up late |
| A.set off | B.cut off | C.built up | D.broken up |
| A.relate to human behavior and interaction |
| B.control human physical actions and feelings |
| C.result in bad behavior and social disorders |
| D.determine our knowledge and language abilities |
| A.Ways to find mirror neurons. | B.Problems of mirror neurons. |
| C.Existence of mirror neurons. | D.Functions of mirror neurons. |