题目内容
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
解析:
(1) |
本题考查细节理解。根据第一段开头一句可知人们过去曾经认为空气污染只发生在都市和工业区。 |
(2) |
本题考查作者态度。根据第二段中的“At present we do not know for sure that either of these conditions will happen.”可知作者不确定两种观点中的任何一种,自然也不确定温室效应的存在。 |
(3) |
本题考查猜测词义。一种观点认为地球温度会上升,另一种观点认为地球温度会降低,因此如果二者互相“弥补”,地球温度可能会保持目前的状态。 |
(4) |
本题考查细节理解。根据第二段第二句可判断此项正确。第二段最后部分是说假如非常幸运,地球的温度将保持现状,但这只是假设,所以C项错误。 |
(5) |
[解析]本题考查主旨大意。两种观点都能自圆其说,所以选择此项。其余三项都是其中一种观点中涉及到的内容,不具有概括性。 [文章大意]空气污染究竟会导致什么样的后果?有人认为冰川将会融化,有人则认为世界将变成冰川,孰是孰非?难以预料。也许最好的结局是二者能够互相中和。 |
阅读理解
New York , May 25?
Millions of volunteers (志愿者)joined in a long chain spreading 4 125 miles across the world's richest nation Sunday and burst into songs , reaching the highest
development in the Hands Across America road to raise
50 million for the nation's homeless and hungry.
The chain began with a 6-year-old homeless girl named Amy in New York's Buttery Park. It spread across 16 states and Washington, D.C. where it crossed the White House to the Queen Mary's port in California. The last people in the line were Bill and Mary Jones and their five small children, who lived in a family shelter (收容所) for the homeless in Venice, California.
The chain was not unbroken some gaps were planned for safety, others opened where there were not enough people to cover the ground. But along most of the route, the healthy joined the sick, beautiful film stars , homeless beggars , wealthy artists , poor children and President and Mrs Regan all took places in the long line.
1.What is the main idea of the passage?
[ ]
A.Millions of volunteers support the poor.
B.The longest line is waiting for support.
C.The homeless and poor need help.
D.The richest nation faces the problem.
2.The underlined word “raise” in the first paragraph means _______.
[ ]
|
A.try to lift |
B.manage to collect |
|
C.bring up |
D.join up |
3.From the article, we know that the volunteers were made up of ________.
[ ]
A.both the homeless and the poor
B.the government officials, including President Regan
C.people in every field
D.people of 16 states except Amy
4.What do you think of the people in the chain spreading 4 125 miles?
[ ]
|
A.They were hand in hand. |
B.They were in good order. |
|
C.They were troublesome. |
D.They were planned for safety. |
5.Although the United States is a developed country, ________.
[ ]
A.there is still a rebellion sometimes.
B.there is still many people waiting for jobs
C.there are still some family shelters
D.there are still many social problems to be solved.
阅读理解
New York , May 25?
Millions of volunteers (志愿者)joined in a long chain spreading 4 125 miles across the world's richest nation Sunday and burst into songs , reaching the highest
development in the Hands Across America road to raise
50 million for the nation's homeless and hungry.
The chain began with a 6-year-old homeless girl named Amy in New York's Buttery Park. It spread across 16 states and Washington, D.C. where it crossed the White House to the Queen Mary's port in California. The last people in the line were Bill and Mary Jones and their five small children, who lived in a family shelter (收容所) for the homeless in Venice, California.
The chain was not unbroken some gaps were planned for safety, others opened where there were not enough people to cover the ground. But along most of the route, the healthy joined the sick, beautiful film stars , homeless beggars , wealthy artists , poor children and President and Mrs Regan all took places in the long line.
1.What is the main idea of the passage?
[ ]
A.Millions of volunteers support the poor.
B.The longest line is waiting for support.
C.The homeless and poor need help.
D.The richest nation faces the problem.
2.The underlined word “raise” in the first paragraph means _______.
[ ]
|
A.try to lift |
B.manage to collect |
|
C.bring up |
D.join up |
3.From the article, we know that the volunteers were made up of ________.
[ ]
A.both the homeless and the poor
B.the government officials, including President Regan
C.people in every field
D.people of 16 states except Amy
4.What do you think of the people in the chain spreading 4 125 miles?
[ ]
|
A.They were hand in hand. |
B.They were in good order. |
|
C.They were troublesome. |
D.They were planned for safety. |
5.Although the United States is a developed country, ________.
[ ]
A.there is still a rebellion sometimes.
B.there is still many people waiting for jobs
C.there are still some family shelters
D.there are still many social problems to be solved.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||