题目内容

Mrs. Black is sixty-nine years old. She only has a daughter named Sandra. Mr. Black died twelve years ago. Mrs. Black was very sad and lived in her house alone. Two years ago her daughter had a baby. The young woman was busy all the time and had no time to look after her son James. She asked her mother to live with them. The old woman had to sell her house and moved there. She was strong and could do all the housework. And the family liked her.

Last autumn Mrs. Black went to do some shopping. A car hit her and her leg was hurt. She had to be in hospital for three months. She couldn't do anything after she came back.

At first her daughter was kind to her, but soon she began to be tired of (厌) her. The old woman wanted to leave, but she had no money to buy a house and nobody could take care of her. She didn't know what to do.

One morning Mrs. Black broke a plate. It made her daughter angry. She told James to buy a wooden plate for his grandma. That afternoon James came back with two wooden plates. She was surprised and asked, "Why did you buy two plates, son ""One is for grandma," answered the boy, "the other is for you! You will also have to use a wooden plate when you're old, I think."

The woman heard this and was sad. She cried for long. Now she is kind to her mother as she was before.

1.Sandra asked her mother to live with them because ____ __.

A.the old woman lived alone

B.she needed her help

C.the old woman couldn't look after herself

D.the old woman could give her much money

2. The family liked Mrs. Black at first because __ ____.

A.she was very rich

B.she could watch their door

C.she could do all the housework for them

D.she was friendly to them all

3.Mrs. Black couldn’t leave her daughter’s house because ___ ___ .

A.she had no house to live in

B.Her daughter’s family didn’t like her any longer

C.Sandra couldn't go to see her anymore

D.She could help her daughter do all the housework

4.James bought a wooden plate for his mother because _____ _.

A.he didn't love her

B.he liked it

C.he hoped she would be kind to his grandma

D.she often broke the plates at home

5.Sandra is kind to her mother again because ____ __.

A.she knows she did wrong B.she was afraid of her son

C.the old woman is poor D.it's her duty

1.B

2.C

3.A

4.C

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了一位女士刚开始对自己的妈妈很好,因为妈妈能够帮她很多忙,但是后来妈妈受伤了,她就开始讨厌妈妈,后来让自己的儿子办了件事给了她启示,她终于知道自己错了。

1. years ago her daughter had a baby. The young woman was busy all the time and had no time to look after her son James. She asked her mother to live with them.可知这位女士生了个婴儿,她一直都很忙,没有时间照顾自己的儿子她叫妈妈过来帮她,故选B。

2. was strong and could do all the housework. And the family liked her.得知刚开始家人都非常喜欢老太太,因为老太太能够做所有的家务,故选C。

3. old woman wanted to leave, but she had no money to buy a house and nobody could take care of her. She didn't know what to do.可知老太太想要离开,但是她没有钱买房子也没有人照顾她,故选A。

4.

5. woman heard this and was sad. She cried for long. Now she is kind to her mother as she was before.可知那位女士知道错了。故选A。

考点:考查故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读(共5小题,计分10分)

阅读下面短文,根据短文内容,在短文后81-85小题句子空白处填入适当的词语或句子,使句子与短文内容一致(每空词数不限)。

Have you ever asked your relatives or friends if there is Wi-Fi in their houses? Have you ever searched for Wi-Fi when you are at restaurants or hotels? The answers will probably be "Yes". Most of us want Wi-Fi everywhere as if we can't live without it. But we can only use free Wi-Fi in some public places. We still have to spend some money accessing(连接)the Internet at most time. Here comes a piece of good news.

A rich, powerful organization in the USA called the Media Development Investment Fund (MDIF) has decided to change the age of online computing (计算) completely by giving free Wi-Fi to every person on Earth. They will send up hundreds of satellites(卫星) into low Earth orbit(轨道)in 2015.

This is because they have made a survey and found that only 60% of the world's population have been able to get information on the Internet. And this is also because many countries are unable to offer people the necessary infrastructure(基础设施)to access the web.

We can expect to use free Wi-Fi everywhere in the near future.

Present situation

●Many of us want Wi-Fi everywhere as if we can't live without it.

●It 1. us some money to access the Internet at most time.

What the organization will do

●MDIF has made a decision to 2. hundreds of satellites into low Earth orbit in 2015 so that for every person on Earth, there will be free Wi-Fi available .

Reasons

●Only 60% of the world’s population have been able to

3. on the Internet.

●Many countries can’t 4. people the necessary infrastructure to access the web.

What we can expect

●Free Wi-Fi will 5. everywhere in the near future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网