题目内容

My grandfather Jack

My grandfather Jack is 96 years old, and he has had an interesting life. He has travelled a lot in his life in the Far East. He visited the Taj Mahal in India and the Pyramids in Egypt. He hunted animals in Africa, and rode a camel in the Sahara Desert. He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu in Nepal.

Jack has married twice. His first wife died when she was 32. He met his second wife Maria while he was cycling round France. They have been married for 50 years, and they have lived happily in a small village since they got married.

Jack says that he has never been ill in his life. The secret of good health, according to my grandfather, is exercise. He goes swimming every morning. He has done this since he was a boy. He also has a glass of wine every night! Perhaps that is his secret!

1.What kind of life has Jack lived?

A. A short life. B. An interesting life.

C. A lonely life. D. A poor life.

2.Which of the following does Jack think is the most beautiful place?

A. Kathmandu. B. The Pyramids.

C. The Sahara Desert. D. Taj Mahal.

3.How many times has Jack married?

A. Once. B. Twice. C. Three times. D. Four times.

4.Where did Jack meet Maria?

A. In India. B. In Nepal.

C. In France. D. In Egypt.

5.What does Jack do every night?

A. Hunts animals. B. Rides a camel.

C. Goes swimming D. Has a glass of wine.

1.B

2.A

3.B

4.C

5.D

【解析】

试题分析:本文叙述了作者96岁的爷爷杰克的有趣生活。他一生去过很多地方,结过两次婚。由于坚持锻炼,他从未生过病。

1.细节理解题。根据短文第一句“My grandfather Jack is 96 years old, and he has had an interesting life.”的描述可知,Jack过着有趣的生活,故答案选B。

2.细节理解题。根据短文第一段最后一句“He says the most beautiful place he has traveled to is Kathmandu in Nepal(尼泊尔).”的描述可知,Jack认为最美丽的地方是尼泊尔首都加德满都。故选A。

3.细节理解题。根据短文“Jack has married twice.”的描述可知,他结过两次婚。故选B。

4.细节理解题。根据短文“He met his second wife Maria while he was cycling round France.”的描述可知,他是在法国遇见的Maria,故选C。

5.细节理解题。根据短文“He also has a glass of wine every night!” 的描述可知,他每晚都喝一杯酒,故选D。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

After 20 years of marriage, my wife said, “I love you, John, but I know another woman loves you and would love to spend some time with you.” The other woman she was referring to was my mother, who had lived alone for 19 years. However, the pressure of my _________and my three children had made it impossible to visit her often.

That night I _________ to invite her to go out for dinner and a movie. “What’s wrong, are you well?” she asked. My mother usually thought that a late night call or a surprise invitation might be a sign of _________ news. “I thought that it would be _________to spend some time with you,” I replied. “Just the two of us.” She thought about it for a moment, and then said, “I would like that very much.”

That Friday after work, I drove over to _________ her up. She waited in the door with her coat on. “I told my friends that I was going out with my son,” she said, as she got into the _________,“and they can’t wait to hear about our meeting.”

After we sat down in a nice restaurant, I had to read the _________ . Her eyes could only read large print. I _________my eyes and saw Mom sitting there staring at me. “It was I who used to have to order dishes when you were _________ ,” she said. “Then it’s time that you _________ and let me return the favor,” I said. We talked so happily over the dinner that we _________ the movie. As we arrived at her house later, she said, “I’ll go out with you again, but only if you let me _________you.” I agreed.

A few days later, my mother died of a heart attack so _________ that I didn’t have a chance to do anything for her. Some time later, I received a letter from the restaurant with a receipt inside and a note saying: “I paid this _________ in advance. I wasn’t sure that I could be there. I ordered two plates for you and your wife. You will never know what that night _________ for me. I love you, son.” With tears in my eyes, only then did I realize the importance of saying in time to our loved ones: “I LOVE YOU”.

1.A. work B. study C. business D. family

2.A. went B. drove C. called D. wrote

3.A. bad B. good C. surprising D. false

4.A. ordinary B. pleasant C. normal D. unusual

5.A. call B. bring C. pick D. take

6.A. house B. bus C. restaurant D. car

7.A. book B. menu C. magazine D. newspaper

8.A. dropped B. held C. opened D. lifted

9.A. small B. ill C. tired D. hungry

10.A. sit B. relax C. wait D. look

11.A. lost B. missed C. enjoyed D. hated

12.A. ask B. kiss C. invite D. visit

13.A. quickly B. early C. immediately D. suddenly

14.A. bill B. letter C. receipt D. attention

15.A. happened B. meant C. brought D. left

Tired of Working in Your Own Country?

With over 20 years of experience,we are the leader in the field of teaching foreign languages.We now have positions open in Osaka,Japan,starting in September / October 2014 for instructors of English,German,Spanish and French.

We use the latest technology in small classes of up to 3 students.

Accommodation(住宿) will be ready before you leave.

Applicants (申请者) will teach their first language only.

Excellent teacher training programs.

If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures,apply now.Experience in teaching is an advantage but not particularly required (需要).Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills and practical computer knowledge are basic requirements.

Apply with C.V.(个人履历)and send letters to :

NOVA France,Mr Sampy(IHT3/2)

34,Bd.Haussmann,750009 Paris,France

Fax:33148014804

Or visit our website : www.teadyp.com

The manager is waiting to meet and talk with successful applicants in Paris in June and July.

根据材料内容选出最佳选项。

1. Where are the teachers needed to teach?

A.In France. B.In Japan.

C.In Germany. D.In England.

2. What is a must if the applicants want to be accepted?

A.Experience of teaching.

B.Experience of staying abroad.

C.Knowledge of practical computer.

D.Knowledge of the Japanese language.

3. Which of the following about the applicants' working conditions is NOT true?

A.They teach in very small classes.

B.They get well trained for their job.

C.They teach their native languages.

D.They have to find places to live in.

4.What is a possible way of applying for the job?

A.Visiting the website.

B.Sending letters to Japan.

C.Talking with the manager.

D.Handing in C.V.in September.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网