题目内容

Born in 1947, Hillary lived a happy childhood.Her parents were open to anything that interested her.But they were also strict.When young Hillary got straight A (全优) grades at school, her father said the school must have been too easy.

Years later, young Hillary put all her energy into politics (政治).She became a student leader.She discussed political events with her friends and began to research social problems.

In 1969, Hillary entered Yale Law School, where she met Bill Clinton.The two soon became partners in political career and the journey of love.

Even after Bill became President of the US in 1992, the First Lady didn’t want to just be the president’s wife.She worked on US health care.

“When she takes on a project, she works tirelessly (孜孜不倦地) until it is completed,” said Betty Lowe, an old friend of the Clintons.“It was that kind of determination (决心) that helped her win the people’s respect.”

1.about Hillary Clinton

Her childhood

She was happy in her childhood.Her parents were open to things that she was 2. in.They were also very 3. with her.

She did 4. in all her subjects.

Becoming a student

5.

All her6.was put into politics.She 7.political events with her friends and researched social problems.

Meeting Bill Clinton

She met Bill Clinton after8. Yale Law School and became partners.

Being the First Lady

She worked on US9. care.

Estimation(评价) from her friend

Her determination helped her10.the people’s respect.

1.Something/ Information

2.interested

3.strict

4.well

5.leader

6.energy

7.discussed

8.entering

9.health

10.win

【解析】

1.结合语境,可知此处考查主旨大意归纳题。全文讲述希拉里.克林顿从小到大优异的学业及其投身美国政治的斐然成就。使得她成为美国著名女性。所以我们了解了她的一些“信息或情况”

2.结合语境,可知此处细节理解题。考查形容词。原文:Her parents were open to anything that interested her.句意:她的父母对于她感兴趣的任何事物都很开明。

3.考查语境理解,细节理解题。考查形容词。原文:But they were also strict句意:他们也很严格。

4.考查语境理解,推理判断题。原文:When young Hillary got straight A (全优) grades at school, her father said the school must have been too easy.句意:当他求学时得了全优成绩时,她爸爸说读书对于她来说肯定太轻松了。可以推测出年轻的希拉里各科学习非常好。

5.考查语境理解,细节理解题 。原文:Years later, young Hillary put all her energy into politics (政治).She became a student leader.句意:多年后,年轻的希拉里将所有精力投入政治中,她成为了学生领袖。

6.考查语境理解,细节理解题。原文:Years later, young Hillary put all her energy into politics (政治)句意:多年后,年轻的希拉里将所有精力投入政治中。

7.考查语境理解,细节理解题。原文:She discussed political events with her friends and began to research social problems.句意:她常常和朋友们讨论政治事件,并且开始研究专门问题。

8.考查语境理解,细节理解题。原文:In 1969, Hillary entered Yale L aw School, where she met Bill Clinton.句意:在1969年,希拉里.克林顿进入耶鲁大学,在那里她遇见了比尔克林顿。

9.考查语境理解,细节理解题。原文:She worked on US health care.句意:她从事美国卫生医疗事业。

10.考查语境理解,细节理解题。原文:“It was that kind of determination (决心) that helped her win the people’s respect.”句意:正是那种决心使她赢得了人民的尊敬。

点评】全文讲述希拉里.克林顿从小到大优异的学业及其投身美国政治的斐然成就。使得她成为美国著名女性。

考点: 名人:希拉里.克林顿

练习册系列答案
相关题目

I used to live in a separate room. I loved living alone. But one day it all changed when my brother Mike asked to my room. At first, my parents said “no” to him, but at last my mother agreed. I cried and begged my parents not to do this, it didn’t work.

As soon as Mike entered my room, my room began to become . To my anger, he often left his unwashed clothes everywhere!

One evening,I was doing my homework on my computer while Mike was listening to music. Later, I left my to get some water. A shock was waiting for me when I returned. He had used my computer to play games. I had to save the homework. Sadly, he closed the program without saving it---all my effort had disappeared! I shouted at him at the top of my . He cried a lot as my mother him. My mother also asked him to leave my room .

Then I did my homework once again. At 11:00 pm, I it. I was about to turn off my computer I saw the photo of my brother that he had put on my table. I looked at his lovely face and remembered how he was crying when my mom punished him. I really felt for him.

I went to him. He was_ in my parents’ bed. I kissed his forehead. He woke up, and said, “I’m sorry. I won’t bring you again.”

I was so moved and I hugged him, saying, “From now on, my room is not only . It is ours!”

1.A. clean B. paint C. visit D. share

2.A. or B. if C. but D. so

3.A. dirty B. empty C. beautiful D. dark

4.A. office B.TV C. book D. seat

5.A. decided B. forgotten C. wanted D. tried

6.A. chair B. desk C. voice D. computer

7.A. loved B. praised C. admired D. punished

8.A. at once B. at most C. at times D. at all

9.A. dropped B. finished C. improved D. changed

10.A. until B. as C. when D. while

11.A. good B. sorry C. lucky D. happy

12.A. playing B. crying C. sleeping D. eating

13.A. showed up B. gave up C. put up D. got up

14.A. water B. trouble C. homework D. music

15.A. his B. ours C. theirs D. mine

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网