题目内容

Tan Dun is _______ an excellent composer _______ he can make music without boundaries.

A. so, that

B. too, to

C. /,that

D. such, that

D

【解析】

试题分析:由题干可知句意,谭盾是一位如此优秀的作曲家,以至于他能谱写出无国界的音乐。so 修饰形容词并且后跟名词时结构是:so +adj. +a/an+单数名词;such修饰单数名词,且名词前有形容词时的用法:such +a/an +adj.+单数名词。由此可知答案是D.

考点:固定词组辨析

练习册系列答案
相关题目

I’ll never forget one summer day in 1975. On that day my mother suddenly died because of an unexplained illness at the age of 36. Later that afternoon, a police officer came to my house to ask for my father’s permission(允许)for the hospital to use Mother’s valve(心脏瓣膜). I was greatly surprised. I ran into the house in tears. At 14, I just couldn’t understand why people would take apart(分解)a person I loved. . But my father told him, “Yes.”

“How can you let them do that to her?” I cried at him.

“Linda,” he said quietly, putting his arms around me, “the greatest present you can give is a part of yourself. Your mother and I decided long ago that if we can make a person’s life better after we died, our death will have meaning.’’

The lesson my father taught me that day became one of the most important in my life.

Years passed. I married and had a family of my own. In 1996 my father became seriously ill. With a smile he told me that when he died, he wanted to donate(捐赠)whatever was in good condition(状况), especially his eyes.

My father died and we donated his eyes as he had wanted. Three days later, my daughter said, “Mum, I’m so proud of what you did for Grandpa.” At that moment I realized that my father gave much more than his eyes. What he left behind sparkled(闪烁)in my daughter’s eyes-pride.

根据短文内容,判断正(T)误(F)

1.The writer’s mother died when she was 14.

2.The writer’s mother gave her valve to a police officer.

3.The writer’s parents agreed to donate what they had after they died.

4.The writer has a daughter who is very proud of her mother.

5.The writer’s father gave his eyes to his granddaughter.

Dear Mom and Dad,

The time has come: I’m graduating, and I thank you both for all your help during these 15 years. I still remember when you used to say, “You can be whatever you want”. I’m so glad you are my parents, especially when I hear kids say they don’t get on well with theirs. I’m glad that you support me when I decide to do anything. You always try to help, and that’s important to me .

Dad, I remember when you first took me fishing. I loved going even though I never caught anything. I also remember when you would get angry with me. I realize you were only trying to show me the right way. When I would cry, you would always be there to try to cheer me up. That’s what I call a good, loving, caring dad. Sometimes you and Mom don’t agree with me, but you are there by my side in anything that I do, and that’s why I love you both so much.

Mom, I enjoy going out with you and having our happy time every Friday night, and I hope that never changes. I love telling you everything; the best part about you is that you listen. I’m glad we do a lot together. You love to have fun, and Dad does, too. You always give me your opinion and I listen.

Thank you for bringing me up.

Love always,

Allison

1.Allison writes the letter to her parents to show ________.

A. wishes B. thanks C. support

2. In Allison’s opinion, other kids of her age may _____.

A. have problems with their parents

B. get on well with their parents

C. like to talk to their parents

3.Father might get angry with Allison when she _______.

A. didn’t cheer him up

B. didn’t catch any fish

C. didn’t do things in the right way

4. From the passage, we know that _______.

A. Allison loves her mother more than her father

B. Allison’s parents always say “yes” to her

C. Allison often goes out with her mother

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网