题目内容
短文改错(共10小题;每小题1分,共10分) 下面短文中的划线部分是错误的,请改正,不得改变原文意思,并将正确答案写在右边相应题号的横线上。
I live in the country and my father was a farmer. He is now forty-five year old. Because of years of hard work, he looks old than his age. When I was young, he used to tell I the importantce of study. Father knows few about English and other subjects, but he usually gives me some good advices on how to learn my lessons good. He is not only kind to me but also very strict in me. With his help, I’ve made great progress. I’ll never forget what him taught me. I think my father is a best father in the world.
1.is
2.years
3.older
4.me
5.little
6.advice
7.well
8.with
9.he
10.the
【解析】
试题分析:短文大意:作者的父亲是一个农民。但他曾经告诉作者学习的重要性。通常给作者一些好的有关学习的建议。作者认为他的父亲是世界上最好的父亲。
1.was 改为 is.根据上下文的时态可知。
2.第一个year改为years.因它受 forty-five 的修饰。
3.old 改为 older.因其后有表示比较的 than.
4.去掉is.比较:used to=过去经常,be used to=习惯于。
5.few改为little。
6.advices 改为 advice.advice 为不可数名词。
7.good 改为 well.修饰动词要用副词,不用形容词。
8.in 改为 with.be strict in后接某事,be strict with后接某人。
9.him改为he,在宾语从句中作主语,所以要用主格。
10.best 前加 the.形容词最高级前通常要加定冠词。
考点:短文改错。