题目内容

 

3-D printing technology may not be a new thing in some foreign countries. But in May this year, at Shenzhen Convention and Exhibition Center (;深圳会展中心) ,many visitors were attracted by a 3-D printer.

The machine looks similar to an ordinary printer and can print a" statue" in about 90 minutes after scanning any?thing ,including a person.

The printer prints layer(层)by layer.For example , if we want to print a 30-cm-tall statue, the computer will calculate the layers and print 460 layers in total. It can also print people and clothes. You can stand for scanning for just about three minutes, and a statue will be finished about two hours. The cost for a statue of a man is about 1 , 000 yuan. The printer,which costs about 500,000 yuan,is from the USA.

"We want to introduce this technology to people, and find more chances here," said an engineer." There is a com?pany in the USA that offers 3-D printing services to people. Many people come to design their own things.It is very cool. We hope that the printer will encourage more Chinese people to be more creative."

36. A 3-D printer .

 

A. is a common machine

B. prints layer by layer

C. can make clothes and people

D. is widely used in Shenzhen

37. How much should you pay if you want to have a statue of yourself printed?

A.50,000 yuan.                           B.About 1 ,000 yuan.

C.500,000 yuan.                         D.100 yuan.

38. The engineer showed people the 3-D printer to____________ .

 

A. design new things

B. print statues for them

C. introduce this technology and find chances

D. calculate the layers

39. We can find this article in___________ .

A.a travel guide 8.a restaurant  menu

C.a newspaper D.a textbook

40. The best title for the passage  is_.

A. A 3-D printer made in Shenzhen

B. 3-D printing looks for a bigger  market

C. 3-D printing services in the  USA

D. Design your own statue

36. B 由第;段第一句The  printer prints layer by layer.可知 答案。

37. B 由第三段的The cost  for a statue of a man is about 1,000

yuan.可知答案。

38. C 由最后一段的We want  to introduce this technology to peo?ple ,and find more chances  here可知答案。

39. C短文向人们介绍新产品3-D打印机,故根据短文内容和 常识可知该短文来自报纸。

40. B根据短文最后一段可知,展出3-D打印机的目的是向人 们介绍3-D打印技术和寻找更多的商机,由此可知选项B为 短文的最佳标题。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网