题目内容
Bruce is an English boy. Now he lives in a big house in Beijing with his parents, but he can’t speak Chinese, he can only speak English. He likes swimming very much, and his house is near a river. He often goes to swim with his friends in the river. There are three people in his family. His father is a bank clerk, his mother is a teacher. It’s Sunday today, Bruce doesn’t go to school. Their parents aren’t at work. They go to the park by bus. Now they are in the park, they enjoy themselves very much.
1.What language does Bruce speak?
French. B. English.
C. Chinese. D. Japanese.
2.What does Bruce like?
A. He likes running.
B. He likes talking.
C. He likes swimming.
D. He likes singing.
3.Where does Bruce live?
A. He lives in a hotel.
B. He lives in a school.
C. He lives in a bank.
D. He lives in a big house.
4.Where is Bruce’s house?
A. Next to a park.
B. In front of a school.
C. Near a river.
D. Behind a park.
5.Where are Bruce and his parents now?
At home. B. At school.
C. In a park. D. On a bus.
1.B
2.C
3.C
4.B
5.C
【解析】
1.细节理解题。原文:but he can’t speak Chinese, he can only speak English. 句意:他不会讲汉语只会讲英语。A. French.法语;B. English.英语;C. Chinese.汉语;D. Japanese.日语。根据题意B正确。
2.细节理解题。原文:He likes swimming very much, and his house is near a river. 句意:他非常喜欢游泳,他家就住在河边。A项他喜欢跑步;B 项他喜欢交谈;C项他喜欢游泳;D项他喜欢唱歌。根据题意C正确。
3.细节理解题。原文:and his house is near a river.句意:他家就住在河边。A项在公园附近;B项在学校前方;C项在河边;D项在公园后面。
4.
5.推理判断题。原文:Now they are in the park, they enjoy themselves very much. 句意:他们现在在公园里,他们玩得很开心。
【点评】本文记述了现住在北京的英国男孩Bruce的家庭住址,父母的职业以及他们一家周末的休假方式。
考点:人物家庭介绍