题目内容

8.If you live in the U.S.,you're probably used to throwing banana peel into the trash.But people in other countries,including India,have been taking advantages of their nutritional benefits for many years.
While the flesh of a banana is soft and sweet,the skin is thick,hard and slightly bitter.To eat the peel,you can fry,bake,or boil it for at least 10minutes.Also,the riper bananas get,the thinner and sweeter banana peel will become.That's because of a natural plant hormone(激素) called ethylene(乙烯) that fruits release as they ripen.Ethylene interacts with the sugars and fiber in the banana skin,changing complex sugars into simple sugars and breaking down pectin,a form of fiber in bananas that keeps them stiff.That's why the older your banana is,the flimsier(不结实的) it feels.
The sweet flesh of a medium-sized banana contains great percentages of your daily recommended intake of various nutrients,such as:
•12% of your daily fiber,which helps with digestion and may help lower your risk of diabetes(糖尿病)
•17% of your vitamin C,which is important for your immune system as well as your growth
•20% of your vitamin B6,which aids the body's ability to turn food into energy
•12% of your potassium,which helps with the development of cells,tissues,and organs throughout the body
If you eat the skin along with the flesh,you will get an even bigger increase in these same nutrients.
Eating the peel is not only good for your body but also better for the earth.The average American ate 11.4pounds of bananas in 2014.Since a medium-sized banana weighs about 0.3pounds,that equates to about 38bananas per person,or about 12billion for the whole of the U.S.And since most of us throw away the peel,that also means a lot of organic waste.
25.We can learn from the text that in the U.S.peopleC.
A.like eating bananas                      
B.waste a lot of food every year
C.don't make good use of banana peel        
D.know little about the value of the flesh of bananas
26.What's the role of ethylene in bananas?D
A.Helping bananas grow faster.
B.Making banana peel stay strong.
C.Keeping banana flesh from going bad.
D.Helping to soften and sweeten banana peel.
27.Which of the following helps humans digest?D
A.Vitamin C.
B.Potassium.
C.Vitamin B6.
D.Fiber.
28.The last paragraph mainly shows that eating banana peel benefits ourC.
A.diet                  
B.economy          
C.environment          
D.physical health.

分析 本文主要讲述了日常生活中我们可能会丢弃的香蕉皮对我们的好处,不仅是身体方面的益处,也有益于环境的保护.

解答 25.C 细节理解题.根据文章内容,If you live in the U.S.,you're probably used to throwing banana peel into the trash.But people in other countries,including India,have been taking advantages of their nutritional benefits for many years如果你居住在美国,那么你有可能会习惯于把香蕉皮扔了.但是在其它国家,尤其在印度,人们已经充分利用香蕉皮的营养很多年了,结合选项,故选C.
26.D 细节理解题.根据文章内容,Ethylene interacts with the sugars and fiber in the banana skin,changing complex sugars into simple sugars and breaking down pectin,a form of fiber in bananas that keeps them stiff.That's why the older your banana is,the flimsier(不结实的) it feels.由此可知,香蕉皮里的乙烯能改变香蕉里的多糖,将其变为当糖.使得胶质分解,使得香蕉变送变软.结合选项,故选D.
27.D 细节理解题.根据文章内容,12% of your daily fiber,which helps with digestion and may help lower your risk of diabetes(糖尿病)由此可知,纤维可以帮助我们消化且降低糖尿病的患病几率.结合选项,故选D.
28.C 细节理解题.根据文章内容,Eating the peel is not only good for your body but also better for the earth.The average American ate 11.4pounds of bananas in 2014.Since a medium-sized banana weighs about 0.3pounds,that equates to about 38bananas per person,or about 12billion for the whole of the U.S.And since most of us throw away the peel,that also means a lot of organic waste.吃香蕉皮不但对我们的身体有好处,而且还有益于地球.可钱少垃圾的数量和重量,对环境有益.结合选项,故选C.

点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
3.Both of my parents worked full-time when I was a little girl,so my grandmother would stay at our house during the day.We would watch game shows in the living room.Our favorite was The Price is Right.We would call out our answers along with the contestants.
When I got older and started going to school,we couldn't watch our game shows regularly.That was okay with me,though,because the one thing I liked better than watching game shows with my grandmother was helping her bake cakes.Watching her in the kitchen was amazing:she never seemed to need the recipes but everything she made tasted delicious.
At first I would just sit in the kitchen and watch,even though I didn't understand what she was doing,As I got older,she let me help with the easy parts,such as measuring the sugar.The day she let me separate the eggs,I felt like I had found complete pleasure.
At last,my parents decided that I could take care of myself,and my grandmother stopped oming over every day.The love of baking,however,stayed with me.I started baking by myself,and even if the cookies ended up burnt sometimes,more often they turned out pretty well.I tried out new recipes,and whenever I got to athorny part,I would call my grandmother for advice.Sometimes I would call her just to talk,too.I felt like I could talk to her about anything.
My grandmother passed away ten years ago,but I still think of her every day.Last week,I found a recipe book she made for me.It included her recipes for brownies,cookies,and my favorite,lemon pie.As I looked through the pages,I thought I could hear her voice.She was the one who taught me not just about baking,but about life.
21.What's the author's purpose in writing this passage?B
A.To show her good baking skills.
B.To remember her grandmother.
C.To talk about her happy family life.
D.To describe her childhood memories.
22.While helping her grandmother bake,the authorA.
A.found it interesting and appealing
B.turned out to be a troublemaker
C.hoped to make a living by baking
D.regretted missing the game shows
23.What does the underlined word"thorny"in Paragraph 4most probably meanD
A.basic.
B.common.
C.special.
D.difficult.
24.The passage is mainly developed byC.
A.analyzing causes    
B.making comparisons
C.following the time order   
D.examining differences.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网