题目内容

John was a very strong man. Once he got a job cutting wood in a forest(森林). His boss gave him an axe(斧头) and showed him the area where he should work.

The first day, John cut down 18 trees.

“ Good,” the boss said,“Keep that up”!

Happily, John tried harder the next day, but could only cut down 15 trees.

The third day he tried even harder, but could only cut down 10 trees. Day after day he was cutting down fewer and fewer trees.

“ I must be losing my strength(力气),” John thought. He went to the boss and apologized(道歉), saying that he could not understand what was going on.

“ When was the last time you sharpened(磨) your axe?” the boss asked.

“ Sharpened? I have no time to sharpen my axe. I have been very busy trying to cut down trees!” said John.

While John was working hard, he didn’t work “ smart”. He didn’t think about the best way to do his job. Many of us never learn new skills. We think that whatever we have learned is enough.

根据短文内容,判断下列句子的正误。正确的填T,错误的填F.

1.The boss was pleased with John’s work the first day.

2.John cut down three trees fewer than the first day on the third day.

3.John never sharpened his axe.

4.It’s a waste of time for John to sharpen the axe.

5.The story tells us we should work “ smart ”.

1.T

2.F

3.T

4.F

5.T

【解析】

1.考查细节理解。根据The first day, John cut down 18 trees. “ Good,” the boss said,“Keep that up”!可知,第一天老板对John的工作感到满意。故此句表达正确。

2.考查细节理解。根据The third day he tried even harder, but could only cut down 10 trees.可知,在第三天John比第一天少砍了三棵树。故此句表达错误。

3.考查细节理解。根据I have no time to sharpen my axe. I have been very busy trying to cut down trees!” said John.可知,John从来不磨他的斧子。故此句表达正确。

4.考查细节理解。根据He didn’t think about the best way to do his job.可知,对于John来说磨斧子是浪费时间。故此句表达错误。

5.考查细节理解。根据While John was working hard, he didn’t work “ smart”可知,这个故事告诉我们,我们应该聪明的工作。故此句表达正确。

考点:记叙文。

练习册系列答案
相关题目

In a cold winter, a couple had to move out of their big house because fo bankruptcy(破产)。 The husband worked day and night but with no care of his wife. SO she thought, “ He doesn’t love me any more , he just thinks about his work.”

One day, she wanted to take a shower , but her husband stopped her at the door. “Let me take it first, Ok?” “Why not let me take it first?” she asked. “I’m tired, dear. You take it later, OK?” She was very sad.

On a rainy day, she found nothing to do and turned on his computer. After a few minutes, her eyes were full of tears….It was his diary:

Today I was quite sad. She asked me why I was always taking the shower first, and I said I was tired. She was unhappy. I wasn’t as rich as before! We moved to the small house and it was very cold. I found that if one person took the shower first, the bathroom could get a little warmer. So I always rushed to the bathroom first. When she took the shower, the bathroom could get warmer, at least 1℃. i can’t give her more, but at least I can give her 1℃ love.

1.The couple moved out of their house _______.

A. on a rainy day

B. in a cold winter

C. when the husband lost his work

D. when the wife saw her husband’s diary.

2.The woman thought her husband didn’t love her because____.

A. he didn’t buy her beautiful clothes

B. he didn’t have enough money

C. he always worked with no care of her

D. he had another woman

3.The woman’s eyes were full of tears because_____.

A. she felt sad by here husband’s words

B. the rainy day made her sad

C. her eyes were hurt by the computer

D. she was moved by her husband’s diary

4.The man wanted to take the shower first because_____.

A. she was tired and wanted to sleep earlier.

B. he wanted to make the bathroom warmer.

C. he wasn’t as strong as before

D. he couldn’t stand the cold winter.

5.From the passage, we know that____.

A. the man loved his wife very much

B. the woman didn’t love her husband any more

C. the man was very poor before

D. the woman had no job

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网